Повдигат обвинение на Жоро Шопа заради Арабаджиеви

Софийската районна прокуратура започва наказателно производство срещу Георги Семерджиев, известен като Жоро Шопа, за лично укривателство на семейство Арабаджиеви, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Тя уточни, че Семерджиев вече не се издирва от Швейцария. "СРП е уведомена от Дирекция "Международно оперативно сътрудничество" към МВР за това, че след вчерашното задържане на Георги Семерджиев, заедно с Вълчо и Маринела Арабаджиеви в дома му в Кабрера де Мар, в петък Семерджиев е бил освободен, тъй като швейцарските власти са оттеглили искането за екстрадицията му", заяви Арнаудова пред Агенция "Фокус".

По думите й, държавното обвинение ще извърши спешни действия по събиране на доказателства и ангажиране на наказателната отговорност на Семерджиев.

"Разследването на Софийската районна прокуратура е за това, че е спомогнал Вълчо и Маринела Арабаджиеви - лица, които са обвинени в извършване на престъпление, да избегнат или да бъде осуетено спрямо тях наказателното преследване или да останат ненаказани, без да се е споразумял с тях преди да са извършили престъплението. Софийската районна прокуратура ще извърши спешни действия по събиране на доказателства и ангажиране на наказателната отговорност на личния укривател Георги Семерджиев", допълни говорителят на главния прокурор.

Георги Семерджиев - Жоро Шопа се смята за близък до "кокаиновия крал" Евелин Банев-Брендо, който миналата година бе окончателно осъден от Върховния касационен съд на 6 години затвор за пране на пари от наркотрафик, но все още се укрива.

1 Коментари

  1. Avatar
    Kellie 2019-04-04 12:09:39

    I used to be suggested this blog through my cousin. I\'m not positive whether this publish is written via him as no one else know such particular about my problem.\r\nYou\'re amazing! Thanks!\r\nweb site homepage

Напиши коментар