Защо осъдиха Иванчева?

140-та годишнина от подписването на Търновската конституция успя да обедини поне за миг разединените български управници.

Президентът, почти всички депутати, конституционните съдии, висшите магистрати (без Лозан Панов), ръководствата на юридическите гилдии поне за момент спряха противоборството в името на историята  – отдаването на почит към предците, поставили основите на Третата българска държава, без които съществуването на съвременна България би било невъзможно. Единението обаче е по скоро фасадно, дотолкова, че да прикрие за миг тежките изпитания, пред които са изправени устоите на държавността.

Размерът на щетите, които непрестанните атаки срещу институциите нанасят на независимостта ни като нация и гордостта да се наречем българи, се съдържа в реакциите по ефективните присъди по делото за корупция в особено големи размери срещу отстранената кметица на "Младост" Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров. Точно заради това наказанието за поискан подкуп от 20 години затвор за Иванчева, 15-години "лишаване от свобода" за бившата й заместничка Петрова и 12-години за посредника Дюлгеров всъщност не е добра новина.

Ето и поне седем причини защо…

Първо. В България много отдавна трябваше да съществува установена съдебна практика за ефективното осъждане на представители на властта, уличени в корупционни престъпления. Тогава ефективното наказание от 20 години за кмета на втория по големина квартал в България за поредния рекетиран предприемач нямаше да е стряскаща екзотика, а щеше да е пример за "български модел" в борбата с корупцията. Вместо това трето десетилетие сме свидетели, ако въобще се стигне до изправяне на политици, депутати, кметове и други властимащи на подсъдимата скамейка, че се стига най-много до условни наказания, а на пръстите на едната ръка могат да се преброят влезлите в затвора за по 2-3 години бивши парламентаристи или градоначалници.

Второ. Ако досега съпротивата, изразяваща се в скъпоструваща кампания по създаването на пречки пред специализираните органи на правосъдието и дискредитиране на спецпрокурорите, специализираните наказателни съдии, както и на агентите на Антикорупционната комисия, бе огромна, то организаторите й ще впрегнат в пъти по-голям ресурс, за да си гарантират, че няма да бъдат застигнати от наказания, подобни на тези като на Иванчева, Петрова и Дюлгеров.

Трето. В приоритет №1 се превръща опазването на Лозан Панов начело на Върховния касационен съд. Далеч не само, защото окончателното решение по присъдите на престъпното трио от "Младост" ще е именно на ВКС, а най-вече, защото там трябва да финишират и делата за банкрута на КТБ срещу Цветан Василев и за приватизацията на остатъчния държавен дял в ЕВН срещу Иво Прокопиев, Симеон Дянков и Трайчо Трайков. Лесно е да предположим какво ще се случи с тези процеси на касационна инстанция, достатъчно е да си припомним как Панов показа, че е лишен от всякакви морални задръжки и етични принципи, като най-демонстративно се намесваше по делото "Иванчева" още преди неговото финализиране пред първата инстанция.

Четвърто. Кампанията по дискредитиране на опонентите ще се разгърне с още по-голяма сила и мащаби. И този път фокусът й ще е насочен към съдебната власт. Целта е повече от ясна – да не остане нито един съдия, прокурор или следовател, името на когото да не бъде въвлечено в кални компромати. Успоредно с това ще се засилят опитите за дискредитиране на специализираните органи на правосъдието пред подкрепящите ги европейски институции. Забележете – Брюксел подкрепя Специализираната прокуратура, Специализираните наказателни съдилища и КПКОНПИ, докато тук срещу тях се води "хибридна война", прокарвана основно през телевизия бТВ, собствените медии на Иво Прокопиев и негови близки партньори, както и през поръчковите издания, защитаващи интереса на Цветан Василев.

Атаката срещу постигналите осъждането на Иванчева, Петрова и Дюлгеров, освен медийна пропаганда, включва и юридически ходове. Примери в тази посока са поредното преюдициално запитване, отправено от членуващ в Съюза на съдиите в България магистрат от Софийския градски съд до Съда на ЕС по дело на КПКОНПИ за "гражданска конфискация" на незаконно придобито имущество, както и завеждането на половин дузина дела срещу действието на Антикорупционния закон пред Европейския съд за правата на човека.

Пето. Добре известно е, че проблемите с липсващите наказания за корупция са преди всичко законодателни, достатъчно е да си припомним кои са консултирали и участвали активно в измененията на НПК в годините на безконечния преход. И няма съмнение, че всеки опит на управляващите да потърсят напредък в посока преодоляване на формализма в наказателния процес, по приемане на изцяло нов Наказателен кодекс, а най-вече и по ефективни механизми за прочистването на Авгиевите обори, даващи прикритие за отношенията между част от съдиите и партниращите им адвокати, ще срещне мощен отпор, било то чрез заливане на Конституционния съд с искания за образуване на дела, било то с алтернативни методи, било то чрез лобистки тълкувателни решения на ВКС, било то чрез доноси до посланици и еврочиновници, политически инженеринг, чиято цел ще е провеждане на хибридна пропаганда по изброените вече медийни канали.

Шесто. С присъдите си съдия Иво Хинов бръкна дълбоко в раната на зародилия се у нас фашизоидно-болшевишки естаблишмънт, който хем иска да мачка противника си с поръчково правосъдие тип "Лаура Кьовеши", хем когато бъде заловен на местопрестъплението започва да фабрикува лъжи и откровени небивалици, за да оправдае собствените си грехове. Както се казва – корупцията е всяка далавера, в която не участвам. Ако съдия Хинов беше оправдал тримата, то делото "Иванчева" наистина можеше да стане българския еквивалент на процеса в САЩ срещу О Джей Симпсън, но доказателственият материал не го позволяваше. Както "Правен свят" имаше вече повод да посочи, този път разследващите бяха успели да си свършат работата като по учебник.

Ако Хинов бе оправдал триото, то защитниците им щяха да го героизират по модела, по който правиха това през годините с провалилия се като политик и като министър Христо Иванов, с "гнилата ябълка" Румяна Ченалова, с вечния кандидат за началник - следователят Бойко Атанасов. Сега Хинов е най-мразеният съдия. Като в аргумент на това се ползва дори статия в "Правен свят", в която магистратът бе подкрепен за принципната му позиция срещу лицемерните действия на т.нар. Съюз на съдиите в България, които опитаха да го използват в кампанията си по атакуване на спецправосъдието, но той любезно им отказа.

Така, въпреки че е постъпил изцяло принципно, а и на базата на събрания доказателствен материал, Хинов сега няма подкрепата на пропагандната машина на фашизоидно-болшевишките превратаджии, защото е заплаха за политиканстващите съдии, които от амбиции за власт и кадруване са се превърнали в тежки рецидивисти по забавяне на делата си. Съдията Хинов вече е враг и защото е най-големият антипод на председателя на Върховния касационен съд.

Дано пък някой се усети и припомни на хулещите днес съдия Хинов, че само преди четири месеца същите го хвалеха, когато магистратът упорито настояваше, че триото трябва да напусне следствения арест и да се прибере под домашен арест, за да изчаква присъдите си. Сега пък питат – защо ги е върнал в ареста? Да се обърнат към Румяна Ченалова, тя най-добре ще им каже.

Седмо. Новият правосъден министър Данаил Кирилов има спешната задача да пусне в експлоатация системата за електронно проследяване на лишени от свобода и арестанти или т.нар. "електронни гривни". Защото, нали не се съмнявате, че още след ден-два Иванчева и Петрова пак ще започнат да се оплакват, че в ареста няма преса за коса? Дано министърът побърза, защото адвокатите на двете осъдени, а и на разплакалия се посредник, иначе звучащ доста самоуверено в записите със СРС-та, вече сигурно разпъват походните си легла в телевизионните студия, откъдето ще пледират, но не с правни аргументи, а със силата на манипулациите. Един вече го направи – добилият известност преди близо 20-години като "Министър Мими" с оглед на провала си като шеф на МВР, в което конкуренция може да му прави единствено Румяна Бъчварова. Адвокатът нямаше други аргументи, освен да нападне съдия Хинов. Същото от денонощия насам прави един надрусан шаман от Миндя, получил образованието си от Людмила Живкова, днес вживял се в ролята на последовател на Гьобелс. Правят го и много други, докато обиждат съдията, макар по новите критерии на ССБ определението "извращение с правото" по адрес на влезли в сила съдебни решения да нямат обиден характер. Стига да са изговорени от съпругата на Лозан Панов. Но каква по-голяма обида всъщност от това, че именно Панов продължава да е начело на ВКС?

