Очакват техническа експертиза дали в автобуса на РСМ е имало взривни вещества

Заместник-окръжният прокурор от прокуратурата в Перник Бисер Михайлов и следователят от Националната следствена служба Младен Петров ще получат днес от главния прокурор на Република Северна Македония Любомир Йовески материалите, свързани с разследването и идентификацията на жертвите на тежката автобусна катастрофа в България.

Двама съдебни медици от западната ни съседка ще отпътуват утре за София за идентифициране на телата и предаване на останките на загиналите, съобщи главният прокурор на Северна Македония Любомир Йовевски.

От своя страна, българският следовател подчерта интензивната комуникация и непрекъсната работа с властите от РСМ от началото на инцидента.

Чрез взаимодействието на прокуратурите на РСМ и България за много кратко време достигнахме до възможността за идентификация на жертвите. Дълбоко сме благодарни за усилията на главния прокурор на РСМ, доброто съдействие на ръководителя на спецпрокуратурата и професионалната работа на всички структури, обясни Петров.

При спазване на закона, за много кратко тленните останки на загиналите ще бъдат върнати в РСМ, за да бъдат погребани от близките им.