Хора на Да България отричат Баташкото клане

„Османската империя спаси България. Режимът на султана е един от най-толерантните в Европа. Баташкото клане е мит!“

Тези шокиращи думи не принадлежат на Давутоглу – идеолог на неоосманизма. Не са и на турския президент Ердоган, който нееднократно заяви, че иска да възстанови Османската империя, че Анкара има ангажимент към всички мюсюлмани на Балканския полуостров – от Сараево до Кърджали.

Гореизказаните тези са дело на писателя Стоян Динков, лидер на партия „Зелена България“.

Динков е краен привърженик на Османската империя. Според него Под властта на султана българският народ е добрувал и богатял в мир и спокойствие.

Да се чуди човек колко пък мирна мярка да е девширмето, сигурно нашите предци доброволно са си давали децата за еничари, вероятно сами са измислили кръвния данък. Или чакайте – може изобщо да е нямало кръвен данък, той е измислен от злостната антитурска пропаганда.

Според Динков – мит са и черепите от Батак и ужасът от черната църква в Перущица.

Впрочем – абсолютно същата е версията и на скандалния историк Емил Джасим. Той също отрича турското робство. Неведнъж защитава мнението, че не сме били под робство, бизнесът се е развивал, търговията и занаятите са цъфтели, по нашите земи е царяло небивало спокойствие и толерантно съжителство между турци и българи.

Абсолютно същата е версията и на Кириак Стефчов и чорбаджи Юрдан – прочутите Вазови герои, продали род и родина, еничарите по време на Априлската епопея.

Какво е общото между Динков и Джасим?

Отговор – партията на Иво Прокопиев и Христо Иванов.

Джасим е кандидат за депутат от формацията. Той е осми в листата на „Да, България“ за 23 МИР София.

Кандидат за депутат от „Да България“ е и екологът, усвоил не един и два сладки проекта – Тома Белев. Той е седми в 24-и МИР. Той беше водач на листата на „Зелената партия“ за евроизборите пре 2007-ма. Тогава не успя да спечели 10 хиляди гласа дори.

Лидер на „Зелената партия“ пък е самият Стоян Динков.

Дотук мислихме, че единственото общо между зелените и Да, България са бизнес интересите на общия им покровител Прокопиев плюс милионите, които печелят да мътят яйца на костенурки, местят лалугери, гнезда на лешояди.

Оказва се, че обща между тях е и любовта към османските поробители, отричането на геноцида, на който е бил подложен българският народ и величаенето на турците.

За пари, за много ли? Или просто са еничари по природа? Какъвто и да е отговорът, ясно е едно – Динков, Белев, Да България и подобни не заслужават и един глас на предстоящите избори. Само заради отричането на Баташкото клане и турското робство.

Иван Иванов за Хипотези

18 Коментари

 1. Avatar
  Фейкнюз 2017-03-02 23:29:37

  Всичко написано в статията е абсолютно вярно от началото до края. Има доказателства. Вервайте ми!

 2. Avatar
  Фалшификат 2017-03-01 11:40:32

  Статията умело оплита лъжи. Зелените, които са в коалицията Движение Да България няма нищо общо с ментето Зелена България. Нещо май парички са взети за този поръчков материал. А човекът на снимката, Тома Белев, е направил много за страната и обществото ни. Това жълто сайтче е един гнусен парцал.

 3. Avatar
  Васил 2017-03-01 09:22:19

  Идиот!

 4. Avatar
  ПЕШО ЧУКА 2017-02-28 22:30:50

  България по това време е наброявала , не повече от 5-млн. население, за разлика от далече по-многобройните си съседи \r\nот Сърбия ,Гърция и Румъния, а за Турция да не говорим въобще...\r\nНе виждам , как би могла сама да отстоява своята независимост , суверенитет и национална чистота за тия 5-века , ако не е била в рамките на Османската империя.\r\nЕДНА ОТ ПРИЧИНИТЕ ДА СЕ ЗАПАЗИМ , КАТО НАЦИЯ ,ВЯРА И РОД ----ТОВА Е ЧЕ СМЕ БИЛИ В РАМКИТЕ НА ТАЗИ ФЕОДАЛНА ИМПЕРИЯ ----СЪС СТРОГИ ЗАКОНИ И ДЕСПОТИЧНА ВЛАСТ.\r\nКолкото до Баташкото клане --то е вследствие на ВЕРСКОТО противопоставяне, МЕЖДУ ...БЪЛГАРИ -ХРИСТИЯНИ И БЪЛГАРИ -МЮСУЛМАНИ /...защото турци в този район на Родопите изобщо няма и не е имало----ТЕ СА НА ИЗТОК /\r\nМНОГОНАЦИОНАЛНАТА ОСМАНСКА ИМПЕРИЯ СЕ Е КРЕПЯЛА НА ТЕЗИ \\\"верски противопоставяния\\\"---ЗАЩОТО ТАКАВА Е БИЛА ПОЛИТИКАТА НА ВИСОКАТА ПОРТА /системата --\\\"разделяй и владей\\\"---КОЯТО СЕ ПРАКТИКУВА И ДО ДНЕС У НАС!

