Ноев обслужи Цветан Василев в ефира на БТВ

Сутрешният ефир на БТВ пак стартира с поредното обслужване на избягалия банкер от страна на националната телевизия и лично водещия Антон Хекимян.

В неговото студио гастролира Бойко Ноев (С налудничавата версия, че руснаците ударили Василев и тровили Гебрев. А тъкмо на руснаците – Луврие/Косарев – укриващият се от правосъдие опита да прехвърли заграбените с пари от КТБ т.нар. ‚негови активи‘). Естествено, участието е самостоятелно, разбира се, че платеният (от „Дунарит“?) говорител Ноев е щедро възнаграден с ценните иначе 10минути, за да защити интереса на Цветан Василев и Емилиян Гебрев по казуса „Дунарит“.

И все пак – виж кой говори

Бойко Ноев е министър на отбраната в кабинета на ОДС и Иван Костов (След промените в края на 1999г., когато Костов назначи в Министерски съвет преторианската си гвардия) . А в последните години очевидно се е присъединил към кохортата скъпоплатени лобисти за каузата на укриващия се от правосъдие Василев. Те вече са толкова много, че може и да пропуснем някой ако се опитаме да ги изброим изчерпателно – на всеки километър от София през Белград до Вашингтон.

Общото между тях са хонорарите, получавани (присвоявани от измамените вложители, чакащи удовлетворение от масата на несъстоятелността) от системно източвания „Дунарит“ – оръжейно предприятие, което според Цветан Василев:

1. Е актив на КТБ.

2. Е негов личен/семеен актив

3. Е актив, който не е негов или на КТБ, но всъщност е негов.

4. Е актив на „ЕМКО“ и Емилиян Гебрев.

5. Е актив на мениджърите, които той хвали, но няма общо, следователно КПКОНПИ и Пламен Георгиев нямат право да запорират акциите на офшорки, които веднъж са SPV-та – сиреч модерни финансови инструменти; втори път пък лошата и неука прокуратура смеела да ги приписва на негова сметка.

Но да оставим шизофреничните обяснения на белградските Бони и Клайд (Цветан и Антоанета Василева) за момента, в който застанат на подсъдимата скамейка. Сега нека доизясним мотивите, с които маскираният като независим експерт Бойко Ноев пее в хора на Цветан Василев.

Фактите:

Номер 1 в лобисткия отбор на Василев е бившият губернатор Бил Ричардсън. Кое е общото между американеца, избягалия банкер и бившия военен министър? Отговор – и тримата участват в прословутия „Атлантически съвет“ – изключително влиятелна международна организация, в която членуват политици, бизнесмени и...най-известните световни лобисти. В годините преди фалита на КТБ Василев и Ноев са чести посетители на форуми, дискусии и всякакви сбирки, свикани от горепосочената структура. Ричардсън също е там. А парите?

От 2010 до 2013г. вложителите в банката плащат над 5 милиона долара под формата на дарения от Василев за „Атлантическия съвет“. Ето защо Ричардсън работи за фараона. Вероятно подобни са мотивите и на Бойко Ноев.

В този съвет откриваме и друга позната на аудиторията личност. Това е бившият главнокомандващ войските на НАТО ген. Уесли Кларк. През 2001-а той, в качеството си на член на „Атлантическия съвет“, води американска делегация, на която военният министър Ноев предлага за продан военните ни заводи (в-к „Стандарт“, 9.04.2001г.)

Същият Кларк бе поканен от Василев за учредителния конгрес на партията, която ексшефът на КТБ твърди, че е подкрепял с целия си ресурс.

Същият Ноев пък бе чест гост в телевизията, която ексшефът на КТБ твърди, че е подкрепял с целия си ресурс. Беше чест гост и в личния му кабинет в сградата на „Цар Борис III” 159. Това научихме от посетителските списъци, разпространени от самия Василев (Във въпросния кабинет неведнъж посетител е бил и Иван Костов – някогашният правителствен шеф на Ноев).

И днес Бойко Ноев пак бе активиран от стария си съратник, за да брани интересите му (и тези на Гебрев) в битката за овладяване (открадване) на военния завод „Дунарит“. С който ексбанкерът уж няма нищо общо. Но странно защо точно когато държавата реши да одържави фабриката (2017) или КЗК предстои да се произнесе (2019), сдобилият се със 146 обвинения за източването на 2,7 млрд. от фалирала КТБ Цветан Василев скача Матросовски на амбразурата с цялата си сила. Още по-странно е защо най-голямата ни телевизия от сутрин до вечер играе на негова страна. За кабеларката на Диков и Кулезич е ясно, но БТВ?

Силата да бъдеш информиран или силата да бъдеш капариран?

Тодор Тодоров за Хипотези

Напиши коментар