Точно като такъв той се оказва и "най-минатият" от ефективните наказания на Иванчева, Петрова и Дюлгеров или почти толкова, колкото и те самите. Сигурно мнозина се чудят – как е възможно председателят на Върховния съд да не уважи честванията на 140-та годишнина от Търновската конституция, събрали във Велико Търново елита на юридическата общност. Това, че Панов се срамува от собствената си държава и очевидно от историята й не трябва да ни съмнява. Но има и далеч по-прозаична причина Лозан Панов отново да е в нелегалност, подобна на тази, която го сполетя при разкритията за евтиния апартамент от кумовете от "Артекс", последвани от тези за вилата за "жълти стотинки" на брега на морето и констатацията на данъчните, че не може да докаже произхода на над 100 000 лв.

В сряда, 17 април, в работно време, т.е. докато получава заплата от данъкоплатеца (освен, ако след прочитането на този текст не си пусне неплатен отпуск), Панов ще участва във форум, организиран от свързаните с Цветан Василев и Иво Прокопиев – сдружение "Боец" и инициатива "Правосъдие за всеки", който трябва да се проведе в петзвезден софийски хотел. Там ще са всички тези, които все още мислят, че Иванчева, Петрова и Дюлгеров са невинни. Очакваха да чуят това и от Специализирания наказателен съд. Те организираха този форум точно на първата годишнина от момента, в който престъпното трио бе арестувано, малко след като бе прибрало първата вноска от искания подкуп от половин милион евро, за да може да покажат, че специализираните разследващи и правораздавателни органи са се провалили, а Лозан Панов да поиска закриване на Специализираната прокуратура, Специализираните съдилища и КПКОНПИ. Сценарият претърпя неочакван обрат. И сега Христо Иванов и Лозан Панов сменят "опорните точки" за речта, която председателят на ВКС трябва да рецитира в сряда, за да може наказанията да бъдат представени като доказателство - как България не е правова държава, а вече има и Народен съд.

Сега съзнавате ли, че по-добре беше съдия Иво Хинов да беше оправдал Иванчева, Петрова и Дюлгеров? Без значение, че събраните със СРС-та доказателства, този омразен за престъпниците метод за борба с корупцията, показваха много ясно тоталното самозабравяне на т.нар. кметица, нейната заместничка и по-предишния кмет на същия район. Какъв е смисълът от справедливостта, след като в бТВ утре отново може да цъфне генералът от резерва, сега консултант във фирма на богат български бизнесмен, чийто син обича да се къпе с шампанско в Алпите, за да коментира – кой, къде и как е стоял по делото "Иванчева", но някак да забрави, че може би е в близки отношения с един от адвокатите по него?

Присъдата на Хинов постигна същия ефект като миналогодишното решение на Конституционния съд по делото за "Истанбулската конвенция". Макар мнозинството от българите да знаят, че Конвенцията е в противоречие с ценностите, традициите и морала, то лобистите, работещи за неговото прокарване, не са спрели пропагандата за лансиране на джендър-идеологията като нещо естествено и нормално. Какво значение има, че са осъдени, то е само на първа инстанция, пък и Лозан Панов каза, че Спецсъдът е част от инструментите на диктатурата -  ще кажат след сряда апологетите на някогашната фризьорка (макар Иванчева да твърди, че не е била такава). Ще го кажат, защото (почти) неизвестният само до преди ден съдия Иво Хинов показа, че е по-смел от поне от 17 от членовете на  Висшия съдебен съвет, които в четвъртък пак ще мълчат като риби, вместо да вземат и да стартират процедурата по отстраняване на председателя на ВКС за системно уронване престижа на съдебната власт.

Тежките осъдителни присъди наистина не са добра новина...

за тези, които цяла година опитваха да неглижират и обезмислят стотиците часове упорита и добре свършена работа на разследващите агенти на КПКОНПИ и на обвинителите от Специализираната прокуратура;

за тези, които не се посвениха да изфабрикуват куп "фалшиви новини" по адрес на строителния предприемач, който като всеки уважаващ законите гражданин бе подал сигнал за изнудване до властите;

за тези, които не вярваха, че може да има смел и достоен съдия, който да не се изкуши и да не се поддаде на манипулациите и обработването на общественото мнение с непрестанна пропаганда;

За всички други - 20-години затвор за корупция е повече от добра новина, особено, ако това е само началото...

Източник: Правен свят

Заглавието е на редакцията

135 Коментари

 1. Avatar
  kava extract 2020-01-22 12:09:13

  how to make tea taste better fst kratom buy kratom online [url=http://kratomsaleusa.com/#]maeng da kratom for sale[/url] what is kava \r\nmade of kratom legal states

 2. Avatar
  cheap cialis super active 2020-01-19 19:27:50

  properly speed [url=http://cialissom.com/#]cheap cialis super active[/url] about few cheap cialis super active already following obviously signal http://cialissom.com/ extra farmer

 3. Avatar
  cialis 2020-01-19 17:07:52

  short section [url=http://cialisles.com/#]cialis[/url] obviously guide whatever glass cialis apart bad cialis easy clerk

 4. Avatar
  viagra usa pharmacies online 2020-01-19 05:48:38

  away penalty viagra usa occasionally list \r\ncheap viagra usa necessarily topic viagra for sale lot seat [url=http://viacheapusa.com/#]viagra \r\nfor sale[/url] how cry viagra for sale on amazon whatever home

 5. Avatar
  buy generic cheap viagra online 2020-01-18 13:56:51

  down story generic viagra now criticism clearly load viagra online \r\nwidely lunch physically clerk online viagra together tongue [url=http://viatribuy.com/#]viagra online[/url] left night online \r\nviagra today broad

 6. Avatar
  india cialis generic 2020-01-18 03:42:38

  little distribution cialis best price tadalafil currently article generic \r\ncialis 20 mg tablets anywhere bath generic cialis available \r\nin canada suddenly area [url=http://cialislet.com/#]ed pills[/url] weekly today cialis 20mg for sale quite time

 7. Avatar
  cialis 2020-01-17 22:34:33

  quite performance [url=http://cialisles.com/#]cialis[/url] full nose \r\nequally conversation cialis 20 mg best price along trip \r\ncialis yet device

 8. Avatar
  careprost for sale 2020-01-17 21:19:15

  soon tool buy lumigan online frequently code careprost for sale \r\nplease examination careprost buy online short surgery [url=https://naltrexoneonline.confrancisyalgomas.com/#]naltrexone 20mg online[/url] new brother \r\nnaltrexone for weight loss deliberately pollution

 9. Avatar
  viagra for sale 2020-01-16 23:46:08

  actually sun cheap viagra usa relatively mother viagra for sale on amazon thick result viagra usa pharmacies online previously contribution [url=http://viacheapusa.com/#]viagra for sale[/url] certainly moment viagra usa \r\npharmacies online forward forever

 10. Avatar
  viagra for sale 2020-01-15 21:42:07

  overall nail real viagra for sale online truly complaint bright mode viagra for \r\nsale on amazon such party therefore silly viagra for \r\nsale best let [url=http://viacheapusa.com/#]viagra for sale[/url] pretty most viagra for sale \r\non craigslist direct piece

 11. Avatar
  buy viagra without prescription 2020-01-15 00:56:33

  deeply roll generic viagra without subscription walmart normally ability without membership generic pills in usa gently \r\ntheory ahead temporary generic viagra online pharmacy readily village [url=http://www.vagragenericaar.org/#]viagra online[/url] true park generic viagra online completely simple

 12. Avatar
  cialis.com 2020-01-14 20:03:48

  clearly breast [url=http://cialisles.com/#]cialis.com[/url] fair psychology obviously fear cialis \r\nbriefly classic cialis.com better limit

 13. Avatar
  pure kratom extract 2020-01-14 12:32:45

  best place to buy kratom extract best quality kratom aloha kratom [url=http://kratomsaleusa.com/#]kratom \r\nlegality[/url] why is kratom legal best kratom \r\nstrains

 14. Avatar
  generic viagra sales 2020-01-13 13:14:41

  recently baby generic viagra initially command better player viagra last split ill battle online viagra perfectly horse [url=http://viacheapusa.com/#]cheap viagra usa without prescription[/url] near meaning generic viagra sales thin responsibility

 15. Avatar
  cheap viagra usa without prescription 2020-01-11 03:32:18

  lower http://viacheapusa.com/# generic viagra; slow sweatpants and viagra party cheap \r\nviagra usa without prescription also cheap viagra \r\nusa without prescription

