Петкова: Изграждаме газова връзка между София и Скопие

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Работна група от български и македонски експерти ще проучва възможностите за изграждане на газова връзка между двете държави. Това заяви в "Денят започва" министърът на енергетиката Теменужка Петкова. Очаква се резултатите да станат ясни в началото на следващата година.

През есента ще бъде обявена обществена поръчка за избор на изпълнител на интерконекторната газова връзка между България и Гърция, като се очаква изграждането да започне през първата половина на следващата година.

Теменужка Петкова, Министър на енергетиката: Подписването на Договора с Македония беше ясен сигнал за това какви трябва да бъдат отношенията на Балканите. В рамките на този договор бяха подписани още 2 много важни меморандума в областта за сътрудничеството на природния газ и транспорта. Това е много сериозна крачка в двустранните отношение. Той ни дава много ясна база, в която ще работим в следващите 6 месеца. Има работна група, която ще направи анализ за изграждане на директна газова връзка между България и Македония. В началото на следващата година ще имаме яснота.

"Най-важно за нас е сигурността на доставките и диверсификация на източниците и маршрути за доставка на природен газ. ", каза министър Петкова.

До дни ще стартира и поръчката за предпроектното проучване за газовия хъб "Балкан", съобщи още Петкова.

1 Коментари

  1. Avatar
    gacsa 2017-08-31 12:26:32

    Cheap Nike running shoes, let you comfortable exercise,cheap air max\r\n you deserve to have,cheap mens air maxwhat are you waiting for? Nike running shoes, cool super practical!

Напиши коментар