 5. Avatar
  Чучурку 2017-02-28 20:10:29

  https://www.youtube.com/watch?v=qEcVvplX32I

 6. Avatar
  Радко Спасов 2017-02-28 17:54:56

  Мръсната предизборна кампания е в пълен ход. Зелени или по-зелени, автора използва факта че никой няма да прочете по-долу от заглавието. И псувните започват.\r\nДостатъчно е да сложите една снимка и да кажете че човека на снимката е казал еди какво си, за предпочитане нещо за бежанците или турското робство.\r\nИ нека псувните почнат сега.\r\n\r\n

 7. Avatar
  Калина 2017-02-28 10:24:55

  Огнян Минчев:\r\n\\\"Това е поредната фалшивка, която цели да излъже хората, че партия \\\"Зелените\\\" и марионетната партия \\\"Зелена България\\\" на Стоян Динков са едно и също нещо. Не, не са! Зелените - които са в коалиция с ДаБГ - са партия, която макар и с ограничена популярност е нормална българска партия, член на европейското семейство на Зелените. Зелена България е партия-фалшивка, създадена от олигархично-корпоративни кръгове с цел да се превъртят едни пари. Мненията на Стоян Динков - за всичко, не само за Османската империя - имат значение само за компанията сътрапезници, с която се черпят в кръчмата. Толкова за тази фалшивка.\\\"\r\n

 8. Avatar
  Петър 2017-02-28 08:25:05

  Гнусна лъжа! \\\"Зелена България\\\" на Динков няма нищо общо със \\\"Зелените\\\" в \\\"Да, България\\\". Да не говорим за останалите измислици за партия на Прокопиев, за Белев и Джасим. Авторът или е тъпанар или е платен негодник и трябва да бъде съден за тази помия.\r\n

 9. Avatar
  Стефан 2017-02-28 02:00:38

  Ей, Мехмед, че то по тази логика е нямало и прекръстване на българските турци и гонения срещу тях. В противен случай, ти нямаше да можеш да пишеш глупости тук. Османската империя е консумирала еднакво тежко бедните българи и турци по отношение на данъците. Но по отношение на преследвания и кланета - нещата са несравними! Недей, само защото си мюсюлманин да се самозалъгваш - недостатъчно е! Истината е над всичко! Има хиляди документи...

 10. Avatar
  Antoni 2017-02-28 00:25:25

  Статията е вярна, тоя е изрод !\r\nСамо вижте книгата му - няколко страници са предложени, прочетете ги !\r\nhttps://www.book.store.bg/p54035/osmano-rimska-imperia-bylgari-i-tiurki-stoian-dinkov.html

 11. Avatar
  Осведомен 2017-02-27 23:22:30

  Поредната партенка, т.е. \\\"фалшива новина\\\". \\\"Да, България\\\" е в коалиция с партия \\\"Зелените\\\"\r\n\\\"Зелена България\\\" и \\\"Зелената партия\\\" са други политически субекти.

 12. Avatar
  Никола 2017-02-27 23:06:17

  Това мекере не е българин!

 13. Avatar
  Mehmed 2017-02-27 21:57:20

  Ako e imalo genocit ti sega niyama6e da pi6e6 lajite si za genocit

 14. Avatar
  Марийка 2017-02-27 19:47:27

  Тези боклуци ходилили са в Батак? Виждали ли са църквата където е станало клането? Следите от кръвта на умрелите се виждаха аз като ходих там. Аман от невежи, прости и неграмотни политици!!!

 15. Avatar
  Димитър Димитров 2017-02-27 16:47:59

  Много умна публикация от Иван Иванов, че даже се и цитира в други медии... Медиите ни са под пълна критика, а фантасмагориите, които публикуват - рядка боза, която ще доведе до много силно разстройство, по-тегаво от вирусна диария. Като чета, имам чувството, че някои \\\"журналисти\\\", са прекалили с преразказите с елеменити на разсъждение в училище. Срам, срам, срам за какви говна говорим...

 16. Avatar
  Георги 2017-02-27 16:21:15

  Що за слабоумие е тази статия?! Как свързвате снимка на Тома Белев с отричането на исторически факт. Май някой е решел да си изкарва парички по изборите като клевети избирателно. \r\nПиснало ми е от \\\"бози\\\" като тази. България за това затъва в таблицата по свобода на словото и най-лошият аспект автоцензурата. Просто такива подобия на журналисти я дърпат надолу.

 17. Avatar
  дон 2017-02-27 13:56:57

  Не е имало клане,а какво ,спортни масажи за главоболие,та за по лесно са отрязали главите на Батачани.Този ,нямам точна дума,трябва и на него такъв масаж да се направи.

Напиши коментар