Прокопиев, Христо Иванов и другите мародери

В последните години стана навик една група от обществото да сее негативизъм към България и нихилизъм към българщината. За тази цел са впрегнати стотици труженички (аналогията с най-древната професия е вярна), които похарчиха милиони осигурени им от подсъдими олигарси и чужди фондации, за да рушат държавността и институциите у нас. Те мразят народа си, мразят всичко българско и родно.

Вече свикнахме с доносите и подривните мероприятия на тази шпицкоманда, превърнала се в банална част от обществения пейзаж, на която все по-малко българи обръщат внимание. Знаехме, че в годишните мониторингови доклади на Брюксел за правосъдието и вътрешния ред почти сигурно ще срещнем част от основните опорки на задкулисния кръг срещу институциите, призвани да охраняват обществения интерес. Но не вярвахме, че ще паднат чак дотам. Че вулгарно и цинично ще използват за политически и корпоративни цели ужасното убийство на 30-годишната Виктория от Русе.

А споменатият отвратителен акт още в първите часове след извършването му имаше значителни прилики със случилото се с Вероника, убитата в началото на 2015-та година студентка във Велико Търново. Палачът тогава беше рецидивист от ромски произход, сега също извършителят е от ромски произход и макар да не е бил осъждан, има регистрации за кражби още от тинейджърските му години. И двамата са с първично възприятие за живота, а водещ мотив е нагонът им, и тогава по местопрестъплението бяха оставени ДНК и други следи, позволили на разследващите органи бързо да заловят извършителя. Това се случи и сега – лично премиерът Борисов броени часове след убийството каза, че са открити достатъчно следи и призова да не се оказва натиск върху разследващите органи, за да могат да разкрият тежкото престъпление по "горещи следи".

Защо тогава случилото се в Русе бе така манипулативно поднесено, не само у нас, но и по света?

Защото този път обслужващият персонал на олигархията и чуждопоклонничеството решиха да употребят гнусното престъпление, за да привлекат вниманието върху себе си. Знаете добре за кого иде реч. Онези, които са последна инстанция по всеки въпрос – от плочките в столичния център, през лъвовете в зоопарка, до разкриването на тежки криминални престъпления. Те са специалисти по всичко - от правосъдието, през архитектурата, до образованието и културата. Преливат от една фондация в сдружение, от поредното НПО в ГМО-политически проект, менящ наименованието си преди всеки избор.

Същите морални ментори и цензори на обществото, радетелите за "свободното" слово, потребяват и създават съдържание в медиите-бухалки на подсъдими и обвиняеми олигарси, по чиято поръчка се атакуват неспирно разследващите органи на държавата. Това именно вършеха в изминалите дни труженичките на задкулисието, нищо че днес се правят на "ни лук яли, ни лук мирисали" и повтарят мантрите си за медийната свобода.

Какви са фактите около дезинформационната кампания, с която сайтове от типа "Рога и копита" и свързаните с тях персони опитаха да манипулират обществото и унижаваха България по света, но и нещо непростимо – мародерстваха с паметта на убитата жена.

1.  Покойната Виктория Маринова е водила едно-единствено, различно от жанра лайфстайл предаване, в което е анонсирала интервю на неин колега с румънец и българин. Същите няколко седмици обикаляха като панаирджийски мечки студията на купища медии, гръмко хвалещи се с разкрития, свързани със злоупотреби с европари, за които така и не представиха допълнителни доказателства.

2.  Мародери, наричащи себе си журналисти, повечето от които ангажирани в жълто-кафяви парцали, финансирани от соросоидни фондации, успяха да прокарат в европейски и международни медии "фалшивата новина", че у нас е убит "разследващ журналист". Знаехме отдавна, че тези драскачи на доноси, защитници на легализирането на наркотиците и хомосексуалните бракове, самите те в мнозинството си с джендърски наклонности, съществуват, за да клеветят родината си. Но не знаехме, че биха си послужили с откровени лъжи и с все още неизстиналото тяло на убитата майка на 7-годишно момиче за тази цел.

3.  Знаехме кои са господарите им, подозирахме и кои са техните старши началници, които сега изпълзяха на светло. Стана ясно защо фамозните евродоклади не отразяват реалността в България, а по-скоро отчитат болните амбиции за власт на провалили се министри, адвокати без права, зависими съдии и НПО-наемници, които вече над десет години изкривяват представата за държавата като част от Европейския съюз. Без дори да направят елементарна справка, вицепрезидентът на ЕК Тимерманс, правосъдният еврокомисар Вера Йоурова и още куп европолитици, та дори и генералният секретар на ООН, си позволиха да петнят България само защото мейлите на сътрудниците им са били задръстени от доноси, писани от 2,96% жълтопаветни мародери.

4.  Всички разбрахме и колко реално струват "професионалните стандарти" на медии от световен мащаб. Същите, които вече три десетилетия служат за пример за спазване на журналистическата етика и стандарти. Е, оказа се, че те са същите манипулатори, точно като нашенските им клоаки, използвани за пропаганда и рушене на репутации – на политици, общественици, инвеститори и противници на джендърския мейнстрийм по света и у нас. Подмяната стигна дотам, че гнусното престъпление на един пиян психопат в Русе бе сравнявано с поръчкови убийства на журналисти в Словакия и Малта. Къде са приликите? Може би само в дрогираното съзнание на джендърите на задкулисието. 

