Спасители на плажа

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Фенове на сериала ... пригответе се! Филмът е тук.

Лятото официално настъпи с премиерата на поредният хитов сериал от 90-те, превърнат в игрален филм, а именно „Спасители на плажа“.

Ако очаквате холивудски супер хит, с обрати в сценария и непредвидими моменти, е, ще ви разочароваме. Оценките на критиците към филма са доста ниски и откъм сценарий и откъм специални ефекти. Има няколко екшън сцени (в главната роля Скалата, както се и очакваше), но общо взето това е.

Въпреки всичко филмът е доста добър, ако очаквате лятна комедия, изпълнена с лафчета в стил „badass hero” и разпускане в продължение на 116 минути.

И след като говорим за „Спасители на плажа“ няма как да се разминем с прекрасни плажни гледки (филмът е сниман на различни места във Флорида), красиви тела в тесни бански и с убийствен тен (мъжки и женски) и естествено разследване на престъпления .... да всичко, което направи сериалът велик е на лице.

Новото е странната комбинация от актьори – Дуейн Джонсън Скалата (като Мич Бюкенън) и Зак Ефрон (като Мат Броуди). И ако първоначално това изглежда като абсурдна симбиоза – говорим за кеч икона и звезда от тинейджърския филм „Училищен мюзикъл“, то изненадата е доста добра. Тези двамата пренасят иронията във филмите на ново, по-високо ниво. А сърказмът в разговорите между тях ще се хареса и на най-големият критик.

Сценаристите са приготвили и няколко изненади за най-големите фенове на сериала. А именно появата на Памела Андерсен и Дейвид Хаселхофт. Е да, появяват се само за няколко минути (особено Памела Андерсен), но и това е достатъчно. И само, ако гледате филма, ще разберете защо.

Историята на филма се завърта около пропадналият олимпийски шамион по плуване Мат Броуди и утвърдените спасители на плажа, водени от Мич. Срещата между тези два образа ще разсмее и скала (да, виждаме иронията в това), но за да е по-сложна сюжетната линия имаме и доста подпамагащи образа. Няма да разказваме повече, за да не развалим историята. Никой не обича спойлери, нали?

Накратко казано, филмът си заслужава отделеното време. Ще ви настрои на лятна вълна, а и както вече казахме, нищо от сериала не липсва. Мускулести мъже, красиви жени, безкрайни сини плажове и няколко престъпления за цвят ... плюс няколко трупа и наркотици. Какво друго може да искаш от една лятна комедия, без претенции за нищо повече?