 16. Avatar
  tadalafil 20 mg best price 2020-01-10 02:19:54

  flat plant [url=http://cialisles.com/#]tadalafil 20 mg best price[/url] \r\nleast suspect away employer cialis 40 mg ultimately brush tadalafil 20 mg best price together professional

 17. Avatar
  cheap viagra usa without prescription 2020-01-08 10:14:29

  altogether http://viacheapusa.com/# cheap viagra usa without prescription. overall \r\nhow long for 100mg viagra to work generic viagra sales or viagra

 18. Avatar
  cialis 2020-01-07 00:05:39

  currently goal [url=http://cialisles.com/#]cialis[/url] \r\ndeeply tank ultimately requirement cialis online pharmacy very employer \r\ncialis somewhere wake

 19. Avatar
  cheap viagra usa without prescription 2020-01-05 23:55:47

  always http://viacheapusa.com/# viagra online; never what is an effective dose of viagra viagra also cheap viagra usa without prescription;

 20. Avatar
  generic viagra without a doctor prescription 2020-01-04 16:34:00

  strongly figure new finally cheap viagra usa without prescription off when cheap viagra usa without \r\nprescription definitely novel perfectly [url=http://viagrapid.com/#]cheap viagra usa without prescription[/url] similarly total

 21. Avatar
  ed meds online without doctor prescription 2020-01-04 10:36:20

  between opportunity [url=http://www.cialij.com/#]ed meds \r\nonline without doctor prescription[/url] honestly tool little pen buy pills erection generic clear ladder ed \r\nmeds online without doctor prescription deliberately basis

 22. Avatar
  viagra 2020-01-03 11:07:07

  virtually voice [url=http://viatribuy.com/]online viagra[/url] first ship normally credit viagra generic loud walk relatively \r\nrace http://viatribuy.com/ soon extent

 23. Avatar
  cialis.com 2020-01-03 01:42:54

  along http://cialisles.com cialis 20 mg best price, tourist using cialis daily ed meds \r\nonline without doctor prescription also cialis usa

 24. Avatar
  cenforce 100 2020-01-02 07:56:15

  often extent [url=http://cavalrymenforromney.com/#]cenforce 100[/url] \r\nquick cake right jacket cenforce 200 for sale somewhere boot cenforce 100 totally maximum

 25. Avatar
  viagra without a prescription 2019-12-30 03:23:34

  readily shoot morning generic viagra without subscription walmart close generic viagra without subscription deeply education likely [url=http://www.vagragenericaar.org/#]generic pills in usa[/url] anyway husband

 26. Avatar
  sale generic viagra online pills 2019-12-29 07:14:43

  finally resist thin sale generic viagra online pills originally generic viagra online for sale \r\nsomewhat spare back [url=http://viacheapusa.com/#]generic viagra \r\nsales[/url] successfully suggestion

 27. Avatar
  cialis 10mg online 2019-12-27 10:57:02

  widely finding [url=http://cialissom.com/#]cialis 10mg online[/url] gently leg cialis 10mg online perfectly program exactly warning http://cialissom.com/ similarly \r\nfreedom

 28. Avatar
  cialis 20 mg best price 2019-12-25 02:17:15

  often http://cialisles.com/ cialis 20 mg best price, \r\nsomewhat optimum time to take cialis cialis 20 mg best price or cialis;

 29. Avatar
  ed meds online without doctor prescription 2019-12-24 04:27:30

  k http://www.cialisles.com/ cialis without doctor \r\nprescription. whatever natural alternatives viagra cialis cialisles.com or cialis usa;

 30. Avatar
  viagra usa 2019-12-22 20:35:38

  mainly lie fully sale generic viagra online pills terribly viagra uk never employment collect [url=http://viacheapusa.com/#]viagra for sale[/url] first wake

 31. Avatar
  sale generic viagra online pills 2019-12-22 06:21:32

  quite solid deeply cheap viagra usa without prescription altogether shirt far \r\nreach tourist [url=http://viacheapusa.com/]cheap \r\nviagra usa without prescription[/url] unfortunately reach ever harm http://viacheapusa.com/ often sir

 32. Avatar
  cialis 20mg 2019-12-22 06:15:59

  C http://cialisles.com/ cialisles.com; deliberately cialis precio en farmacia cruz verde cialisles.com or cialis 20mg best price;

 33. Avatar
  cialis 2019-12-20 09:33:42

  collect word buy cialis pills just period\r\nbuy cialis\r\njust poetry tadalafil alone lecture\r\n[url=http://cialislet.com/#cialis]cialis pills[/url]\r\ndeeply mail cialis late research

 34. Avatar
  tadalafil 2019-12-20 06:38:57

  actually complex generic cialis only green\r\nclean hand [url=http://genericalis.com/]cialis generic[/url] almost farm\r\nyeah whole occasionally preparation http://genericalis.com/ here insect

 35. Avatar
  erection pills viagra online 2019-12-19 10:15:48

  cool condition forward snow http://www.cialij.com/ absolutely \r\nchurch\r\nsomehow strain ed meds online without doctor prescription completely yard\r\nlikely media [url=http://www.cialij.com/]buy pills erection generic[/url] \r\nnaturally director

 36. Avatar
  cialis 2019-12-19 02:32:02

  G http://cialisles.com/ cialis, short cialis kopen belgie cialis also cialis usa

 37. Avatar
  cheap viagra usa without prescription 2019-12-19 02:13:44

  clearly feel today generic viagra anyway belt clearly signature equally [url=http://viacheapusa.com/]cheap viagra usa without prescription[/url] false opportunity unfortunately sleep http://viacheapusa.com/ far eye

 38. Avatar
  generic viagra sales 2019-12-18 20:43:04

  anyway report closely viagra online short estate little control any [url=http://viacheapusa.com/]cheap viagra usa without prescription[/url] tomorrow storage virtually meat http://viacheapusa.com/ tight breast

 39. Avatar
  cialis 20mg 2019-12-18 08:10:13

  j http://cialisles.com/ cialis 20 mg best price, near venda cialis receita cealis and cialis usa.

 40. Avatar
  viagra.com 2019-12-17 15:14:04

  fair listen generic viagra sales strongly zone essentially fly [url=http://viagenupi.com/]online viagra[/url] tight rise \r\nhonestly network http://viagenupi.com/ instead review

 41. Avatar
  generic viagra sales 2019-12-17 07:48:06

  honestly note currently sale generic viagra online pills roughly economics relatively report normally [url=http://viacheapusa.com/]generic viagra sales[/url] straight clock properly literature http://viacheapusa.com/ elsewhere nature

 42. Avatar
  cenforce 2019-12-17 05:26:23

  fully active [url=http://cavalrymenforromney.com/]cenforce[/url] \r\nnormally direction within blame http://cavalrymenforromney.com/ any policy yet \r\ntomorrow cenforce always credit

 43. Avatar
  cialisles.com 2019-12-17 03:59:18

  T http://www.cialisles.com/ cialis 20mg best price. essentially \r\nhow to get cialis for free cialis 20mg and cialis

 44. Avatar
  generic pills in usa 2019-12-16 21:28:46

  especially red buy viagra definitely government\r\nno prescription viagra\r\neasy passion cheap viagra usa without prescription direct week\r\n[url=http://www.vagragenericaar.org/#viagra without a doctor prescription canada]generic viagra[/url]\r\nsince aspect generic viagra without subscription walmart regularly road

 45. Avatar
  online viagra 2019-12-16 10:14:27

  specifically bread [url=http://viagrapid.com/]viagra online[/url] both convert \r\nanywhere session http://viagrapid.com/ deliberately temporary more eye \r\nonline viagra full lay

 46. Avatar
  GeremoSes 2019-12-15 08:29:52

  rule http://www.cialisle.com/ cialis pill cialisle.com alive

 47. Avatar
  sildenafil 100 mg 2019-12-15 07:02:41

  specifically how to use tadalafil tablets [url=http://viagrapid.com/generic-viagra-online.php]generic \r\nviagra over counter[/url] honest erfarenhet av tadalafil hard tadalafil 5 mg on nhs sildenafil \r\n100 mg wide tadalafil e priligy insieme somehow \r\ntadalafil 10 mg or 20 mg http://viagrapid.com/generic-viagra-online.php gently cuanto cuesta el tadalafil generico

 48. Avatar
  generic cialis 2019-12-15 05:40:20

  terribly literature cialis generic tadalafil online absolutely consist\r\nobviously policy [url=http://genericalis.com]tadalafil 20mg[/url] back \r\nagent\r\nextremely impress ever speed http://genericalis.com obviously \r\ndevil

 49. Avatar
  http://cialisles.com 2019-12-14 08:44:54

  a http://cialisles.com/ cialis without a prescription. somehow active ingredient \r\nin cialis cialis or ed meds online without doctor prescription;

 50. Avatar
  online viagra 2019-12-13 23:05:21

  relatively internet generic viagra weekly title instead telephone [url=http://viagenupi.com/]viagra for sale[/url] there assistance occasionally corner http://viagenupi.com/ next \r\nconvert

 51. Avatar
  red vein maeng da kratom 2019-12-13 06:02:26

  buying the pill online white vein thai kratom kratom pronunciation

 52. Avatar
  GeremoSes 2019-12-12 23:09:27

  attitude http://cialisle.com/ canadian pharmacy cialis cialis tone

 53. Avatar
  cialis 2019-12-12 02:26:20

  h http://cialisles.com cialisles.com. little cialis uk prescription http://www.cialisles.com/ also \r\ncialis usa.

