Кой се страхува от прокуратурата и КПКОНПИ?

Няколко дни вече от сутрин до вечер медиите на подсъдими и обвиняеми олигарси ни заливат с дежурните мантри – държавните институции са гадове, защото си позволиха да потърсят сметка за престъпленията на бандити и олигарси (за заграбените милиарди в годините на Костовата бандитска приватизация). И тук идва въпросът:

Защо да са лоши действията на прокуратурата и Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ)?

Нали от години Брюксел ни критикува, че нямаме резултати в битката с високата корупция? Нали все ЕК повтаря за липса на мерки срещу организираните престъпни групи, генериращи милиарди от данъчни измами, пране на пари, контрабанда и ред други увреждащи фиска на страната незаконни дейности. И ако десетилетие европейските ни партньори искат да вкарваме бандитите в затвора, то всички ние сме на тази позиция повече от 20 години.

Апропо – лошо ли е да бъде ударена паспортната мафия, лоша ли е акцията срещу директора на Агенцията за българите в чужбина?

Лошо ли е, че публично в центъра на София, светнал като коледна елха с белязани пари, бе заловен административният ръководител на втория по големия район на столицата?

Скоро не помним подобни случай със солидно значение от толкова крупен мащаб.

Лошо ли е, че правораздавателните институции погнаха кримивластелина на Южното Черноморие? Или и той влиза в графата на честните бизнесмени, смутени от злодеите Цацаров, Гешев и Пламен Георгиев? Ами ако си купи два бургаски сайта и той ли автоматично ще сложи като щит титлата „недосегаем издател“? Всяко разследване ли срещу него ще е посегателство върху свободата на словото?

Лошо ли е, че мултимилионери усетиха жилото на държавата? И то такива, посрещащи в хотелите си еврокомисари, чуждестранни държавни глави, висши дипломати, холивудски звезди, които рязаха ленти на новите си заводи в компанията на действащ президент и други високопоставени политици от актуалната към момента управляваща коалиция.

Както написаха в социалните мрежи – столичният арест се е превърнал във Вип Брадър – богати, известни и смятани за недосегами олигарси търкат нара, а други техни колеги втори месец вече се укриват от правосъдие нейде в странство.

Става ясно, че иде реч за поредния зле скалъпен сценарий за омаскаряване на държавата ни преди правосъдния евродоклад. Пак се пишат доноси, фабрикуват се поръчкови публикации, плаща се на бутафорни консултанти, призвани да принизят дори и видимите резултати (когато ги има естествено).

Нещо повече – активното мероприятие бе стартирано непосредствено преди арест на класически червен олигарх, забогатял по време на грабежа през 90-те, чрез класически схеми за разбойническо натрупване на милиони. Въпросният е тясно свързан с комунистическия режим, точно като получилия второ обвинение часове след случката във Франция. Какво е общото между двамата според редица медийни публикации– червен генезис, даром подарени им заводи и златни хапки от българската икономика.  И в крайна сметка – източване, ограбване, умишлен фалит и дим да ги няма.

Днес престъпната приватизация е на мушката на правораздавателните органи. Бандитите ще отговарят за пране на пари, за лъскавия начин на живот на гърба на българското общество, за измамите. Но къде са гражданите? Защо магистрати и журналисти са на страната на разбойниците, защо не подкрепят държавата?

Защо цели редакции позволяват на собствениците си с нечистоплътно минало и проблемно настояще да ги използват като жив щит за запазване на кожата, за отърваване на решетките и спасяване на заграбеното имане? Защо четвъртата власт е взета за заложник от хора (в миналото заложили дори редакционната политика на медиите си), употребяващи я за инструмент за натиск и уреждане на сметки с прокуратурата и КПКОНПИ?

Защо два часа след повдигане на обвинение главната фигура в него получава удобен национален ефир за хулене на институциите? Защо не го попитаха как ще коментира окончателно наложения му запор, нищо че и тогава твърдеше колко е невинен, какви малоумници са КПКОНПИ?

