Коалицията на Прокопиев – да върнем член Първи

През тази седмица социалните мрежи бяха наводнени от тържествуващите викове на хората около обвиняемия олигарх Иво Прокопиев, че тяхната коалиция „Демократична България“ щяла да влезе в парламента. Причина за ентусиазма им стана бутафорно изследване на известната с неточните си прогнози агенция „Маркет Линкс“ (бившата агенция на Бъчварова, в чието ръководство днес дори виждаме ексжурналисти от „Дневник“ и „Капитал“), според което поредният ГМО политически проект на успелия млад мъж Прокопиев печели близо 5% от гласовете на българите.

Няма да се спирам подробно на абсурдното проучване. Самият факт, че всички останали социолози и изследователи прогнозират двойни по-ниски резултати, означава че данните на Маркет Линкс са фалшиви.

Но нека обърнем внимание на друг факт, а именно – реакцията на Прокопиевия обслужващ персонал след фейк социологията, за съжаление намерила място в националния ефир. Смилов, Илиян Василев, Дайнов – всички глашатаи на олигархията закрещяха в хор като най-посредствени изнудвачи на Кооперативния пазар в Люлин (да ме прощават люлинчани):

-         Никой да не се обажда оттук насетне!

-         Който в център-дясно иска да ходи на избори – подкрепя „Демократична България“ или си избира място след трето в листата за евровота.

-         Който каже нещо против светинята „Демократична България“, той е клеветник и саботьор.

-         Не може СДС, не може Москов, никой няма право да участва, само ние.

-         В България вече няма многопартийна система и политически плурализъм, връщаме член Първи. БКП вече се казва „Демократична България“, Прокопиев е Тодор Живков, а Христо Иванов, генерал Атанасов, Радан Кънев и другите клакьори изпълняват ролята на покорни на диктатора членове на Политбюро.

-         Единственият субект е „Демократична България“, ако някой друг иска да играе, нему е отредена участта на казионното БЗНС – подкрепящ второстепенен актьор със затихващи функции.

Истината е, че взимащите от американските фондации пари, за да съхраняват уж демокрацията, всъщност я рушат. И тук е моментът да попитаме:

„Америка за България“ съгласни ли сте днес субсидирани от вас псевдообщественици да сложат кръст на 29 годишната борба за демокрация след големите промени през 1989г. и 1990г.?

Не знам за отговора на фондацията, но съм наясно какъв ще е отговорът на избирателите, които със сигурност ще накажат наглостта на Прокопиев и самозабравилата се клика около него. Просто защото мина времето на забраните, на цензурата. Минахме и опита всички, които не подкрепят да са заклеймени от трудовите колективи и работнически групи се позорящото клеймо врагове на народа.

Изживяхме тоталитаризма. Днес хората говорят свободно, решават на избори кой да ги управлява. Правото да избираш и да бъдеш избиран, правото на сдружаване, на свободно слово и печат бяха основните достижения на „Кръглата маса“ през 1990г. след която започна Преходът и пътят към военния съюз НАТО и политико-икономическия съюз ЕС, вследствие цивилизационния ни избор. .

Вече не става. Няма как да продължат да лепят етикети, да раздават роли (да определят кой къде трябва да се позиционира в обществото), да мачкат волята на народа, по начин завещан им от предците комунисти. Наближава логичният (леталният) политически и обществен финал за децата на номенклатурата – днес Прокопиев, Дайнов, Смилов, Илиян Василев. Утре и останалите.

Тодор Тодоров за Хипотези

1 Коментари

  1. Avatar
    CSKA Sofia 2018-12-07 14:37:44

    Да ти го набия в ушите, говно русенско!!!

Напиши коментар