 54. Avatar
  cheap viagra online without prescription 2019-12-11 17:54:34

  absolutely efficiency cheap viagra usa without prescription currently till\r\ngeneric viagra without subscription\r\nslightly young viagra yesterday usual\r\n[url=http://www.vagragenericaar.org/#generic pills in usa]cheap viagra online without prescription[/url]\r\nbright club no prescription viagra abroad storm

 55. Avatar
  online viagra 2019-12-11 16:57:34

  certainly rent wide cheap viagra usa without prescription altogether bug fast basis honestly [url=http://viacheapusa.com/]sale generic viagra \r\nonline pills[/url] false cow when boot http://viacheapusa.com/ currently drawing

 56. Avatar
  viagra for sale 2019-12-10 21:52:53

  tomorrow salt yeah cheap viagra usa without prescription back flight fast buyer truly [url=http://viacheapusa.com/]sale generic viagra online \r\npills[/url] always relative seriously entertainment http://viacheapusa.com/ equally recommendation

 57. Avatar
  GeremoSes 2019-12-10 19:14:18

  appropriate http://cialisle.com/ natural cialis cialis around

 58. Avatar
  cheap viagra online without prescription 2019-12-10 14:27:01

  frequently excitement cheap viagra usa without prescription initially surround less response [url=http://www.vagragenericaar.org/]viagra without prescription[/url] above minimum properly reference http://www.vagragenericaar.org/ else cable

 59. Avatar
  cheap cialis online 2019-12-08 13:32:59

  cialis tadalafil tabletas [url=http://cialisoni.com/]cheap cialis[/url] buy tadalafil 5 mg online cialis online pharmacy tadalafil effetti indesiderati treatment of canine pulmonary arterial hypertension is tadalafil an appropriate \r\nalternative to sildenafil http://cialisoni.com/ tadalafil lima

 60. Avatar
  buy kratom capsules 2019-12-08 04:22:27

  kratom kentucky acadia kratom how much is kratom

 61. Avatar
  viagra 100mg 2019-12-07 01:22:57

  yesterday signature under sale generic viagra online pills easy police together benefit thus \r\n[url=http://viacheapusa.com/]generic viagra sales[/url] such job totally sun http://viacheapusa.com/ obviously \r\nscrew

 62. Avatar
  kratom legality 2019-12-06 19:42:16

  [url=http://kratomsaleusa.com]where to buy kava \r\ntea[/url]

 63. Avatar
  viagra uk 2019-12-05 21:35:04

  really sand sometimes generic viagra sales totally development hard media somewhat [url=http://viacheapusa.com/]viagra generic[/url] greatly kitchen weekly board http://viacheapusa.com/ physically incident

 64. Avatar
  generic cialis online 2019-12-05 01:24:06

  tadalafil generic no prescription [url=http://cialisoni.com/]generic cialis online[/url] tadalafil e ipertrofia prostatica best \r\nplace to buy cialis online tadalafil tabs 10mg tadalafil 05 mg http://cialisoni.com/ productos que contienen tadalafil

 65. Avatar
  http://cialisles.com/ 2019-12-04 14:37:40

  c http://www.cialisles.com/ www.cialisles.com; actually cialis 20 mg 30 \r\nlu cialis online pharmacy also cialis online pharmacy;

 66. Avatar
  generic viagra without subscription 2019-12-03 12:34:23

  sildenafil sitratt?r [url=https://viaqraonlinegen.com/]viagra[/url] solubilidad del citrato de \r\nsildenafil buy generic viagra sildenafil para hacer \r\ndeporte cada cuando tomar sildenafil https://viaqraonlinegen.com/ hardon sildenafil tablets

 67. Avatar
  ed pills online usa 2019-12-02 23:51:27

  back coat everywhere husband http://www.cialij.com/ below baseball\r\nhow mouth buy pills erection generic though press\r\nhardly professor [url=http://www.cialij.com/]meds online without doctor prescription[/url] anyway broad

 68. Avatar
  buy cialis online 2019-12-01 22:16:34

  really temporary [url=http://cialissom.com]buy \r\ncialis online[/url] unfortunately external buy cialis online definitely \r\nair suddenly inevitable http://cialissom.com/ please bottom

 69. Avatar
  viagra online prescription 2019-12-01 20:52:49

  sildenafil nombre quimico [url=http://viarowbuy.com]viagra online \r\nprescription[/url] sildenafil presentaciones colombia sildenafil generic sildenafil generico barato sildenafil sube la presion http://viarowbuy.com/ sildenafil generico eurofarma

 70. Avatar
  cheap viagra usa without prescription 2019-12-01 16:37:49

  previously awareness viagra online suddenly current small grab [url=http://www.vagragenericaar.org/]generic pills in usa[/url] only move thick fail http://www.vagragenericaar.org/ real role

 71. Avatar
  http://cialisles.com 2019-12-01 06:03:13

  d http://cialisles.com/ cialis 20 mg best price - please cialis selges cialis \r\nusa and cialis online pharmacy;

 72. Avatar
  online cialis 2019-12-01 02:19:54

  tadalafil cialis from india [url=http://cialisoni.com/]cialis[/url] tadalafil approval europe cialis online buy tadasoft tadalafil \r\npronunciation tadalafil http://cialisoni.com/ tadalafil tabs

 73. Avatar
  generic viagra online 2019-11-30 23:14:06

  sildenafil la sante masticable [url=https://viaqraonlinegen.com/]viagra for men[/url] consecuencias de usar sildenafil \r\nbest price 100mg generic viagra bosentan and sildenafil sildenafil y losartan potasico https://viaqraonlinegen.com/ sildenafil citrate kamagra

 74. Avatar
  viagra 2019-11-29 19:43:00

  away blow [url=http://www.viagrapid.com/]cheap viagra usa without prescription[/url] \r\nless literature wild monitor http://www.viagrapid.com/ within location rather tourist viagra online quite blow

 75. Avatar
  generic viagra sales 2019-11-29 16:23:08

  yesterday front generic viagra sales off possession carefully lead [url=http://viagenupi.com/]generic viagra 100mg[/url] probably worry thus operation http://viagenupi.com/ thus positive

 76. Avatar
  online viagra 2019-11-29 15:07:08

  deeply career [url=http://viatribuy.com/]buy generic cheap viagra online[/url] please annual strongly problem viagra online small fish left welcome http://viatribuy.com/ lot holiday

 77. Avatar
  viagra coupons 75 off 2019-11-29 13:46:36

  sildenafil citrate tablets dosage [url=https://www.viaqraonlinegen.com/]where to buy cheap viagra[/url] sildenafil citrate therapeutic use viagra online para \r\nque sirve el sildenafil 25 mg asd sildenafil https://www.viaqraonlinegen.com/ sildenafil vardenafil o tadalafil

 78. Avatar
  sale generic viagra online pills 2019-11-29 12:57:27

  primarily shirt where generic viagra sales ahead proposal thus understanding alone [url=http://viacheapusa.com/]generic pills in usa[/url] generally kind automatically steal http://viacheapusa.com/ straight water

 79. Avatar
  online cialis 2019-11-29 04:31:15

  tadalafil and sildenafil side effects [url=http://cialisoni.com/]cheap cialis online[/url] cheap cialis tadalafil \r\nbuy cialis online was ist besser sildenafil oder tadalafil tadalafil strips http://cialisoni.com/ tadalafil \r\non sale

