Румен Радев се мадуризира

"От вчера България е потопена в дълбок срам заради Румен Радев". Това заяви в предаването си "Свободна зона" по ТВ Европа Георги Коритаров по повод позицията на президента за конфликта във Венецуела.

"Ключови западни страни от Европа и Латинска Америка, както и САЩ  подкрепиха самопровъзгласилия се за президент на Венецуела Хуан Гуайдо. Американският държавен секретар Марк Помпейо призова всяка държава да направи избор – дали е за  демокрацията във Венецуела, или иска тиранинът Николас Мадуро да продължи да управлява. Румен Радев беше избран за кандидат-президент според руски анализи. Той отговаряше на профила, който те показаха. Притеснително е обаче, че вече като държавен глава той се държи късогледо. Мадуризираният Румен Радев критикува Европейския съюз, в който България е страна-членка. ЕС е създаден на принципа на единна политика на външни отношения", коментира журналистът.

"Според конституцията на България, правителството е институцията, която ръководи външната и вътрешната политика на страната, а президентът трябва дава нейния израз. С позицията си за Венецуела, той дава антиконституционна заявка и елементарен ултиматум към ЕС, който има негативен ефект за държавата ни. Румен Радев представи ЕС като дестабилизиращ фактор, който носи страдания на Латинска Америка и на венецуелския народ, тръгвайки на остра конфронтация и подкрепяйки мадурщината", каза още Коритаров.

Източник: Faktor.bg

Снимка: Faktor.bg