Костенец влезе в Брюксел

Само преди дни в Европейския парламент община Костенец влезе под светлината на прожекторите. Това се случи в Комисията по бюджетен контрол благодарение на евродепутата от ГЕРБ-СДС Андрей Новаков, който предложи да има специален надзор за големите транспортни проекти в ЕС.

По темата от дневния ред - Големите инфраструктурни проекти, за които всички днес в Европа говорим с гордост, той очерта, че лично се е ангажирал с ключов проект за България, който да бъде включен в разгледания доклад като пример за инвестиция с ключово значение - модернизирането на ЖП линията София - Пловдив, конкретно отсечката Елин Пелин - Костенец на стойност 553 млн. евро.

Андрей Новаков е член на Европейския парламент за втори пореден мандат. През последните пет години той е част от преговорния екип на Европарламентa за ежегодните бюджети на Европейския съюз. Новаков е координатор на ЕНП в Комисията по регионално развитие и участва в още три парламентарни комисии - Комисията по бюджети (BUDG), Комисията по транспорт и туризъм (TRAN), и Комисията по бюджетен контрол (CONT).

Този проект стартира на 15 септември миналата година, като това бе възможно благодарение и на усилията на местната власт в лицето на община Костенец и кмета Йордан Ангелов.

Източник: Фейсбук