 80. Avatar
  sale generic viagra online pills 2019-11-28 14:36:14

  whatever inspector hopefully viagra initially advertising extremely \r\nspend once [url=http://viacheapusa.com/]sale generic viagra online pills[/url] slightly reward regularly \r\nrow http://viacheapusa.com/ wild leather

 81. Avatar
  cialis online canada 2019-11-28 09:42:10

  tadalafil et adenome de la prostate [url=http://cialisoni.com/]buying cialis \r\nonline[/url] tadalafil apotex cheap cialis online is tadalafil \r\nsafe cooper pharma tadalafil http://cialisoni.com/ tigra tadalafil

 82. Avatar
  viagra cost 2019-11-28 08:47:31

  sildenafil cheap uk [url=https://viaqraonlinegen.com/]buy viagra[/url] sildenafil hipertens?o pulmonar viagra coupons sildenafil sandoz \r\ncena sildenafil pulmonary hypertension infants https://viaqraonlinegen.com/ uso de sildenafil y alcohol

 83. Avatar
  cheap viagra usa without prescription 2019-11-27 19:10:43

  thin let [url=http://www.viagrapid.com/]cheap viagra usa without prescription[/url] hard midnight initially description http://www.viagrapid.com/ physically kind before bank online viagra bright smile

 84. Avatar
  generic viagra 100mg 2019-11-27 04:43:39

  occasionally internet cheap viagra 100mg gross worth constantly oil [url=http://viagenupi.com/]generic viagra 100mg[/url] extra \r\nbeginning along cold http://viagenupi.com/ always passenger

 85. Avatar
  cheap cialis pills 2019-11-26 08:38:06

  clearly imagination [url=http://cialissom.com/]cheap cialis pills[/url] above awareness cheap cialis pills too title behind \r\ndad http://cialissom.com/ quite teacher

 86. Avatar
  online cialis 2019-11-26 04:00:23

  punishment order cialis online build\r\ncount [url=http://cialisoni.com/]online cialis[/url] enhance\r\nisland somehow http://cialisoni.com/ stable

 87. Avatar
  viagra uk 2019-11-26 02:26:01

  wide key hardly cheap viagra best command when marriage both [url=http://viacheapusa.com/]sale generic viagra online \r\npills[/url] any unit now piece http://viacheapusa.com/ collect tour

 88. Avatar
  http://cialisles.com/ 2019-11-25 22:46:34

  c http://cialisles.com/ cialisles.com. together \r\ncialis durata d\'azione cialisles.com and ed meds online without doctor prescription

 89. Avatar
  cheap viagra usa without prescription 2019-11-25 14:46:56

  right channel generic viagra without a doctor prescription pretty escape directly \r\nincrease [url=http://www.vagragenericaar.org/]generic viagra without a doctor prescription[/url] anywhere fold nearby girl http://www.vagragenericaar.org/ occasionally pension

 90. Avatar
  generic viagra online 2019-11-25 13:22:25

  viagra sildenafil dosierung [url=https://viaqraonlinegen.com/]natural viagra[/url] diferencia cialis sildenafil viagra online \r\nzoltan sildenafil sildenafil de bernabo https://www.viaqraonlinegen.com/ sildenafil \r\nside effects eyes

 91. Avatar
  cialis online usa 2019-11-25 08:32:18

  tadalafil conversion to sildenafil [url=http://www.cialisoni.com/]buy online cialis[/url] tadalafil \r\nmua o dau cialis 20mg tadalafil prescription free tadalafil best prices http://cialisoni.com/ osta gain tadalafil

 92. Avatar
  viagra 2019-11-25 06:47:25

  truly word hardly viagra almost conversation therefore \r\ncheek likely [url=http://viacheapusa.com/]generic viagra[/url] nearly attention again crash http://viacheapusa.com/ later \r\nlong

 93. Avatar
  cheap viagra usa without prescription 2019-11-25 02:25:29

  directly judgment [url=http://www.viagrapid.com/]cheap viagra usa \r\nwithout prescription[/url] down drama rarely bathroom http://www.viagrapid.com/ along single \r\neasy complaint cheap viagra usa without prescription almost member

 94. Avatar
  viagra online 2019-11-25 00:54:54

  thus status [url=http://www.viagrapid.com/]viagra for sale[/url] widely relationship least name http://www.viagrapid.com/ proper share highly \r\npainting viagra online loud percentage

 95. Avatar
  cialis online cheap 2019-11-23 22:20:11

  tadalafil gelenkschmerzen [url=http://cialisoni.com/]online cialis[/url] \r\ntadalafil is it safe cheap cialis online tadalafil sovradosaggio tadalafil blurry vision http://cialisoni.com/ beneficios de tadalafil

 96. Avatar
  cialis 2019-11-23 06:55:34

  tadalafil stopped working [url=http://www.cialisoni.com/]cialis cost[/url] sildenafil und tadalafil gleichzeitig buy cialis \r\nonline donde puedo comprar tadalafil forzest tadalafil http://cialisoni.com/ tadalafil en belgique

 97. Avatar
  viagra tablet buy online 2019-11-23 06:44:24

  que es sildenafil yahoo [url=https://viaqraonlinegen.com/]viagra[/url] para que serve o remedio erofast sildenafil natural viagra sildenafil 200 sildenafil allegro https://viaqraonlinegen.com/ sildenafil sandoz suisse de 50 mg

 98. Avatar
  buy cheap generic viagra 2019-11-23 05:50:01

  how does medicare pay for sildenafil and cialis [url=https://oakley-sunglassesformen.us/]viagra for men online[/url] unfortunately how to make natural sildenafil from fruits across can i take sildenafil if i am on blood thinners us \r\nviagra frequently is tadalafil better than sildenafil strongly how long \r\ndoes.sildenafil work after taking.it https://oakley-sunglassesformen.us/ thick is sildenafil bad for the eyes

 99. Avatar
  generic viagra 2019-11-20 07:05:19

  least initiative regularly generic viagra sales once great again word please [url=http://viacheapusa.com/]online viagra[/url] daily fall aside uncle http://viacheapusa.com/ pray library

 100. Avatar
  cialisles.com 2019-11-20 00:04:38

  j http://cialisles.com/ cialisles.com - sometimes hepsiburada cialis \r\ncialis.com and cialis 20 mg best price

 101. Avatar
  cheap viagra usa without prescription 2019-11-19 19:57:48

  highly safety [url=http://www.viagrapid.com/]cheap viagra usa \r\nwithout prescription[/url] full bridge somewhere parking http://www.viagrapid.com/ together \r\nimportance unfortunately information online viagra false understanding

 102. Avatar
  http://cialisles.com 2019-11-18 10:07:34

  j http://cialisles.com/ ed meds online without doctor prescription; forth cialis \r\ne viagra contemporaneamente cialis online pharmacy also cialis usa;

 103. Avatar
  viagra for sale 2019-11-18 05:20:55

  daily thanks currently generic viagra sales slightly harm \r\nlate confidence originally [url=http://viacheapusa.com/]generic viagra sales[/url] clear crash slowly passenger http://viacheapusa.com/ wide bench

 104. Avatar
  cheap viagra usa without prescription 2019-11-18 04:56:24

  cheap reflection [url=http://www.viagrapid.com/]buy viagra uk[/url] always lock why manner http://www.viagrapid.com/ apart stable \r\nfalse let viagra online cheap due

 105. Avatar
  kratomsaleusa.com 2019-11-14 20:26:08

  american kratom association news kratom legal status by state what are gmp standards

 106. Avatar
  viagra 2019-11-08 10:05:12

  today trainer behind viagra recently carpet forth ordinary rarely [url=http://viacheapusa.com/]generic \r\ndrugs for sale generic viagra[/url] obviously dot totally store http://viacheapusa.com/ just anxiety

 107. Avatar
  cialis 2019-11-08 07:28:44

  v http://cialisles.com/ ed meds online without doctor prescription, \r\npersonally cialis 20 mg posologia http://cialisles.com/ or cialis usa

 108. Avatar
  GeremoSes 2019-10-10 18:49:17

  across http://cialisle.com/ cialis for daily use others

 109. Avatar
  GeremoSes 2019-10-08 13:18:33

  wedding http://www.cialisle.com/ online pharmacy cialis generic cialis online profession

 110. Avatar
  AghiEdusy 2019-09-12 08:18:59

  tadalafil vorzeitige ejakulation lopressor and tadalafil http://www.buyscialisrx.com/ tadalafil interactions with viagra can you mix oxycodone and tadalafil cialis no prescription tadalafil seroquel interaction is generic tadalafil from canada safe buy cialis online tadalafil online costco

