Тръмп отговори на Пхенян

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Севернокорейска ракета никога няма да стигне до американска земя, заяви в Туитър избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп. Така той отговори на изявлението на севернокорейския лидер Ким Чен-ун за бъдещата междуконтинентална балистична ракета на Пхенян, предаде ТАСС.

"Северна Корея току що обяви, че е навлязла в последните етапи на разработката на ядрено оръжие, способно да достигне американската територия. Това няма да стане!", увери Тръмп в нощен туит, превърнал се в традиция.

Това е неговият пряк отговор на новогодишното изявление на Ким Чен-ун, че Северна Корея е навлязла в последните етапи преди пробно изстрелване на междуконтинентална балистична ракета. Според Ким Чен-ун "Северна Корея вече е военна сила на Изтока, недосегаема дори за най-могъщия от враговете й".

В друг туит, след този за севернокорейската ракета, бъдещият президент на САЩ отправи критики към Пекин: "Китай натрупа невероятно количество пари и богатства от търговията със САЩ, която е изцяло еднопосочна, но той няма да окаже помощ по въпроса за Северна Корея! Колко хубаво!", гласи вторият туит.