Приватизацията на Софарма и БГА Балкан са аферите на Прехода

Приватизацията на "Софарма" и "Балкан" са най-големите афери на прехода. Затова и премиерът Бойко Борисов цитира тях по време на конгреса на ГЕРБ. Това обяви политическият анализатор проф. Антоанета Христова в предаването "Денят на живо".

Проф. Христова цитира и изследване на нейния екип, което показва, че българите се чувстват измамени и ограбени от прехода.

"Всеки един от нас се чувства загубил от прехода. Бойко Борисов в някаква степен не беше краен, че гарантирано ще има присъди за приватизацията. Ако наистина искаме да знаем истината, не трябва да се страхуваме да я четем", каза Антоанета Христова.

"Да живееш с мисълта, че си ограбен е карма. Ти не можеш да живееш пълноценно, ако чувстваш, че са те ограбили. Затова у нас категоричността на реформите се случва трудно. Когато няма граждани, които притискат и искат да знаят миналото, няма как да живеем здравословно", категорична беше тя.

"И макар че е под въпрос, дали ще има дела и присъди, то това не ни пречи да прочетем, какво се е случило. Ние трябва да знаем кой е виновен", каза още Антоанета Христова.

Източник: Канал 3

Напиши коментар