Кой дебне Дачич?

Сръбският премиер Александър Вучич обяви, че не вярва оръжието, открито близо до семейната му къща, да е свързано с опит за покушение срещу него, предаде ТАСС.

В събота вечерта полицията в сръбската столица намери в кола на пътя, водещ към дома на родителите на Вучич в квартал на Белград, боен арсенал - ръчен гранатомет, гранати и боеприпаси за автомат и за снайпер. Премиерът и семейството му бяха спешно евакуирани от района.

"Не е имало опит за покушение. Няма никакви доказателства, че са искали да ме убият", заяви Вучич на пресконференция в Белград.

Вучич подчерта, че във всеки случай виновниците, ако бъдат открити, трябва да понесат най-тежко наказание, защото в този район играят деца, които може да бъдат убити.

Сръбският министър на вътрешните работи Небойша Стефанович заяви по повод случката, че това не е първият подобен случай през последните месеци, предаде радио Б92. Той не уточни какво има предвид, но сръбското общество знае за най-малко три такива инцидента.

Все още няма извършени арести във връзка със снощния инцидент. Той стана факт пет дни, след като властите задържаха няколко души, замесени в предполагаем заговор за манипулиране на изборите в Черна гора на 16 октомври.