Кой иска да контролира подслушването?

Докато депутатите дебатират относно бюджета (най-важният закон в страната) корпоративните медии-бухалки, все собственост на клиенти на Темида, изстреляха залп срещу Илко Желязков, номинация на ДПС за зам.-председател на Бюрото за контрол върху СРС. Финансирани от „Америка за България“ медии демонстрираха нагледен пример за уродлива и пасквилна журналистика. Което е в ярък контраст с изискванията на фондацията донор към тях. Ето какво пише в нейния сайт: „Подкрепяме независимата журналистика, заставаме зад високите професионални и етични стандарти в журналистиката“.

Парадокс – медиите, които от сутрин до вечер тръбят, че сме на 111 място по свободата на словото, показаха на практика защо сме на тази незавидна позиция. И какви са причините да пoпадаме още надолу в класацията. Какви са фактите?

1.     Медии на обвиняемия бизнесмен Прокопиев пуснаха фалшивата новина, че депутатът от ДПС Делян Пеевски искал да контролира подслушванията, защото Карадайъ издигнал номинация на партията за зам.-председател на Бюрото за СРС. Единствен аргумент на тяхната теза бе фактът, че периодично през годините други издания от кръга „Капитал“ (сред които сайт наричан от зевзеците „Маргинал“) публикували слабо защитими и недоказани твърдения относно работата на Илко Желязков – кандидатура на Движението.

2.     Медиите около „Капитал“ безкритично публикуваха фалшивата новина, използвайки цитираните от изданието на запорирания „лидер на обществено мнение“ (по негови думи) статии касаещи професионалната биография на Желязков.

3.     Излязлите като под индиго статии (общи заглавия, общи източници, общи аргументи и обща теза) акцентираха, че в младежките си години Желязков е работил за Държавна сигурност (ДС).

4.     Акцент на коментара бе и срещата на Илко Желязков с Владимир Писанчев, запечатана от обектива на жълтата малотиражка „Клуб З“.

5.     Друг акцент бе работата му в Държавния резерв и енергийната система на страната.

Това написаха финансираните по направлението обективна и честна журналистика медии. А какви са фактите всъщност?

-         Илко Желязков не за първи път е обект на атаки в свързвани с ДСБ медии, той е системно оплюван и охулван от тях. Да не би причина за това да е работата му в НСС (контраразузнаването) под ръководството на днешния тъмносин лидер Атанас Атанасов? Какво против Желязков има Атанасов и защо?

-         Желязков беше мишена и на белградския беглец от правосъдие, в едно от „ексклузивните му задгранични интервюта“. А на финансовите връзки по оста между фалиралата банка и тъмносинята партия са публикувани десетки изследвания, проучвания, анализи и коментари.

-         Желязков бил протеже на прословутия депутат от ДПС нищо, че когато той е назначен в икономическото контраразузнаване горепосоченият народен представител едва е навършил година.

-         Желязков е лош, защото е работил в Държавния резерв, енергетиката и ДАНС. Ами какво да работи икономически контраразузнавач? Какво по-естествено от труд свързан с националната сигурност (енергетика, газ, Държавен резерв), в изпълнение на кадър, който очеизвадно от биографията му е меко казано експерт на тема национална сигурност?

-         Защо Желязков говори с днешния консул в Солун Писанчев? Ами защо Желязков е в компанията, която проектира и изгражда газовите връзки/интерконектора ни с Гърция? Имат ли двамата обща връзка по гръцката тема? Имат, разбира се.

-         Желязков е лош, защото в младежките си години е работил за ДС (не политическа полиция). Това вече е обект на друг разговор. Но само ще вметна, че е свръхнагло успелият млад мъж на Българския преход, геният получил на 22 години вестник, а на 28 завод за 150 милиона, бизнесменът с видим от редица медийни публикации генезис от ДС/БКП да сочи с пръст някой, че на 23 години постъпил на работа в ДС. Все едно Митьо Очите да коментира с критика ситуацията в Галиче и действията на самозабравилия се местен феодал Ценко Чоков

-         ДПС иска да контролира подслушванията, номинирайки зам.-председател на Бюрото за контрол на СРС от своята квота. Ами ДПС и досега (през последните 5 години) имаха зам.-председател на Бюрото за контрол на СРС от своята квота. Какъв по-различен ще е техният контрол в колективен орган (излъчен от всички парламентарни партии), състоящ се от председател, зам.-председател и трима членове, взимащи решения с обикновено мнозинство? Кой и защо измисли фалшивата новина, че ДПС тепърва ще контролира подслушванията? Отговор - вероятно тези кръгове у нас, измислили и разпространили по света фалшивата новина, че заради работата си у нас е убит разследващ журналист. Вече разкрихме това преди по-малко от месец.

