Нова далавера на Десислава Иванчева

Кметът на „Младост” Десислава Иванчева иска да продаде 10 дка поземлен общински имот за 400 100 лева.

Това стана ясно от доклад, внесен от Иванчева в Столичния общински съвет, който бе разгледан от комисията по икономика към СОС. Кметът е в чужбина, обяви заместникът й Биляна Петрова пред съветниците, за да обясни отсъствието на вносителя на предложението от заседанието на комисията.

Зам.-шефът на СОС Николай Стойнев, който е и председател на стопанската комисия, определи докладът на Иванчева като скандален, защото липсват необходимите към него скица на предложената за продажба земя, становище на архитекта на "Младост" и ниската цена от 20 евро без ДДС на квадрат. Фирмата, която според доклада на Иванчева трябва да се сдобие с апетитната земя в "Младост" 4 е собственик на две недовършени сграда на терена и право на строеж. Не е ясно обаче може ли от тези 10 дка да се обособят отделни парцели, както и какво точно строителство на нови или започнатите и недовършени сгради ще се случва на мястото.

Зам.-кметът на „Младост” Петрова заяви, че не знае защо предложението на Иванчева е само една страничка, тъй като тя е виждала всички документи. Виждала съм ги окомплектовани, имаше ги в папката, каза Петрова.

Ако се набави необходимата документация, предложението на Иванчева ще бъде разгледано след лятната ваканция на Столичния общински съвет.

Източник: Офнюз

Напиши коментар