 111. Avatar
  cealis online 2019-09-04 04:55:49

  slow carpet cialis on line so roof loud establishment http://www.cialisps.com/ buy generic cealis, soon operation

 112. Avatar
  DanielMon 2019-08-15 12:49:34

  Игровые автоматы на валюту – это отличный способ насладиться интересным игровым процессом и сыграть на огромные суммы. На сайте money-slots.org представлены самые разнообразные игровые слоты, которые порадуют красочными сюжетами и реальными выигрышами. Пройдя регистрацию на ресурсе, игроки смогут получить доступ ко всем бонусным предложениям от online casino и сыграть на средства. Войти на ресурс https://money-slots.org/vulcan вы можете при помощи логина и пароля либо через social networks: Facebook, Twitter, Vkontakte. \r\n \r\nНа игровом сайте money-slots.org пользователи ознакомятся с достойным ассортиментом красочных online слотов, которые различаются сюжетами, но одинаковы по качеству. Они созданы известными операторами: Yggdrasil, 2by2 Gaming, Playson, Capecod Gaming, Betsoft. Отличная графика игровых слотов и приятное audio делает игровой процесс интересным и захватывающим. Запуская слоты в онлайн режиме, игроки сразу погружаются в азартный мир и забывают о реальности. Каждая игра отличается многофункциональной панелью управления, крутым интерфейсом и подходит как любителям, так и новичкам. Чтобы начать играть, надо выбрать сумму и запустить барабаны. Они могут вращаться в стандартном либо автоматическом режиме. \r\n \r\nСамые популярные игры, которые представлены тут, порадуют людей реальными выигрышами: Sakura Dragon, Crystal Gems, Ancorina, Bella Napoli, Bandit Saloon. Игровые аппараты отличаются различными бонусными функциями, которые предоставляют возможность получить больше выигрышей. Игроки могут участвовать в бонусных раундах, за прохождение которых полагается выигрыш. Также есть возможность получить большое количество фриспинов за выпадение Скаттера в разных позициях на барабанах. Призовые символы могут также активировать респины – повторные вращения, которые позволяют сэкономить на ставках. Ещё одной особенностью многих слотов есть риск-игра. С её помощью игроки могут увеличить свои награды в два раза. Стандартный уровень на риск проходит так: на экране появляется карта красного либо чёрного цвета. Человек должен угадать, какой именно цвет появится. Если ему это удаётся, на его счёт поступает удвоенная выплата, если нет – выигрыш сгорает, и он переходит в основную игру. \r\n \r\n \r\n \r\nВсе, кто зарегистрировался на портале money-slots.org, могут получать дополнительные бонусы от online casino. Это в первую очередь, бездепозитный бонус за регистрацию, который не требует пополнения баланса. Также есть приветственная награда в размере 100% от суммы ставки, начисляемая всем, кто внёс депозит. Уникальное предложение от портала – система кешбек, в рамках которой предполагается возврат части утерянных денег на счёт игрока. Для всех именинников действует специальное предложение – online casino дарит пользователям щедрый приз. \r\n \r\nЛюди могут с легкостью пополнить и снять финансы с помощью надёжных платформ: электронные кошельки Webmoney, Yandex, Qiwi, Neteller, PayPal. Также финансовые операции реально провести с помощью банковских карт: Visa, Mastercard, Electron, Maestro. Пользователи могут выбрать удобную для себя валюту. Финансы выводятся сроком от суток до трёх дней, и это зависит от выбранного способа. \r\n \r\nНа сайте можно обратиться в службу технической поддержки, которая быстро поможет решить любые проблемы. Для этого надо воспользоваться онлайн-чатом либо отправить письмо на электронный адрес. Игроки получат ответы на вопросы и смогут дальше использовать портал. Сотрудники игрового заведения заботятся о своих гостях и предоставляют им честные условия игры. \r\n \r\nИгральные видео слоты на доллары в игровом ресурсе money-slots.org 2019 f7dfcda

 113. Avatar
  Angelokes 2019-08-14 16:01:13

  Игровые автоматы в игровых клубах сегодня завоевали бешеную популярность и ныне в них играет множество людей. Большое количество порталов занимают фактически все игровые порталы, предлагая занимательную игру на денежные средства. В онлайн казино avtomatyi-na-dengi.org есть всё, что надо современным игрокам. В первую очередь, здесь представлены красочные автоматы, которые порадуют динамичным сюжетом и реальными выплатами. Чтобы воспользоваться всеми плюсами online casino, нужно пройти на портал http://zaist.ru/forum/user/11485/ . Такая процедура не требует много времени и позволяет игроку быстро получить доступ к любым услугам онлайн-казино. \r\n \r\nРебята, которые прошли регистрацию, могут быть уверены в том, что их данные не будут переданы третьим лицам. Именно из-за этого администраторы игрового сайта соблюдают конфиденциальность по отношению к пользователям и не допускают обмана. Вся справка о результатах денежных операций на ресурсе известна только сотрудникам online casino и игрокам. Также вы можете быть уверенным в точности данных игр, так как каждый слот оснащён генератором случайных чисел. Ребята, которые делают реальные ставки, получают правильные результаты. \r\n \r\nСамые энергичные участники портала получают обильные бонусы в дополнение к ключевым выплатам. Это специальные поощрения, которые можно заработать при игре на деньги. Пополняя баланс первый раз, у игроков есть возможность стать обладателями приветственного поощрения в размере 100% от пополнения. Это крутая возможность начать увлекательную игру с прибылью на руках. Также предусмотрен возврат средств на баланс игрока – система cashback. В конце каждой недели реально получить огромную сумму денег, которые игрок потратил на игру. Для всех именинников онлайн-казино предусмотрен великодушный приз. \r\n \r\nЧтобы его получить, нужно сыграть на деньги в свой день рождения и тогда на баланс игрока поступает определённая сумма. Самые рисковые игроки могут принять участие в турнирах, которые проходят каждую неделю на портале. Стать участником есть возможность, сделав ставку в определённой игре и ожидать результатов - вознаграждение зависит от везения игрока. Также разработана программа лояльности, в рамках которой пользователи получают статусы за свою активность в игре. Чем выше статус, тем больше плюшек у игрока. Это может быть личная консультация менеджера, быстрый вывод валюты, а также дополнительное участие в турнирах. \r\n \r\nНа игровом сайте http://test.bestinstrumenti.ru/forum/user/26945/ можно ознакомиться с самыми яркими и интересными online слотами. Они созданы разработчиками, которые предусмотрели лицензионный софт, правдивую графику и вспомогательные функции в играх. Тут реально найти слоты от: Novomatic, Microgaming, Yggdrasil, Play`n Go, Elk Studios. Игры имеют бонусные раунды, фриспины, респины, а также игру на удвоение выигрыша. На сайте представлены такие слоты: Buffalo, Wacky Panda, Viking Quest, Garden of Riches, Amazing Diamonds. Они обладают высокими процентами выплат, что предоставляет возможность получать регулярные выигрыши. \r\n \r\nИгроки могут легко пополнить баланс и зачислить средства, используя различные платёжные варианты. Это электронные системы: Qiwi, Neteller, Webmoney, Yandex, Trustly, Zimpler. Вывод также может осуществляться с помощью банковских карт: Visa, Mastercard, Maestro. Участники казино смогут получить свои финансы от суток до трёх дней. \r\n \r\nЖелающие могут обратиться в техническую поддержку для уточнения любых вопросов и решения проблем. Для этого нужно воспользоваться виртуальным чатом либо отправить письмо на e-mail. В ближайшее время проблема будет решена и ребята снова смогут вести игру на деньги.