И се стига нов абсурд. Медиите от либералния мейнстрийм, защитаващи правата и свободите на всякакви малцинствени групи по етнически, сексуален, полов и всякакъв друг признак, казват ясно – ДПС не може да участва в политическия живот на страната.

Впрочем – същото са го казвали многократно различни националисти – започнеш с Боян Расате, минеш през дърпащия баби по границата Валери Симеонов и приключиш с Волен Сидеров, палещ молитвени килимчета пред джамията в центъра на София. Помним и друго – как Сидеров наричаше турците изроди, които трябва да бъдат принудени да целуват свещената българска земя.

Тези са ясни. Но как „Америка за България“ финансира медии призоваващи към остракиране и на практика изхвърляне от обществения живот на политическа сила, за която дори при чудовищната подкрепа от Анкара, посолството и Мюфтийството за нейна конкурентка на последния вот, гласуваха квалифицирано мнозинство –  повече от 75% от българските турци. Как фондацията плаща на плюещи без факти партията на най-голямото наше малцинство? Нали уж са за етническо многообразие и толерантност? Нали затова дава милиарди и техният партньор Сорос?

Нещо повече – става дума за формация, в  управленския мандат на която влязохме в НАТО и в ЕС, в чиято партийна централа скоро видяхме и американския посланик Ерик Рубин.

Може и да са прави – и фондацията, и „Капитал“. Но нека обяснят защо.

Вероятно според тях парламентарно представената от началото на Прехода до наши дни ДПС е антиконституционна формация, която трябва да бъде забранена. В нашето общество съществуват много гласове в тази посока. Просто не знаехме, че правилните и най-обективни медии са заговорили в хора на Расате и компания.

Нека обяснят и защо държавен служител, работещ за диверсификацията на газовите доставки (по европейски проект, платен с европейски пари, на тема спомената от последния доклад на американския Държавен департамент) и респективно намаляване влиянието на руското синьо гориво на наша територия, е очернен от медия, на думи радетел за намаляване влиянието на Москва (през доставката на енергийни ресурси) на наша територия. Тоест докато нашата външна министърка обсъжда с нейния американски колега, бивш шеф на ЦРУ, ограничаването на руското влияние на Балканите, американските „приятели“ в България, обсебени и фрустрирани от думата „ДПС“, отстрелват кадър, работещ за ограничаване на руското влияние на Балканите.

Нека обяснят и какъв е проблемът, че ДПС издига номинация на работилия в тяхно министерство Илко Желязков (в годините на „Тройната коалиция“). Нали смисълът на парламентарната, представителна демокрация е, че политическите партии (чл. 11 от Конституцията) са основен изразител на общественото мнение. Но те носят и отговорност за излъчените от тях кандидати за различните постове. Кого трябваше да номинира Карадайъ като не е добре човек от ведомството на Емел Етем? Навярно пиара на проваления правосъден министър Христо Иванов или съветника на вицето Бъчварова?

А защо няма проблем с кандидатурата на „Воля“? Марешки също издигна човек работил при генерал Атанасов в НСС/контраразузнаването?

Какво по-естествено човек от службите да участва в контрола върху използването на СРС? Да не би по-подходящ да е някой грантовозависим ЛГБТ активист, борец за легализация на наркотиците и разрешаване на гей браковете, за Истанбулската конвенция, марширувал няколко месеца срещу лифта в Банско.

Или нещо концептуално е дълбоко сгрешено в редакцията на „Капитал“. Или журналистите на Прокопиев искат с внушения да отстрелят Желязков, така както го сториха с Манолев.

