Маршът на олигархията

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Трескава подготовка за марша на олигархията протича в подчинените на обвиняемия Прокопиев структури, научи „Хипотези“.

Опитът за атака срещу легитимната власт и държавните институции ще се проведе този четвъртък, 5-и октомври.

Основната тежест ще изнесат политически субекти, ползващи се според последните социологически данни с доверието съответно на 1,6% и 0,8% от българските граждани.

Под пълна пара са партийните координатори на ДСБ и „Да, България“. В последните дни те от сутрин до вечер въртят телефони в опит да съберат присъствие на жълтите павета, надхвърлящо традиционните 200-300 анимационни фейсбук герои.

Припомняме, че партиите на Христо Иванов и Атанас Атанасов са популярни единствено в София. В страната техни структури липсват, но в столицата олигархичните формации разполагат с организации във всички 24-ри района. Тези на ДСБ са стари клетки, от зараждането на тъмносинята Костова секта през 2004-та, докато клубовете на експравосъдния министър са лъскави и прясно създадени, благодарение на щедрото финансиране от кукловодите мултимилионери, които стоят зад проваления към този момент политически проект.

Както вече казахме – основен гръбнак на олигархичното мероприятие ще са задкулисно управляваните от Прокопиев политически субекти, така наречените „Прокопита“. Те са:

„Да, България“ – ръководена от Христо Иванов, провален правосъден министър във втория кабинет на Бойко Борисов.

ДСБ – ръководена от Атанас Атанасов, коалиционен партньор на ГЕРБ във втория кабинет на Бойко Борисов.

БЗНС – ръководена от подсъдимия Николай Ненчев, министър във втория кабинет на Бойко Борисов, автор на култовата реплика: „Прав сте, прав сте, г-н Борисов! Поведението ни е изключително безотговорно!“

„Зелените“ – прибрали милиони от държавата и Европа за броене на делфини, мътене на яйца от костенурки, преместване на лалугери и обгрижване на гнезда на лешояди.

ДЕОС – подчертано антибългарска формация, подкрепяща гей-браковете, упорито противопоставяща се на традиционните български ценности и национални идеали.

Кои други застанаха твърдо на страната на олигархията?

На първо място - подчинените на Прокопиев издания("Дневник", "Капитал" и "Медиапул"). Но освен малотиражните му сайтове в групата влизат още поръчковите медии-бухалки на колегите олигарси – Огнян Донев("Клуб З") и Сашо Дончев("Сега"). Тук са и журналистите, които са на хранилка при укриващия се от правосъдие ексбанкер Цветан Василев: Сашо Диков и Люба Кулезич от Б(анкера)И(ма)Т(елевизия; Огнян Стефанов (агент „Академик“ от ДС); Мирослав Иванов – придворният журналист на белградския Фараон.

На страната на задкулисието са и „Протестна(Платена) мрежа“, НПО-то „Правосъдие за всеки“ (оглавявано от Велислав Величков – приближен до Иван Костов) плюс гравитиращи около тях бутафорни общественици като Илиян Василев – агент „Сашо“ на комунистическата Държавна сигурност – репресивния апарат на мракобесния тоталитарен режим. Общото между няколкото ударни звена на Прокопиевата шпицкоманда са грантовете, които бригадата получава от фондация „Америка за България“. Милионите от фондацията се разпределят под зоркия поглед на Кръстника Прокопиев, той насочва порциите от финансирането в една или друга посока. И естествено днес бенефициентите (получателите на сумите) са длъжни да бранят своя господар.

В тима на успелия млад мъж забелязваме и фамозните политолози, които с основание можем да наречем червени кукувици. Всичко взеха от БКП и ДС, след което бяха инсталирани в демократичното гнездо. Там те избутаха де що има читаво с антикомунистически корен, за да останат само те – децата на номенклатурата, пребоядисаните комунисти, служители на Кремъл, но днес първи демократи и борци с Путин. Имената им са: Евгений Дайнов, Огнян Минчев и Иван Кръстев.

Ето това са участниците в марша на олигархията – слуги и марионетки на задкулисието и техните кукловоди от паралелната държава.

Която вече за съжаление не е и паралелна. А пленена, защото Задругата на олигархията, начело с детето на политическата корупция Прокопиев, я овладя.

Тодор Тодоров за Хипотези

Напиши коментар