Атанас Атанасов полудя

Според председателят на ДСБ Атанас Атанасов основната причина за високите цени на горивата у нас е коалицията "Лукойл", която управлява страната. Той даде няколко примера с изменението на законодателството като вдигането на скоростта на магистралите до 140 км.ч. Магистралите са като юфка, но това вдига разхода на гориво, което отива в касата на "Лукойл", както и задължителното каране на включени светлини, смята Атанасов.

Когато министърът на финансите казва, че цените на горивата не зависят от правителството, зависи ли правителството от "Лукойл", попита риторично Атанасов.

"При посещението на Борисов в Москва тази година, неговият колега Медведев специално благодари на Вагит Аликперов ( Лукойл ) за съдействието му за осъществяване на тази среща. Това на мен ми прозвуча по следния начин – "Господин Борисов, вашият водещ офицер е тук, можем да започнем разговорите", каза Атанасов. Той добави, че веднага след това посещение на Борисов в Москва, от "някое чекмедже в парламента, беше изваден и задействан картелният закон за горивата. Този закон беше гласуван и приет с подкрепата на цялото политическо статукво в НС, с водещата роля на ГЕРБ, ОП и БСП и с него се унищожаваше средният и малък бизнес в търговията с горива", добави Атанасов Той припомни, че от Демократична България призоваха президента Радев да наложи вето, но той не го направи. По този начин монополът на "Лукойл" беше затвърден, заяви Атанасов.

Източник: dnevnik.bg