Крадец на 21 милиона избяга с помощта на СГС

Поредно скандално решение на Софийски градски съд. Този път хората на Калоян Топалов направиха възможно поредното бягство от правосъдие. Припомняме, че СГС постанови, че „Наглите“ трябва да бъдат пуснати на свобода. Тогава протестът на прокуратурата осуети взетото след очевиден подкуп решение. Сега прокуратурата пак протестира, но вече беше късно. Митевски избяга.

Хронологията:

Бившият главен касиер на Алфа банк Петко Митевски, който на първа инстанция бе осъден на 15 години затвор, защото успял на три пъти да изнесе 21 млн. лв. от касата на банката, е обявен за общодържавно издирване.

След като Софийският апелативен съд е променил мярката за неотклонение на бившия касиер от подписка в постоянен арест, полицаи отишли да го задържат, но не го открили в дома му.

При прочитане на присъдата му от 15 години затвор, първоинстанционният съд е обявил, че Митевски остава на свобода срещу подписка. После прокуратурата протестирала определението на СГС пред апелативния съд, който е решил, че подсъдимият трябва да остане в ареста, докато тече делото му за откраднатите пари.

Източник: „24 часа“

Напиши коментар