Тръмп: Америка за американците

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Доналд Тръмп вече е президент на най-могъщата държава в света.

Ето и точните думи на новия президент на САЩ след официалната му клетва:

„Заедно ще определяме курса на Америка и света през следващите много, много години. На всеки 4 години се събираме, за да направим чисто и мирно предаване на властта. Днешната церемония има много голямо значение.

Днес не просто предаваме властта от една администрация на друга, а вземаме властта от Вашингтон и я предаваме на вас, народа. Този момент е за вас. Това е вашият ден, вашият празник. Съединените американски щати са вашата държава. 20 януари 2017 г. ще се запомни като денят, в който народът отново стана управник на тази страна.

Вие сте част от историческо движение, което светът не е виждал. Престъпността, групировките, дрогата - всички те отнеха твърде много човешки животи. Тази американска касапница спира тук и сега. Ние сме една нация и болката на слабите е наша болка, мечтите им са наши мечти, успехите им са наши успехи.

Клетвата ми днес е клетва за вярност към всички американци. Защитавахме границите на чуждите държави, но отказвахме да защитим нашите собствени граници. Харчихме милиарди долари зад граница, а американската инфраструктура се разпадаше. Направихме чуждите държави богати, докато силата, благоденствието и увереността на нашата собствена страна изчезваха. Затваряха се фабрики, бизнесът напускаше страната, без да помисли за милионите американски работници, които остават без препитание. Богатството на нашата средна класа беше изтръгнато и разпределено по целия свят.

Това обаче повече няма да се случва.

Всяко решение за търговията, данъците, имиграцията и др. ще се взема в полза на американския работник и семейство. Ще се боря за вас с всеки свой дъх. И никога няма да ви разочаровам.  Не бива да има страх. Ние сме защитени и винаги ще бъдем защитени.

Защитават ни прекрасните мъже и жени от нашата армия и правоохранителни служби. И най-важното е, че сме защитени от Господ. Вашият глас, надежди и мечти ще определят американската съдба.

Заедно ще направим Америка силна отново. Ще направим Америка богата отново. Ще направим Америка горда отново. Ще направим Америка сигурна отново.

И да, заедно ще направим Америка велика отново.

Бог да ви благослови. И Бог да благослови Америка. Благодаря ви."