5.  Гореспоменатите, повечето нямащи и един ден трудов стаж извън грантовите НПО-та, използваха едно тежко криминално престъпление, за да нападнат вероломно държавата. Атакуваха шефа на Криминална полиция-Русе, защото бил с тениска и златен синджир в неделния следобед. Мишената им, обаче, най-вероятно е сред основните двигатели при разкриването на тежкото престъпление. Докато натурализираните софийски интелектуалци висят по веган-ресторантите, криминалистът почти денонощно се сблъсква с утайката на обществото, крадци, изнасилвачи и убийци. Но нископлатеният служител на МВР събра уликите, за да стигнат колегите му в Германия до убиеца, а не соросоидните търговци със смърт от проДай България естаблишмънта.

И наистина – кой ще се извини на онези мъже и жени от Института по криминалистика и криминология, денонощно изследвали следите от местопрестъплението, на профайлърите от Института по психология, които за часове успяха да изготвят изключително точен профил на извършителя, на оперативните работници от Криминална полиция, на прокурорите, на агентурата на службите в ромския квартал? Те не искат хвалебствия, а единствено уважение и доверие. Точно това направи бившият съпруг на Виктория, в чиято фирма за доставка на интернет, а по-късно и в местна телевизия е работила жертвата. Загубил близък човек, той нито за миг не упрекна МВР или прокуратурата, напротив, беше убеден, когато казваше, че правоохранителните органи са дали всичко, за да "излезе" убийството, както на професионален език криминалистите наричат разкриването на едно престъпление.

Покрай мултиплицирането на фалшивата новина по света, че у нас е убита журналистка, която е правила разследване, вече сме наясно колко бутафорни са онези класации за свобода на словото. Част от българските медии показаха, че са на много по-високо професионално ниво, като не допуснаха да мамят аудиторията си с фалшиви внушения, каквито грантовите "манипулатори" бълваха още в първите часове след убийството. Това ли са стожерите на демократичните ценности? Тези ли ни обясняваха колко се нуждаем от радио "Свободна Европа" под формата на сайт, чийто бъдещ началник (до скоро началник в сайт на скандален подсъдим олигарх) също се включи активно в хибридното мероприятие за омаскаряване на България чрез заклеймяването, посредством фалшива новина, на страната ни като територия, в която свободно се убиват разследващи журналисти.

Нещо повече – до такава степен се преминаха границите, че русенски журналисти трябваше да са гласът на разума, като призоваха да се спре с масовата психоза, те апелираха към разум и спиране на гаврата с паметта на покойната от онези, които за лична изгода опитваха да й изфабрикуват фалшива биография. И въпреки че русенските журналисти ясно заявиха – Вероника не е била разследващ журналист, смъртта й няма и не би могла да има връзка с казуса "Джи nи груп", един провалил се във всичко, с което се е заел, персонаж бе пратен в бТВ, където направи точно обратното. За да се стигне до уличаващото го в мародерство заглавие на официоза на джендърите "Дневник" – "Христо Иванов обвърза разкритията на "Биволь" за "Джи пи груп" с убийството в Русе". И за да е ясно що за хора са това, повече от 12 часа по-късно сайтът на добрия олигарх подмени заглавието за участието на "политически самоубилия" се предната вечер пишман водач на 2,96%. Край, това беше, лидерът на "Да, България" повече не следва да има правото да се появи пред обществото. Представете си, ако този човек има дори и малък досег с властта, какво ще се случи със свободата на словото на наша почва??

Вън от съмнение е, че корупция при усвояването на еврофондове има. Тя трябва да се разследва. Властта трябва да бъде критикувана, но аргументирано и обективно. Без истерии, без дезинформация, без черни кампании, проведени на база фалшиви новини, без платени и инспирирани от олигарси протести на бойци и други безработни.

Отвъд допустимите граници - дали от геополитическа гледна точка или с оглед наближаващите европейски избори, преминаха европейски и презокеански партньори на страната. Да, престъплението е ужасно, да, убитата е била за кратко водеща на магазинно предаване, майка на малко дете, но подобни криминални актове се извършват навсякъде из Европа и особено в Съединените щати, при това достатъчно често, а българската полиция и прокуратура имат високо ниво на разкриваемост именно на подобни престъпни деяния. Посолството на САЩ и Европол предложиха помощ, но по начин, най-малкото, недопустим от дипломатическа гледна точка. Ако си искрен в загрижеността, не предлагаш услугите си с писания във Фейсбук или Туйтър, а чрез официалните канали - нали това е и работата им. С поведението си "партньорите" единствено стимулираха манипулациите.

Убийството на Виктория не трябва да бъде забравено. То трябва да има последици, за да може обществото да изгради прегради пред бъдещи опити за "цветни революции". Смъртта на младата жена е онзи прелом, след който грантови НПО-та като т.нар. Асоциация на европейските журналисти и купища още управлявани от задкулисието медийни организации, кафяви бухалки, сайтове тип "Рога и копита" нямат право повече да претендират, че са носители на морални ценности, борци за свободно слово и проводник на обективна информация, представена по почтен и професионален начин.

Загубата на Виктория трябва да послужи на обществото: да съзре какъв е моралът на претендиращите за неговия глас крадци на демокрация, очернящи собствената си държава, но и да види институциите в нова светлина, като работещи и ангажирани със сигурността му.

Случаят "Виктория" трябва да послужи и като "обица на ухото" на премиера Бойко Борисов, който въпреки дългогодишния си опит и все още работещата интуиция, продължава да държи около себе си представители на същите тези, чиито лъжи и манипулации нанесоха непоправими щети върху името на България по целия свят.

И не, няма да чуете съжаление за действията от страна на мародерите на истината, не и преди да са се самоунищожили в злобата си.

Източник: „Правен свят“

Заглавието е на редакцията

Напиши коментар