Кралев: Кандидатурата ни за Световното е политически знак

Кандидатурата за домакинство на Световното първенство по футбол през 2030 година е политически акт, който беше взет на четиристранната среща в "Евксиноград". Предложението дойде от премиера на Гърция, което показа, че България е търсен и уважаван партньор. Това заяви в студиото на Сутрешния блок на БНТ1 министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Имам представа какви са настроенията в обществото. Желанието ни за кандидатура се посреща с огромен интерес, но и с известна доза скептицизъм, защото сме доста изостанали от гледна точка на спортната инфраструктура, призна той.

Според него най-важно е, че обща кандидатура е "политически знак от страна на балканските държави, че ще работят съвместно и ще отстояват заедно политическите си и икономически интереси".

Вторият позитивен момент е, че ще си оправим спортната инфраструктура, касаеща футбола и стадионите. На всяка държава ще се паднат 2-3 стадиона, които трябва да бъдат с капацитет минимум 40 хил. зрители, за да могат да се посрещнат срещи от груповата фаза, обясни спортният министър.

Той подчерта, че има да се извърви дълъг път, за да се подготви кандидатурата, още повече "че има сериозни опоненти, с които ще трябва да се преборим".

Започват консултации между спортните министри на четирите държави... Решението ще бъде взето през 2024 година - шест години по-рано, така че имаме достатъчно време, за да се подготвим, добави Кралев и добави, че е оптимист, защото "няма как да надскочиш себе си, ако не мечтаеш".

Източник: БНТ

9 Коментари

 1. Avatar
  buivaDor 2018-11-19 19:59:38

  В этом что-то есть и это отличная идея. Я Вас поддерживаю.\r\n \r\n--- \r\nЯ подумал и удалил свою мысль малолетки порно онлайн, качественное онлайн порно а также здесь онлайн порно спящие

 2. Avatar
  hanhepatt 2018-11-19 18:58:48

  Подтверждаю. Я согласен со всем выше сказанным. Можем пообщаться на эту тему. Здесь или в PM.\r\n \r\n--- \r\nЭто не совсем то, что мне нужно. Кто еще, что может подсказать? иркутск ангарск досуг, иркутск объявления досуг и эскорт в иркутске досуг для подростка иркутск

 3. Avatar
  xpatriquok 2018-11-19 18:00:38

  Я считаю, что Вы не правы. Могу это доказать. Пишите мне в PM, пообщаемся.\r\n \r\n--- \r\nПо моему мнению Вы не правы. Я уверен. Могу отстоять свою позицию. Пишите мне в PM, обсудим. порно категории онлайн, лучшее онлайн порно или Лесбиянки порно онлайн худые

Напиши коментар