НПО на Прокопиев организира протест срещу властта

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

АЕЖ – НПО, свързвано с обвиняемия олигарх Иво Прокопиев – организира протест срещу правителството.

Организацията е съставена основно от бивши и настоящи служители на клиента на Темида. За последните години Асоциацията на европейските журналисти е прибрала над половин милион от фондация „Америка за България“.

Публикуваме позицията на АЕЖ без редакторска намеса:

„По-добре празни столове, отколкото празни въпроси! Не приемаме ултиматуми! Не на войната срещу медиите! Не ни е страх, че столовете ни ще останат празни и няма да се поддадем на натиска да задаваме празни, удобни въпроси“.

Това са исканията, които ще бъдат заявени на протеста, организиран от Асоциацията на европейските журналисти-България (АЕЖ-България) на 11 октомври от 9.00 ч пред сградата на Министерски съвет.

В навечерието на българското председателство на ЕС, медиите в страната получиха ултиматум. Той им бе изпратен Пресслужбата на Министерски съвет. Ултиматуми се връчват преди обявяване на война. В случая това се прави от най-високата инстанция, представляваща изпълнителната власт. Изпратеното по този начин не може да бъде приемано за лично мнение на Валери Симеонов, а е официална позиция на държавата, която открито застава срещу най-големите медии в страната. Подобен акт е без прецедент в българската история. В нито един период правителството не си е позволявало да дава ултиматуми на медиите в България. Освен от изпълнителната, война срещу медиите очевидно се води и от законодателната власт. Доказателство е фактът, че не бе снето доверието от депутата Антон Тодоров и той продължава да бъде част от най-голямата парламентарна група, тази на управляващата партия ГЕРБ.

Уважаеми колеги журналисти,

Уважаеми граждани,

Елате да покажем, че в България има медии и журналисти, които не приемат да бъдат мачкани. Елате да защитим правото да задаваме въпроси и да изискваме отговори от онези, чиито заплати плащаме! Носете си столове, които да подредим пред сградата на Министерски съвет - за да покажем, че не ни е страх, че столовете ни ще останат празни, а политиците са онези, които трябва да се страхуват от нас.

Източник: Сайт на Асоциация на европейските журналисти

1 Коментари

  1. Avatar
    fsacsa 2017-10-20 12:29:28

    \r\n\r\nScarpe da corsa Nike scarpe, ti permettono un esercizio confortevole,air max outlet online meriti di avere, cosa stai aspettando?nike air max outlet Scarpe da corsa Nike, super pratico!\r\n

Напиши коментар