Или просто продължава сценарият, за който медии сигнализираха още миналата година (застанали на страната на държавата срещу задкулисните кръгове, организиращи хибридни атаки срещу институциите). Тогава председателят на Бюрото за СРС Бойко Рашков (заемащ поста и сега, получил номинация от БСП за новия мандат на Бюрото) атакува прокуратурата и Цацаров чрез тур по медиите (предимно свързани с клиенти на Темида), жалващ се, че не му давали да контролира използването на СРС. На което му  бе отговорено, че той не иска да контролира законността на процедурата, вероятно желае да чете СРС-та. Изключително жалко е блестящ юрист днес да се гушва с онези, извадили го от кабинета на главния прокурор. Нелепо е университетски преподавател от висока класа да постъпва дълбоко непрофесионално, да влиза в тона на интригантите, от сутрин до вечер мислещи и реализиращи ченгесарски номера на гърба на службите.

Апропо – вероятно денонощното четене на СРС е желанието и на редакцията на „Капитал“. Което обяснява нездравият им интерес по темата във време, когато такъв проблем в обществото буквално няма.

Или някой иска изкуствено да го повдигне с някаква тайна цел. Но каква е тя?

Тепърва ще попитаме – кой е авторът? Кой диктува? Да не би това да е гномеещ се генерал?

Първо на речите на Рашков, на статията в „Капитал“? И накрая на цялостния сценарий. Започваме да задаваме въпроси. И да търсим техните отговори.

А преди това ще посъветваме колегите от медиите-бухалки да прочетат как точно работи Бюрото за СРС преди да разпространяват фалшивата новина, че ДПС щели да контролират подслушванията. Ще посъветваме „Америка за България“ да помисли дали е удачно да финансира злепоставящи фондацията жълти издания, водещи кафява пропаганда и дезинформационна война срещу всеки неудобен за политическите и бизнес начинания на техните собственици – до един имащи проблеми със закона.

Не става само с грантове, трябва и акъл.