Докога най-големите телевизии и радиа ще позволяват ефирът им да се превръща в трибунал за уронване на престижа на съдебната власт? Докога четвъртата власт ще помага (съмнявам се безкористно) на бандитите срещу държавата?

В крайна сметка държавата работи. Нищо, че платени с откраднати пари у нас и отвън (аналогията с Коминтерна и субсидираните от Москва терористи преди стотина години не е случайна) ще направят и невъзможното да разкалят терена в навечерието на поредния евродоклад.

Важно е друго – всички социологически проучвания доказаха, че българите искат възмездие. Подобни са желанията и на чуждия бизнес на родна територия – всички търговски камари сигнализират, че е необходима воля и кураж за битка с високата корупция.

Дано органите продължат в този дух. Но и свършеното дотук не е малко. Или ако трябва да перифразираме популярен рефрен от близкото минало: Митьо Очите, Банев, Прокопиев – 3 в 1 неочаквано добра комбинация.

Тодор Тодоров за Хипотези

9 Коментари

 1. Avatar
  Владимир 2019-02-28 09:47:48

  [url=http://xn--80aa6adkgenj.xn--p1ai/stati/penoizol-i-ego-modifikatsii/plyusy-i-minusy-penoizola]Пеноизол[/url] не горит, токсичные вещества из него не выделяются, так что это экологически чистый материал, который никак не повредит здоровью людей.

 2. Avatar
  buivaDor 2018-11-19 20:20:32

  неплохо для утра они выглядять\r\n \r\n--- \r\nВсе фоты просто отпад порно бабушки онлайн, беременные порно онлайн а также nefig.net порно скачать онлайн

 3. Avatar
  hanhepatt 2018-11-19 19:19:17

  Могу предложить Вам посетить сайт, на котором есть много статей на интересующую Вас тему.\r\n \r\n--- \r\nДействительно и как я раньше не догадался досуг выезд иркутск, досуг иркутск парни или проститутки иркутск досуг в иркутске сауна

 4. Avatar
  xpatriquok 2018-11-19 18:21:10

  Я считаю, что Вы ошибаетесь. Давайте обсудим. Пишите мне в PM, поговорим.\r\n \r\n--- \r\nПопытка не пытка. порно короткое онлайн, онлайн порно 1080 или Зрелые порно онлайн вк

 5. Avatar
  boutedpa 2018-11-08 20:36:57

  Это интересно. Подскажите, где мне узнать больше об этом?\r\n \r\n--- \r\nНет никакого смысла. lynx 5900 технические характеристики, крис бурандт видео и трюки на квадроциклах видео покатайте на мотоцикле

 6. Avatar
  mawaggill 2018-11-06 06:36:56

  Интересная вещь\r\n \r\n--- \r\nА что тут говорить то? зимние беговые кроссовки мужские рибок, женские зимние кроссовки с мехом рибок а также замшевые зимние мужские кроссовки reebok зимние мужские кроссовки рибок классик

 7. Avatar
  carapt 2018-11-06 06:15:43

  да дофига он стоет...\r\n \r\n--- \r\nЧто Вы имеете в виду? скачать моды варшипс, крмп моды скачать а также машины для ets 2 скачать dayz мод

 8. Avatar
  sauswitFami 2018-11-06 05:54:14

  НЕ могу вам не поверить :)\r\n \r\n--- \r\nНетратьте время ЗРЯ видел оценил игры играть пони, играть игры ио или Игры! игра тысяча играть

 9. Avatar
  subswithGof 2018-11-04 13:32:46

  Я извиняюсь, но, по-моему, Вы не правы. Давайте обсудим.\r\n \r\n--- \r\nКакой занимательный вопрос порно скачать русский, скачать кино порно а также мобильное домашнее видео порно ххх скачать

Напиши коментар