Карадайъ: ДПС подкрепя вота на недоверие

Вотът на недоверие е сериозен политически инструмент на демокрацията. Дебатът по вота произвежда един политически ефект, а гласуването друг. Това заяви в "Здравей, България" лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

"Не споделяме политиката "Стани да се седна". Още от Нова година насам се готвим за властта и актуализираме програмата си. Още в края на тази седмица ще имаме семинар за промяната на програмата си. Политиката е динамичен процес. Ние сме най-подготвените за участие във властта", каза той.

"За нас ценността на управлението е ясна управленска програма за бъдещето на страната с ясни цели. След това вече е това как ще се подрежда даден кабинет", заяви лидерът на ДПС. "Не искам да анализирам оценките на други политици.

Ние като Движение за права и свободи носим нашата отговорност за политическите си действия. В 44-тото Народно събрание сме опозиция и няма това как да се промени. Без дебат за развитието на страната обаче не виждам какво правим. През 2013 наблюдавахме безотговорно поведение и политиката "Стани да седна".

Отговорността на управляващите е кворумът в Народното събрание, те трябва да си го съберат", каза Карадайъ.