Валери сърдит на Борисов

Бившият вицепремиер и коалиционен партньор на ГЕРБ Валери Симеонов е обиден на премиера Бойко Борисов. Лидерът на НФСБ обяви днес пред БНТ, че се чувства засегнат от подигравателни думи към него през уикенда. Тогава Борисов дръпна дълга реч пред форума на ГЕРБ-жени. Симеонов пък се обидил, че Борисов го подиграва, че блъскал бабички на границата.

Опрощаването на дълговете е порочна практика, при която се насърчава нарушител на закона да не плаща данъци, като те му се опрощават, каза още Симеонов.

"Мантрата за националната сигурност и тези шаблонни заклинания да няма етническо напрежение, всъщност водят до едно решение, което най-вероятно ще мине и на второ четене", коментира още депутатът от ПГ на Обединени патриоти и председател на НФСБ Валери Симеонов.

„Много често, да не кажа винаги, когато има някаква непочтена сделка или действие, то се прикрива или под маската на секретност или националната сигурност. В случая става въпрос за един некоректен длъжник, който продължително време не си плаща данъците. Сделката е между Борисов и Доган. Това решение не е съгласувано с Обединените патриоти, което е елементарна коалиционна етика. Това решение е с натиск отгоре и с него държавата се отказва от взимания, които вече е постигнала със съдебни дела“, заяви още Симеонов.

„Основната част от тези осем милиона дългове са натрупани от загубени дела заради претенциите на Главното мюфтийство за вакъфските имоти, които са трайно, изконно собственост на държавата, за които има споразумение между България и Турция, с което турската държава се отказва от тях. Само от тези дела Главното мюфтийство дължи над пет милиона лева - държавата трябва да получи тези пари“, заяви председателят на НФСБ.

Главният мюфтия е лице, което е осъждано, той не може да бъде източник на достоверна информация, посочи Симеонов.

Източник: Канал 3