Социолозите: Валери Симеонов трябва да подаде оставка

Мнозинство от 81% смята, че Валери Симеонов трябва да подаде оставка във връзка с изказването за майките на деца с увреждания. 15% са на обратното мнение, а останалите не могат да преценят. Колкото до правителството, мнозинство от 56% са против оставката му, а 34% са „за“, докато останалите не могат да отговорят. 64% смятат, че и Бойко Борисов е отговорен в ситуацията около Валери Симеонов, а 31% са на противоположната позиция. Останалите се затрудняват да отговорят.

Практически всички демографски групи предпочитат оставката. Изключение донякъде правят привържениците на Обединените патриоти, където близо 60% са против оставка, а близо 40% са „за“. Обратната е картината при симпатизантите на ГЕРБ – над 50% „за“ и около 40% - „против“. В този въпрос, разбира се, се отразява не само оценката за конкретния скандал, а и генералното отношение на попитаните за участието на Симеонов в политиката.

Оставката на правителството обаче предизвиква повече нюанси в мненията. Повечето обществени групи са „против“. Електоратът на БСП е по-скоро „за“. Онези, които не биха гласували и които биха гласували с „не подкрепям никого“, т.е. дистанцираните от политиката хора, са разделени в мненията си.

Практически всички слоеве на обществото намират, че премиерът Борисов е отговорен за ситуацията около Валери Симеонов. Единствено привържениците на ГЕРБ са на обратното мнение, а привържениците на Обединените патриоти са разделени по тази тема.

Обществото очевидно трудно ще приеме пасивност от страна на премиера и търси от него отговорност като ръководител на правителството. Българите явно очакват уволнение и забавянето носи щета за Борисов.

Източник: „Галъп“

8 Коментари

 1. Avatar
  buivaDor 2018-11-19 20:41:19

  реально улет!ждем с нетерпением релиза и будем зажигать!!!!!!\r\n \r\n--- \r\nВы очень талантливый человек порно онлайн групповое, порно онлайн спящие а также здесь гей порно онлайн

 2. Avatar
  hanhepatt 2018-11-19 19:32:22

  Рекомендую Вам посмотреть сайт, с огромным количеством статей по интересующей Вас теме.\r\n \r\n--- \r\nя уже это всё где-то видел досуг для мужчин в иркутске, досуг 38 ру в иркутске или проститутки работа досуга в иркутске

 3. Avatar
  xpatriquok 2018-11-19 18:33:45

  Очень полезный вопрос\r\n \r\n--- \r\nАбсолютно согласен мамы порно онлайн, порно категории онлайн или 3барбоса порно бесплатный онлайн

Напиши коментар