Коалицията на олигархията в битка за София

Из столицата замириса на местни избори, което предизвика шпицкомандата около Костов и Прокопиев да направят пореден опит за възкресение на политически трупове. И съвсем логично:

С оглед генезиса, начините на финансиране и структурата от медии, партии и подчинени НПО-та, София е единственото място където се забелязват все още разни субекти, принадлежащи към соросоидната грантаджийска шайка. Това се доказва и на всеки избор.

Абсолютен факт, е че извън пределите на най-големия ни град никой не е чувал дори за Христо Иванов и Радан Кънев – основните лица на публичния обслужващ персонал свързан с подсъдимите и обвиняеми олигарси. Но е и факт, че от предстоящия местен вот зависи дали поредното политинженерно ГМО около на обвиняемия Иво Прокопиев ще успее да се съживи или българските граждани окончателно ще изпратят в криптата станалите нарицателни пионки на родното задкулисие.

И какво се случи?

Коалиция „Демократична България“, известна в медиите и като Прокопиева България, състояща се от маргиналните формацийки ДСБ, „Да, България“ и „Зелените“ организира маскиран като граждански протест срещу ремонтите в столицата. На митинга присъстваха ръководителите на формациите, близки до тях (псевдо) общественици и членове на партийните им структури от всички 24 района на София. Събитието бе солидно анонсирано по всички канали на комуникация, с които разполагат хората на Прокопиев – електронни медии, фейсбук, социални мрежи. Задачата е проста:

1.     Да се симулира обществен протест по модела, който видяхме през зимата, когато бутафорните екозащитници успяха да извадят няколко хиляди на протест срещу развитието на ски туризма у нас.

2.     Да се покаже на обезверения и отчаян техен електорат, че все още могат да правят политика, произвеждайки реален политически продукт.

3.     Да стартират реална кампания за местните избори догодина. Крайна цел на която ще е да се вклинят в управлението на столицата, така както се намърдаха през задния вход в управлението на държавата през 2014г.

4.     А всичко това ще е предмостие към стимулиране на евентуални предсрочни парламентарни избори, благодарение на които олигархът Прокопиев и колегите му кукловоди отново ще възвърнат влиянието си върху изпълнителната и законодателната власт у нас.

Да, ама не

-         Протестът им не успя. На него присъстваха има няма 100 души, което дори е 0,1% от гласувалите за организиралите митинга формации на последните избори. Видно е, че гражданите на София не припознават каузите на Прокопиев за свои.

-         Видно е, че не само гражданите на София са на същото мнение. Всяко едно социологическо проучване сочи, че общественото доверие в Прокопиева България е незабележимо, ГМО-то на олигархията е в рамките на статистическата грешка. Дори и доказуемо свързаните с групировката „Капитал“ агенции – „Алфа Рисърч“ и „Маркет Линкс“ казват, че максимумът за марионетките на Прокопиев е три процента – далеч от бариерата за влизане в нашето Народно събрание, далеч и от прага за участие в Европейския парламент (Припомням, че следващият вот ще е именно за родни представители в Брюксел/Страсбург).

-         Съвсем видимо София е коренно различна от годините на синьо-червената мъгла. Всички помним как изглеждаше столичният град при Софиянски, всички помним как Берберян и Малееви направиха прословутата си златна заменка – 21 декара в Борисовата градина срещу 15 гарсониери в Обеля и Надежда, помним очукания градски транспорт, кошмарния трафик, отвратително излеждащия вечерно време град.

Днес София има с какво да се гордее Градът има нов облик, прилича на средностатистическа европейска столица. С всички плюсове и минуси на ремонтите, те със сигурност променят визията на града. Лесно проверимо е и друго – не се работи на парче, градоустройствените решения и проекти са част от внимателно обмислена концепция за бъдещето на София. Наистина има криви плочки или забележки при ремонтите, но е абсурдно заради бълха да горим черга. Малките проблеми се оправят с работа (и глоби за фирмите, ако не са си свършили добре работата), важно е цялостната стратегия да се изпълнява. А това се върши.

Благодарение на което кметът Фандъкова се запътва уверено към четвъртия си категоричен избор след година по това време. С което ще даде отговор на „Прокопиева България“ и техните неспирни атаки срещу институциите – днес ремонти, утре чист въздух, какво ли ще е вдруги ден?

Тодор Тодоров за Хипотези