Берлин върна 20 хиляди мигранти

Близо 20 хиляди мигранти не са били допуснати от федералната полиция да влязат на територията на Германия през тази година. Това съобщи вестник "Нойе оснабрюкер цайтунг", цитиран от ДПА.

Общият брой на лицата, които са били върнати досега по сухоземни граници, летища и морски пристанища, е 19 720, посочва изданието, като се позовава на данни на германската федерална полиция. Статистиката за декември все още не е готова, уточнява "Нойе оснабрюкер цайтунг".

Тези данни показват, че през 2016 г. се наблюдава повече от 100-процентно увеличение спрямо 2015 г., когато общият брой на недопуснатите в Германия мигранти е бил едва 8913 за цялата година.

Въпреки цялостното увеличение вестникът посочва, че през последните месеци връщаните хора прогресивно намаляват. Това донякъде се дължи на факта, че въведеният отново от германските власти граничен контрол в момента е само на границата с Австрия, пише "Нойе оснабрюкер цайтунг".

Най-често връщаните кандидати за убежище са афганистанци - 3695. След тях са сирийците - 2142, иракчаните - 1794, и нигерийците – 1237.