Прокопиев удря ГЕРБ и Борисов

Навършиха се две седмици от неуспешния опит на олигарха Прокопиев да се изкара жертва на световната конспирация, глобалното затопляне, тамплиерите, масоните и илюминатите.

Припомням - преди точно 14 дни клиентът на Темида написа нещо като зов за помощ, съдържащ оплакване, че държавните институции са му потърсили сметка за далаверите, нечистите операции и схемите. Смешният плач на успелия млад мъж (с нечистоплътно минало) бе публикуван с гръмки заглавия в малотиражните медии на обвиняеми и подсъдими олигарси, общото между които е битката със Сотир Цацаров – първият, който се осмели да разследва безобразията на кръга „Капитал“.

Съвсем очаквано ревът на Иво Прокопиев не предизвика никакъв отзвук в обществото. Реагираха единствено неговите съдружници и марионетки:

Медиите на Огнян Донев и Сашо Дончев – червени олигарси, натрупали милиони през шоковите сметки за лекарства и природен газ на гърба на българския потребител. Те са ученици на Луканов, генезисът им е червен, също като на Прокопиев (чийто баща е член на БКП и агент на ДС, близък до всесилния член на Политбюро Пенчо Кубадински).

„Да, България“ – фалиралият политически проект на компрометирания правосъден министър в кабинета „Борисов-2“ – Христо Иванов. Проектът се зароди по време на задкулисните сбирки, за които прочетохме в стенограмите „Арго“. Там видяхме класическата схема в чист вид – как точно олигархията защитава политико-икономичския си интерес през пионките на всички нива в обществения живот. Нещо повече – получихме нагледен пример в каква точно йерархична връзка работи кафявата пропагандна машина. Субординацията е ясна и не търпи възражения – български народни представители докладват като ученички, изправени на дъската за оформяне на оценките в края на годината. А черешката на тортата е фамозното „Иво ни възложи...“ – по този начин бивш партиен лидер и депутат в две народни събрания започва речта си пред събралите се негови съмишленици;

ДСБ – сектата на Атанас Атанасов и Радан Кънев – превърнали тъмносинята партия в кукла на конци, дърпани от Прокопиев и редакцията на „Капитал“. Когато беше лидер на ДСБ, Кънев на практика делегираше на Иво Прокопиев важните решения – от предизборни коалиции, през издигане на кандидат-президенти до знакови гласувания в Народното събрание. Към днешна дата Атанасов следва същата политика – каквото „Иво им възложи...“

Двете формации днес са основен рупор и мегафон на олигархията. Те са инструмент за натиск и влияние, през тях задкулисието рекетира властта. От скоро във финансирането на политическите субекти участва и Сашо Дончев, което дава основание на мнозина анализатори да ги нарекат – „партии на синьо гориво“.

„Правосъдие за всеки“ – предвождани от Велислав Величков – провален политик и някогашен лидер на Костовия Комсомол. Тук е и безработният адвокат Пепи Кънчев (изхранващ се от подаянията на Прокопиев), който е известен в обществото с трагикомичните опити за атаки срещу институциите, изразили се в организираните малобройни сбирки, маскирани като протести срещу съдебната система.

Лозан Панов – сламеният шеф на Върховния касационен съд (ВКС) е щитът на Прокопиев срещу наказателно преследване. Той вече бе документално уличен в служба на Прокопиев след опита му да използва високия си пост, за да запази заграбените милиони на „капиталци“. Припомняме, че Панов бе номиниран за президент от задкулисната група около кръга „Капитал“, но самите участници в него оттеглиха кандидатурата, тъй като съпругата му била с опетнена и черна биография (по думите на Христо Иванов, лидер на „Да, България“)

Фейсбук троловете/ченгета на щат при олигарха – като например доносникът Илиян Василев – агент „Сашо“ от репресивния апарат на мракобесната комунистическа Държавна сигурност. Същият прибра близо половин милион от фондация „Америка за България“ (където порциите във финансирането разпределя Кръстника Прокопиев), срещу което графоманства в социалната мрежа със статуси издържани на ниво и стил – брадва точка ком или секира точка беге.

Това накратко бяха основните участници в активното мероприятие за защита интереса на обвиняемото дете на политическата корупция у нас Иво Прокопиев. Но мисията им тотално се провали. Артилерийските залпове на Прокопиевите слуги се ограничиха до 3 сайта и 300 души във фейсбук (горе-долу толкова посещават свиканите от обвиняеми и подсъдими олигарси протести срещу съдебната система, институциите и прокуратурата). Големите медии изобщо не обърнаха внимание на иначе добре овладялите всички нива на публичния сектор (жалко е да четеш как всъщност захваналите държавата се оплакват от захваната държава). Телевизии(с изключение на финансираната от избягалия банкер Цветан Василев и газовия барон Сашо Дончев негледаема кабеларка БиТ), вестници, радиа (с изключение на една грантаджийка от БНР, спадаща към Прокопиевата шпицкоманда) и водещи онлайн информационни агенции останаха глухи за подривните мероприятия на Прокопитата.