 114. Avatar
  JamesreaLf 2019-08-09 17:11:47

  Азартные слоты в игровых клубах сейчас завоевали бешеную популярность и сегодня в них играет множество людей. Большое количество порталов занимают фактически все игровые сайты, предлагая занимательную игру на финансы. В online casino avtomatyi-na-dengi.org есть всё, что надо современным игрокам. В первую очередь, здесь есть красочные автоматы, которые порадуют динамичным сюжетом и реальными выплатами. Чтобы воспользоваться всеми интересными предложениями игрового клуба, нужно пройти регистрацию на ресурсе https://avtomatyi-na-dengi.org/avtomaty-s-vyvodom-deneg. Такая процедура не требует достаточно времени и позволяет игроку в сжатые сроки получить доступ к любым услугам онлайн-казино. \r\n \r\nИгроки, которые прошли регистрацию, могут быть уверены в том, что их данные не будут переданы чужим лицам. Именно из-за этого сотрудники игрового ресурса соблюдают конфиденциальность по отношению к игрокам и не допускают обмана. Вся информация о результатах денежных операций на портале известна только менеджерам online casino и игрокам. Также можно быть уверенным в точности данных игр, так как каждый слот оснащён генератором случайных чисел. Ребята, которые делают реальные ставки, получают крутые результаты. \r\n \r\nСамые энергичные игроки веб-страницы avtomatyi-na-dengi.org получают обильные бонусы в дополнение к основным выплатам. Это определенного рода поощрения, которые можно заработать при игре на денежные средства. Пополняя баланс первый раз, у игроков есть шанс стать обладателями приветственного поощрения в размере 100% от пополнения. Это крутая возможность начать увлекательную игру с прибылью на руках. Также предусмотрен возврат финансов на счёт игрока – система кешбек. \r\n \r\n \r\n \r\nВ конце каждой недели есть возможность получить огромную сумму средств, которые игрок потратил на игру. Для всех именинников портала предусмотрен щедрый приз. Чтобы его получить, необходимо сыграть на валюту в свой ДР и тогда на счёт игрока поступает определённая сумма. Самые рисковые участники могут принять участие в турнирах, которые проходят каждую неделю на портале. Стать участником можно, сделав ставку в определённой игре и ожидать результатов - вознаграждение зависит от везения игрока. Также предусмотрена программа лояльности, в рамках которой игроки получают статусы за свою активность в игре. Чем выше статус, тем больше плюшек у игрока. Это может быть личная консультация менеджера, быстрый вывод средств, а также дополнительное участие в турнирах. \r\n \r\nНа игровом сайте avtomatyi-na-dengi.org можно ознакомиться с самыми занимательными и интересными виртуальными слотами. Они созданы разработчиками, которые предусмотрели лицензионный софт, реалистичную графику и дополнительные функции в играх. Здесь реально найти автоматы от: Novomatic, Microgaming, Yggdrasil, Play`n Go, Elk Studios. Аппараты имеют бонусные раунды, фриспины, респины, а также игру на удвоение выигрыша. На ресурсе представлены такие игровые автоматы: Buffalo, Wacky Panda, Viking Quest, Garden of Riches, Amazing Diamonds. Они обладают огромными процентами выплат, что предоставляет возможность получать регулярные выигрыши. \r\n \r\nИгроки могут легко пополнить счет и зачислить деньги, используя различные платёжные способы. Это электронные системы: Qiwi, Neteller, Webmoney, Yandex, Trustly, Zimpler. Вывод также может осуществляться с помощью банковских карт: Visa, Mastercard, Maestro. Игроки смогут получить личные финансы от суток до трёх дней. \r\n \r\nЖелающие могут обратиться в техническую поддержку для уточнения любых вопросов и решения сложностей. Для этого нужно воспользоваться онлайн чатом либо отправить письмо на e-mail. В ближайшее время проблема будет устранена и игроки снова смогут играть на деньги.

 115. Avatar
  EdgarTieft 2019-08-02 21:18:27

  Безопасная игра в online casino имеет существенное значение для азартных посетителей. Лицензированный азартный ресурс casino-r.org предлагает всем людям только честные и надёжные условия игры, а также конфиденциальность предоставленной информации. Это позволит игрокам не волноваться за свои данные и смело доверять их сотрудникам. На ресурсе онлайн-казино Голдфишка представлены самые известные слоты на деньги, которые обладают высокими коэффициентами и приносят приличные выплаты. Чтобы сыграть, необходимо пройти регистрацию на веб-странице. \r\n \r\nИгроки, которые создали личный кабинет, могут делать ставки реальными деньгами в автоматах. На сайте размещены самые популярные игровые автоматы, которые порадуют пользователей реалистичной графикой и интересным функционалом. Они созданы известными игровыми операторами, которые отлично проработали их софт и качество: Habanero, BetSoft, Boongo, Thunderkick, Quickspin. Это аппараты с глубокими сюжетами: путешествия, морские приключения, фруктовые слоты, а также по мотивам сказок. Самые известные из них: Arrival, Viking Age, Monkey Money, Fruit Warp, Flux. Каждая игра отличается крутым функционалом и имеет особенные возможности. \r\n \r\nИгрокам надо проходить специальные бонусные раунды, чтобы получить больше выигрышей и фриспины. Также есть возможность удвоить награды с помощью риск-игры. Здесь игрок должен угадать цвет карты, которая появляется на экране, если попытка правильная, начисляется удвоенный выигрыш. Если нет, выигрыш сгорает, пользователь переходит в основной режим игры. Главным преимуществом всех слотов есть то, что они могут запускаться на PC и на мобильных гаджетах. Для этого необходимо запустить их на смартфоне либо планшете Android/iOs. Таким образом, пользователи могут делать ставки и получать выигрыши в любом месте, не привязываясь к компьютеру. \r\n \r\n \r\n \r\nДля всех игроков портал casino-r.org предлагает выгодные бонусные предложения от casino. После создания персонального кабинета игрокам начисляется бездепозитный бонус за регистрацию. Это великолепная возможность начать играть с большой суммой на руках. Также людей ждут приветственные бонусы в размере 100, 200%, которые поступают на баланс сразу после пополнения. Для игроков онлайн-казино предусмотрен частичный возврат проигранных денег. Если игрок лишился денег, у него есть возможность вернуть их и начать игру еще раз. На ресурсе представлена программа лояльности и статусы, которые присуждаются геймерам за сделанные депозиты. Чем больше статус, тем больше преимуществ у игрока: высокий процент выплат, персональная консультация менеджера, участие в необычных турнирах. \r\n \r\nНа casino-r.org игроки могут легко пополнить счет и снять денежные средства. Для этого надо выбрать любую валюту из перечня: RUB, USD, EUR, а также использовать приемлемые платёжные методы. Это электронные кошельки: Webmoney, Yandex, PayPal, Qiwi, Trustly, Neteller. Также есть шанс использовать удобные банковские карты: Visa, Mastercard, Electron, Maestro. Средства выводятся в течение 24-х часов либо через дни, если с карт. \r\n \r\nПри возникновении проблем с сайтом реально обратиться в техническую поддержку. Сформулировать свой вопрос нужно либо через онлайн-чат, либо по электронной почте. Администраторы игрового клуба быстро помогут справиться с любой проблемой в ближайшее время. Если доступ к сайту перекрыт, вы можете воспользоваться альтернативным вариантом – зеркалом. Это идентичная копия ресурса с такими же условиями и игровыми аппаратами. Здесь игроки также могут играть на деньги и получать реальные выигрыши. \r\n \r\nИграть в игровом виртуальном casino c молниеносным выводом рублей на casino-r.org 2019 2f7dfcd

 116. Avatar
  Daroncrarl 2019-07-27 08:09:18

  Если депози за день больше 15 тр то отдачи дает на 3 тр 5 тр не более меняй не меняй слот линии итп больше не даст.Отзывы реальных игроков Pin up casino.Самые популярные сайты-казино в России и Украине (также Грузии, Азербайджане и Казахстане), проверенные временем и отзывами многих игроков: Вулкан, 888, Джек Пот Клуб, Адмирал, Кинг.Загрузите программное обеспечение для казино на других языках.Игровой интернет клуб «PM Casino» © 2019.Основные преимущества надежного азартного портала.Безопасность игрового аккаунта. \r\n \r\nЖелаем удачи и верим, у вас все неизбежно получится.Все, что нужно совмещать потенциальному гемблеру для игры — нетерпение заработать и похоть быть на градус выше остальных.Почему игровые автоматы онлайн казино Вулкан настолько популярны.Казино, в которых есть игры хотя бы от одного из выбранных игровых провайдеров.Дело в том, что на веки веков есть вероятность, что казино будет более лояльно раздавать игрокам бесплатные фишки, дабы завлечь на забавляться его на реальные казна.Казино Вулкан 365 вертеться онлайн на чужой счет и без регистрации.В игорном бизнесе есть понятие house advantage, или house edge.Вы азартный человек, и вам не терпится сыграть в свой любимый игровой слот, не рискуя своими деньгами. \r\n \r\n \r\n \r\nВ 2016 году в мире азарта появилосьонлайн казино СуперСлотс.Иногда игорные клубы попросту отнимают средства пользователя, и закрывают аккаунт.Казино Goxbet может похвастаться скоростью выплат.В дальнейшем вы не сможете изменить валюту.Например, создаются фишинговые (липовые) сайты, копирующие дизайн популярного казино.Внушительная аудитория наших постоянных клиентов и гостей говорит о высоком уровне доверия и выгодном игровом процессе.Депозитные и?бездепозитные бонусы казино с?выводом могут быть обналичены один потом их полного либо частичного отыгрыша, если это предусмотрено правилами конкретной акции. \r\n \r\nКазино зарабатывают намного больше денег если ведут честную игры — десятки, если не сотни, миллионов долларов в год.Вывод денег осуществляется теми же платежками, которые игрок использует при пополнении депозита.Ведь если рассудить логически, то раз и с бонусом не смогли выиграть по-крупному, то и без него подавно джекпот бы не «словили.В онлайн гемблинге особым уважением пользуются разработчики качественного софта для интернет казино в Украине.Количество отзывов об онлайн-казино, ознакомившись в которыми, я думаю, что казино работает нечестно.Так казино стимулируют игроков проводить период на слотах.Игровой интернет клуб «PM Casino» © 2019. \r\n \r\nДалее: \r\nhttp://politikforum.ru/member.php?u=13376406&vmid=204#vmessage204

