Йончева: Не се притеснявам, че ще ме съдят

„Моделът ГЕРБ не падна, но се пропука – активизирането в полза на Делян Добрев беше подкрепата на „шайката“.

Това каза говорителят на БСП Елена Йончева пред журналисти в парламента във връзка с отхвърлянето на оставката на Делян Добрев.

Йончева посочи, че не е била изненадана от оставката на Делян Добрев. Тя отчете, че от всякакви трудови и партийни колективи е валяла подкрепа за него, което по думите ѝ напомня на едни тоталитарни времена.

„Причината за това активизиране в негова подкрепа, според мен, се състои в това, че ако един човек от цялата тази схема ГЕРБ падне, това означава, че и другите могат да паднат.“

На въпрос дали се притеснява, че ще я съди Делян Добрев, Елена Йончева поясни, че не се притеснява.

Елена Йончева упреква ГЕРБ в роднински назначения, но оглушително мълчи за едно знаково назначение през мандата на кабинета „Станишев“. Тогава сегашният зам.-председател на НС от квотата на БСП – Валери Жаблянов – ръководеше отдел „Кадри“ в апарата на червената, управляваща по онова време партия. В същото време неговата съпруга – Ивет Жаблянова – ръководеше дирекцията за управление на еврофондовете в мегаминистерството на икономиката и енергетиката. А днес същият Жаблянов критикува ГЕРБ за роднински назначения в енергетиката. Не е незаконно, но морално ли е?

Източник: pik.bg

Напиши коментар