Пада давността за бандитската приватизация

Да отпадне давността за приватизацията, защото по време на раздържавяването са били откраднати над 30 млрд. лв. Това е поискал премиерът Бойко Борисов, който разпоредил на юристите на ГЕРБ да проверят дали има възможност законово да се приеме това, съобщава в неделното си издание в-к "24 часа".

Намерението е да се гласува отпадане на давността за престъпления при приватизационни сделки. Още в края на 2016 г. Борисов обяви, че ГЕРБ ще направи пълна ревизия на раздържавяването, като в нея ще бъдат включени ДАНС и МВР.

Премиерът Бойко Борисов бе пратил на прокуратурата доклад с нарушения в приватизационни сделки от 1994 г. насам, съобщи през месец май т.г. отново в-к "24 часа". Според изданието, документът е бил изготвен от ДАНС и МВР и е обхванал всички приватизационни сделки на прехода.

Прокуратурата ще прецени дали установените от специалните служби нарушения са достатъчни да бъдат повдигнати обвинения срещу бивши министри за приватизационни сделки, съобщили пред изданието неназовани източници от службите.

Източник: legalworld.bg

Напиши коментар