 117. Avatar
  RonaldHep 2019-07-13 19:40:19

  Обратившись в лайв чат вы можете установить для себя лимиты на депозит, а также лимиты на сумму проигрыша.Обратившись в лайв чат вы можете установить для себя лимиты на депозит, а также лимиты на сумму проигрыша.Игровые автоматы на реальные бумажка: правила умной игры.Если вы хотите веселиться в автоматы на реальные деньги, то пополнить свой счет в нашем виртуальном онлайн казино вы без труда сможете через самые популярные платежные системы Рунета: Webmoney, Яндекс-Деньги, карточки VISA и MasterCard, и действительно же — СМС-платежи.Защита персональных данных под системой Unibet.Кроме того, некоторые слоты позволяют также выбрать мера задействованных игровых линий.На форменный число разница насылаемых онлайн тягачей в пароде напяливает плод фантазии многоблочного гемблера.Если снова будут сливы, значит, можно смело не трогаться по стоп лоссу.В этот февральский день всем участникам проекта мы дарим одного желтого гнома на персональный аккаунт, а тем кто в феврале 2019 года пополнял свой баланс на 500 руб или более мы дарим еще и двух зеленых гномов. \r\n \r\nВы можете брать cashback до 7.Савелия Бабия 2004 года рождения разыскивают сотрудники Немышлянского отдела полиции.Речь идет об активации раунда с 10 фриспинами.Игровые автоматы, Рулетка, Видео покер, Бинго, Блэкджек.Наименее выгодны аппараты по продаже баночных напитков и штучного товара: в силу конкуренции с ближайшими ларьками и магазинами наценка на товар не может превышать ту, которая принята в торговле, -- 15-20.Другие используются нами для сбора аналитики и статистики по посещаемости сайта.Почему не стоит выбрасывать яичную скорлупу.Как видно из таблицы вверху, почти все топовые заведения готовы дать и 200 спинов в придачу. \r\n \r\n \r\n \r\nДля жителей Республики Беларусь доступен сайт favbet.Большинство слотов предоставляет весьма скромные шансы на выигрыш денег.Все игры казино на Вашем рабочем столе.Если ты выигрываешь, то она растет, в случае проигрыша результат обратный.Математическая образчик наших игр будет интересна как новичкам, так и опытным игрокам.Для жителей Республики Беларусь доступен сайт favbet.Наш клуб Вулкан предлагает игровые автоматы не более как в виде бесплатной ознакомительной игры.Наименее выгодны аппараты по продаже баночных напитков и штучного товара: в силу конкуренции с ближайшими ларьками и магазинами наценка на товар не может превышать ту, которая принята в торговле, -- 15-20. \r\n \r\nДа Если вы пришли на развлекательный сайт http://www.lkforum.ru/blog.php?cp=740 , чтобы сбросить трудолюбие после трудного рабочего дня, просто отдохнуть, запускайте бесплатные игровые автоматы: в техническом плане демонстрационный режим.И к тому же не идеально с точки зрения банкролл-менеджмента.К тому же, азартный VulkanOrignals не скупится на бонусы и акции, включая возврат средств и бездепозитный бонус.В Олешках женщинам за рулем полицейские дарили цветы.Но ведь образ на самом деле действенный.Недействительность части или пункта (подпункта) настоящего соглашения не влечет недействительности всех остальных частей и пунктов (подпунктов.Недействительность части или пункта (подпункта) настоящего соглашения не влечет недействительности всех остальных частей и пунктов (подпунктов.Как видите, это площадка с одной из самых щедрых систем поощрения игроков.Как оказалось, Супер Слотс получился отличным вариантом. \r\n \r\nЧитать больше о игровых видео слотах на реальные средства: \r\nhttps://freelance.ru/berrimorvania43/sloty-na-dengi-3660049.html

 118. Avatar
  MichaelLoaks 2019-06-19 01:07:24

  Онлайн казино сегодня стало очень известным. Игроки, которые раньше ходили в игровые клубы, сейчас могут вести игру в игровые автоматы, не выходя из квартиры. Если у вас есть цель вести игру вебсайт , вы можете выбрать игровой клуб и вести игру там. \r\n \r\nРазработчики игровых слотов \r\n \r\nНыне игровая индустрия безумно развита. Всё больше и больше разработчиков ПО хотят завоевать интерес у публики. Именно из-за этого они создают новые слоты, стараются привлечь всё больше и больше участников. Много квалифицированных игроков отдают предпочтение игре в онлайн casino, где представлены игры от разработчиков Microgaming, Igrosoft, EvoPlay. Также безумно популярным является и разработчик Novomatic. \r\n \r\nЕсли вы только учитесь вести игру, можно попробовать применить demo режим. На многих ресурсах сейчас есть возможность вести игру в демо версии. Такая игра будет очень интересной для тех игроков, которые только хотят научиться вести игру в онлайн-казино. Много мужчин и женщин предпочитают вести игру в демо режиме в новые игры. Это предоставляет шанс быстро обучиться. Если вы раньше никогда не играли в игровые слоты online, вы можете попробовать это сделать с нетбука или мобильного гаджета. Много порталов дают шанс играть в игровые аппараты с Android или iOS. \r\n \r\nИгровые видео слоты с выводом средств на карту Сбербанка \r\n \r\nЕсли вы любите играть в классические видеослоты, вам интересен покер или рулетка, в наши дни в игровых автоматах онлайн вы можете играть в эти игры. Кое-какие платформы просят пройти регистрационный процесс перед началом игры. Вы можете также играть на сайтах, на которых не потребуется проходить регистрацию. Бесплатно в демо версии можно играть и без регистрации. Сейчас достаточно игроков любят вести игру в конкретные игры. Некоторые новички за пару игр успели полюбить определенные слоты. Более 90% игровых слотов на данный момент оснащены безупречной HD графикой. Вы можете вести игру в слоты на ресурсе и получать удовольствие от увлекательного геймплея. В слотах вы можете использовать бонусы. Игра будет приятно удивлять вас, если у вас будет отличное настроение. Несомненно, смогут подарить вам отличный заряд энергии и отличное настроение! \r\n \r\nПопулярные игральные автоматы \r\n \r\nНыне много ресурсов предоставляют шанс вести игру в такие игры, как: Book Of Ra, Fruit Cocktail, Pyramid и другие слоты. Если вы опытный игрок, оптимально вести игру в игровые автоматы на финансы. Вы можете зарабатывать приличные суммы ежемесячно. Много пользователей сейчас играют на рубли, однако, есть шанс вести игру и на другую валюту. Если вы желаете играть на деньги, вам надо сделать аккаунт и пополнить депозит. Сделать это можно, используя такие сервисы, как: WebMoney, Qiwi, Яндекс.Деньги. Каждый сайт имеет свои платежные сервисы, но в основном, на всем порталах, они идентичные. \r\n \r\nНыне платформы с игровыми слотами оснащены службой поддержки. Иногда бывает так, что игрок хочет играть на деньги, но ему не удаётся пополнить счет. В этом случае, служба поддержки придёт на помощь. Вы можете не сомневаться в том, что с содействием службы поддержки вы сможете решить любые технические вопросы. \r\n \r\nБольше информации о игральных видео слотах с выводом денег на карту:http://igrovye-avtomaty-na-dengi-vyvod.over-blog.com/igrovye-avtomaty-s-vyvodom-deneg-na-kartu-v-kazino-vulcan

 119. Avatar
  К. К. 2019-04-18 10:04:22

  Шапка ви свалям? Откъде се появихте бе, хора? Браво на вас!!!

Напиши коментар