Тодор Тодоров за Хипотези

4 Коментари

 1. Avatar
  farchan ali 2018-12-10 04:22:16

  ini ke 14\r\npabrik plat stainless ss304\r\npabrik plat stainless ss310\r\npabrik round bar besi aisi 440s45c\r\npabrik round bar scm440\r\npabrik steel rail\r\npabrik steel sheet pile\r\npusat astm a283 c\r\npusat pipa boiler\r\npusat plat abrex 400\r\npusat plat asme516 grade70\r\npusat plat astm a285 c\r\nToko Atap Spandek\r\nToko Atap Spandek\r\nDistributor atap spandek\r\nDistributor besi siku\r\nundangan pernikahan klasik\r\nJual Plat Kapal Bki Krakatau Steel\r\nJual Besi Wf Baja\r\nToko sch 40\r\nJual besi beton krakatau steel ks\r\nundangan pernikahan kalender\r\nundangan pernikahan bahasa inggris islam\r\nundangan pernikahan islami\r\nundangan pernikahan unik dan murah\r\nundangan pernikahan modern\r\nundangan pernikahan online\r\nundangan pernikahan\r\nundangan pernikahan amplop surat\r\nundangan pernikahan simple\r\nundangan pernikahan murah\r\nundangan pernikahan unik\r\nundangan pernikahan artis\r\nundangan pernikahan modern\r\nundangan pernikahan artis\r\nundangan pernikahan arab\r\nundangan pernikahan\r\nundangan pernikahan\r\nAgen Atap Spandek\r\nAgen Atap Spandek\r\nDistributor baja ringan\r\nDistributor Plat besi plat kapal\r\nundangan pernikahan aneh\r\nJual Jual Besi Siku Baja\r\nHarga Besi Wf Baja\r\nAgen sch 40\r\nJual besi beton jcac\r\nPabrik Atap Spandek\r\nPabrik Atap Spandek\r\nDistributor bondek\r\nDistributor besi h beam baja\r\nundangan pernikahan mewah\r\nJual Besi Unp Baja Profil Kanal\r\nPabrik Besi Wf Baja\r\nPabrik sch 40\r\nJual besi beton interworld steel is\r\nDistributor Bondek Cor\r\nDistributor Bondek Cor\r\nDistributor Plat kapal besi baja bki krakatau steel\r\nDistributor besi cnp\r\nundangan pernikahan cute\r\nJual Besi Cnp Profil Baja Gording\r\nDistributor Plat Besi Baja\r\nDistributor besi Pipa sch 80 baja\r\nJual besi beton gunung garuda\r\nHarga Bondek Cor\r\nHarga Bondek Cor\r\nDistributor besi siku\r\nwww.gudangbesibaja.com\r\nundangan pernikahan online\r\nJual Besi Hollow\r\nSupplier Plat Besi Baja\r\nHarga besi Pipa sch 80 baja\r\nJual besi beton delcoprima\r\nJual Bondek Cor\r\nJual Bondek Cor\r\nDistributor pipa besi baja sch 40 sch 80\r\nJual besi Wf Baja\r\nundangan pernikahan buatan sendiri\r\nJual Wiremesh\r\nini ke 14\r\npabrik plat stainless ss304\r\npabrik plat stainless ss310\r\npabrik round bar besi aisi 440s45c\r\npabrik round bar scm440\r\npabrik steel rail\r\npabrik steel sheet pile\r\npusat astm a283 c\r\npusat pipa boiler\r\npusat plat abrex 400\r\npusat plat asme516 grade70\r\npusat plat astm a285 c\r\nToko Atap Spandek\r\nToko Atap Spandek\r\nDistributor atap spandek\r\nDistributor besi siku\r\nundangan pernikahan klasik\r\nJual Plat Kapal Bki Krakatau Steel\r\nJual Besi Wf Baja\r\nToko sch 40\r\nJual besi beton krakatau steel ks\r\nundangan pernikahan kalender\r\nundangan pernikahan bahasa inggris islam\r\nundangan pernikahan islami\r\nundangan pernikahan unik dan murah\r\nundangan pernikahan modern\r\nundangan pernikahan online\r\nundangan pernikahan\r\nundangan pernikahan amplop surat\r\nundangan pernikahan simple\r\nundangan pernikahan murah\r\nundangan pernikahan unik\r\nundangan pernikahan artis\r\nundangan pernikahan modern\r\nundangan pernikahan artis\r\nundangan pernikahan arab\r\nundangan pernikahan\r\nundangan pernikahan\r\nAgen Atap Spandek\r\nAgen Atap Spandek\r\nDistributor baja ringan\r\nDistributor Plat besi plat kapal\r\nundangan pernikahan aneh\r\nJual Jual Besi Siku Baja\r\nHarga Besi Wf Baja\r\nAgen sch 40\r\nJual besi beton jcac\r\nPabrik Atap Spandek\r\nPabrik Atap Spandek\r\nDistributor bondek\r\nDistributor besi h beam baja\r\nundangan pernikahan mewah\r\nJual Besi Unp Baja Profil Kanal\r\nPabrik Besi Wf Baja\r\nPabrik sch 40\r\nJual besi beton interworld steel is\r\nDistributor Bondek Cor\r\nDistributor Bondek Cor\r\nDistributor Plat kapal besi baja bki krakatau steel\r\nDistributor besi cnp\r\nundangan pernikahan cute\r\nJual Besi Cnp Profil Baja Gording\r\nDistributor Plat Besi Baja\r\nDistributor besi Pipa sch 80 baja\r\nJual besi beton gunung garuda\r\nHarga Bondek Cor\r\nHarga Bondek Cor\r\nDistributor besi siku\r\nwww.gudangbesibaja.com\r\nundangan pernikahan online\r\nJual Besi Hollow\r\nSupplier Plat Besi Baja\r\nHarga besi Pipa sch 80 baja\r\nJual besi beton delcoprima\r\nJual Bondek Cor\r\nJual Bondek Cor\r\nDistributor pipa besi baja sch 40 sch 80\r\nJual besi Wf Baja\r\nundangan pernikahan buatan sendiri\r\nJual Wiremesh\r\n

 2. Avatar
  buivaDor 2018-11-19 21:19:00

  Прошу прощения, что вмешался... Но мне очень близка эта тема. Готов помочь.\r\n \r\n--- \r\nкласно сфотожопили порус порно онлайн, онлайн порно тв а также nefig.net онлайн порно бдсм

 3. Avatar
  hanhepatt 2018-11-19 19:51:30

  Ваша идея блестяща\r\n \r\n--- \r\nЗачет! телефоны досуга в иркутске, досуг для женщин иркутск а также дешевые проститутки в иркутске иркутск досуг парни

 4. Avatar
  xpatriquok 2018-11-19 18:51:02

  подборка )))\r\n \r\n--- \r\nБесподобно))))))) порно зрелое онлайн, порно онлайн малолетки или Романтический секс лучшее онлайн порно

Напиши коментар