„Нарисувай ми спомени...”

На 18.02.2016 г. в галерия „Абсент” талантливата Славина Бахчеванова представя единствената по рода си смесена изложба, която комбинира акварелната техника с фотографията. Ще се представят 30 фотографии, по които 13 от най-добрите художници в България са нарисували акварелни картини. По спомените на фотографката,запечатани на снимките, всеки един от творците със своя неподражаем стил и обаяние са създали свои картини. Името на изложбата неслучайно е „Нарисувай ми спомени...”. Фотографиите са разнообразни - портретна фотография, натюрморт и пейзажи. Акварелните твотби са на Александър Телалим, Андриан Бекяров, Бояна Петкова, Васил Василев, Иван Додов, Иван Стратиев, Калина Тонева, Клементина Манчева, Марио Костов, Месрур Сабит, Огнемир Киров, Селма Тодорова и Татяна Илиева.

Славина Бахчеванова се занимава с фотография отскоро, но вече е участвала в няколко изложби на Фото Форум. През 2011г. нейна снимка е избрана от редакторите на на National Geographic във Photo Contest 2011 в категория Хора. Има публикация и в изданието "Photo Inspiration: Secrets Behind Stunning Images", а през лятото на 2012г. прави впечатляваща изложба с нейн авторски прокет "Образи от дим и светлина". Славина по професия е IT специалист, но фотографията е страстната й любов.

Изложбата ще бъде открита на 18.02.2016 г. в акварелна галерия „Абсент” на ул. „Цар Самуил” No 37 от 18.00 часа. Ще продължи до 2-ри март. Вход свободен.  

 

 

Ивелина Кръстева за Хипотези, 16.02.2016г.