Маринов: Увеличават се желаещите да бъдат полицаи

Според  мен в този случай таксиметровият шофьор не е имал никаква вина. Той е бил под заплаха, а и не е разполагал с цялата информация.  Новото към момента е, че Викторио е написал писмо преди да извърши убийството, но първо трябва да излезе експертизата, която да потвърди, че почеркът е действително негов. Като цяло за мен това е една необяснима агресия.

Това разкри в предаването "Още от деня" по БНТ вътрешният министър Младен Маринов по случая с жестокото убийство в "Надежда".

,,В миналото имаше кризисен период, който бе вследствие на реформи. Тогава много хора напуснаха системата на МВР, което нанесе кадрови шок. Но вече мога да кажа, че имаме повече влизащи в системата, отколкото напускащи. Има и доста по-млади служители, тъй като и условията се подобряват, направи се доста по заплатите, което също влияе върху привличане на по-млади хора'', коментира Маринов обстановката в силовото ведомство.

Относно случая със Северин Красимиров, заподозрян за убийството на журналистката Виктория Маринова, вътрешният министър подчерта, че събраните до момента доказателства са категорични. По думите му Институтът по криминалистика изигра важна роля поради бързата експертиза, която бе направена и довела до залавянето на извършителя.

По отношение на Арабаджиеви и Стайкови Маринов заяви, че издирването им продължава и за момента тяхното местонахождение не е известно.

,,Баневи ще бъдат екстрадирани, но преди това има процедура във френски съд, която трябва да мине'', каза още министърът.

,,Ще прилагаме законът с пълната му сила. Законът е за всички и той трябва да се спазва. Нашите права свършват там, където започват правата на другите. Но е факт, че когато искаме да приложим закона, срещаме отпор, макар че след това голяма част от нарушителите признават вината си за по-бърза процедура'', обясни Маринов. 

,,Тенденцията е към намаляване на миграционния натиск по границите. Мога да заявя отговорно, че в България границите се пазят сериозно'', посочи той.

На въпрос за избора на главен секретар Младен Маринов отговори, че все още не е ясно неговото име, тъй като тече обсъждане на няколко кандидатури.

,,Като ръководител на ведомството мога да кажа, че бюджетът е балансиран. В проектобюджета е залегнала точка, която ще изисква част от администрацията да бъде освободена. Но това важи само за администрацията. Полицейските служители няма да бъдат обхванати от тази промяна'', коментира Маринов бюджета на МВР за следващата година.

Накрая Маринов подчерта, че българските граничари ще получат финансова помощ за адвокатски разходи и тяхната защита, като дори ще бъде стартирана кампания за събиране на допълнителни средства за тях.

8 Коментари

 1. Avatar
  snove 2018-11-12 19:23:36

  Автокад \"Сопряжение\". Команда в Автокад "Сопряжение" позволит сделать скругление и сопряжение кромок двух 2D-объектов или смежных граней 3D-тела. Как сделать сопряжение и скругление углов в Автокад. Построение сопряжения с обрезкой и без обрезки концов объектов за скруглением. Как в Автокад сделать (построить) сопряжение с автоматическим скруглением всех углов полилинии, параллельных прямых, непересекающихся объектов. Циклический режим работы команды Сопряжение. Статья. Видео. Читайте, смотрите на на сайте.

 2. Avatar
  namapa 2018-11-10 18:42:09

  Какая великолепная фраза\r\n \r\n--- \r\nИзвините, очищено виферон мазь грибок, мазь грибок названия а также micolock отзывы micolock-salve ихтиоловая мазь от грибка

 3. Avatar
  niggborprot 2018-11-04 14:18:02

  да смеюсь я, смеюсь\r\n \r\n--- \r\nАвторитетная точка зрения, забавно... дала ему видео, порка в общаге и развел школьницу seksi mp4

 4. Avatar
  subswithGof 2018-11-04 12:27:12

  Не могу сейчас принять участие в дискуссии - очень занят. Буду свободен - обязательно выскажу своё мнение.\r\n \r\n--- \r\nВы, случайно, не эксперт? мульт порно скачать, скачать русская порно и порно для андроид порно куни скачать

Напиши коментар