В следствие което дойде време за план Б – открита и фронтална атака на Прокопиевата шпицкоманда към ГЕРБ и премиера Бойко Борисов. Комплотът се маскира като граждански протест срещу управлението на София. Той бе проведен в неделя (в неуспешен опит да събере повече хора от 300-та редовно маршируващи под Прокопиевите знамена, когато протестът е в работен ден). Мястото на действие не е случайно – Министерски съвет и Столична община. На едното място управлява Борисов, а на другото – заместникът му в ГЕРБ – Йорданка Фандъкова.

Целта също не е случайна – София е витрина на ГЕРБ. Градът често служи на министър-председателя като пример за успехите на неговите правителства. Столичани пък са най-твърдите избиратели на ГЕРБ – и като процент, и като абсолютна стойност. В София Борисов (два пъти) и Фандъкова (три пъти) винаги премазват конкурентите си с пълно мнозинство, пълни мнозинства има партията и в Столичния общински съвет през последните десет години.

Участниците са ясни – в организацията на протеста бяха замесени близки до Прокопиев псевдообщественици като Христо Христев – член на ръководството на олигархичното ГМО „Да, България“, бивш заместник-председател на младежкото БСП; Иво Божков – общински съветник от ДСБ, както и други видни активисти на „Протестна мрежа“ и „Правосъдие за всеки“.

А флагмани на операцията са посочените вече структури на паралелната Прокопиева държава. Формалният повод  е без значение– все тая дали иде реч за качеството на въздуха, ремонта на „Дондуков“ или закъсненията на градския трансорт. Тези хора няма да предложат мерки за подобряване на качеството на въздуха в София, нито за облекчаване на трафика. Важно е единствено изпълнението на Прокопиевия сценарий за дискредитиране на ГЕРБ и омаскаряване на най-ретинговите фигури на управляващата партия – Йорданка Фандъкова и Бойко Борисов.

Така както и протестиращите за свободното слово преди месец не предложиха мерки за защита свободата на словото. Това всъщност бяха обичайните Прокопита, предвождани от жената на олигарха Галя. (Прокопиева да протестира срещу посегателството върху свободното слово е все едно Хитлер да протестира срещу Холокоста).

По същия начин и протестиращите пред Съдебната палата не предлагат мерки за подобряване на работата в съдебната система, за повишаване на качеството в правосъдието, не предлагат истинска съдебна реформа. Реформата им е да махнат Цацаров, защото е неудобен за началника им Прокопиев.

Добре инспирираното и акуширано бутафорно гражданско мероприятие трябваше да послужи за разгръщане на протестен митинг срещу управляващата партия. Защо, обаче, точно в неделя? Отговор – защото ГЕРБ проведе конгрес, на който с голямо мнозинство преизбраха за лидер Борисов. В този момент той трябва да бъде ударен с крясъци из столичните улици. Трябва да му бъде напомнено, че скоро не е угаждал на олигархичната шайка.

Че трябва пак да им клекне, иначе ще свикват протест след протест под неговите прозорци. Впрочем – обвиняемият олигарх Прокопиев призна за какво иде реч в приятелското интервю при Кулезич. Той си каза – „Премиерът (властта) преди беше с нас, сега нещо се опъва!“

Очевидно е дошъл моментът, в който олигарсите опитват за пореден път да рекетират ГЕРБ и Борисов. Дотук това не им се отдава, защото този път не успяха да вкарат свои министри и депутати в изпълнителната и законодателната власт (Макар Прокопиев да признава, че има хора на тези нива, по-скоро агентите му са на позиция началник-кабинет.)

В неделя Прокопиев и Задругата на олигархията пробваха да ударят в сърцето Бойко Борисов и неговата партия. Схемата им е простичка:

Да покажат, че уж столичани са недоволни от ГЕРБ

Да покажат на Борисов, че могат да инициират обществено недоволство срещу ГЕРБ

Да затъмнят най-висшия партиен форум на ГЕРБ със своето шумно и кресливо мероприятие.

Прокопитата не успяха, това е ясно. Всички знаехме, че ще са 100 души на кръст. Толкова бяха на медийния митинг, на съдебния бяха 300, защото се готвиха 2 седмици. Но знаем и, че техните хора в медиите ще им дадат трибуна. С което ще опитат да дискредитират премиера, да го стреснат и уплашат, да компрометират видимите в София резултати от управлението на десницата.

Ще им се върже ли (пак) Борисов? Или няма да им се върже? Туй е въпросът!

Иван Иванов за Хипотези

1 Коментари

  1. Avatar
    replica uhren 2018-05-11 11:57:50

    Sobald Sie es haben, tun Sie nichts. Beruhige die Welt, um die Zeit zu verschieben und voranzukommen. Sch?n und langlebig, auf der ganzen Welt respektiert. Advanced Quarz-Technologie, [url=http://www.bestereplcauhren.de]rolex replica[/url] genaue Minute oder Sekunde ist nicht schlecht. Du hast es verdient. Warte auf diesen zweiten Weltwechsel, oder ergreife diese Sekunde, um die Welt zu ver?ndern.\r\n

Напиши коментар