Защо Корнелия играе с Христо Иванов?

Неочаквано за мнозина Корнелия Нинова на практика подкрепи атаките на „Да, България“ срещу Сотир Цацаров.

Припомням, че Христо Иванов вече поиска оставката на главния прокурор. В това няма нищо изненадващо. Единствената политика, която формацията му предлага на българските граждани е денонощна канонада срещу държавното обвинение. Няма идеи в икономиката, в социалната сфера, в енергетиката или земеделието и нестабилната геополитическа обстановка, има битка с Цацаров. Това поведение на Иванов бе оценено справедливо от избирателите, близо 98 процента от които ясно показаха, че не харесват „Да, България“.

БСП, обаче, бе подкрепена от близо милион българи с леви убеждения. Същият електорат даде своя глас за кабинета „Орешарски“ преди четири години. След което Христо Иванов, менторът му Иво Прокопиев и героите от стенограмата, в която кръгът „Капитал“ и приятели обсъждат създаването на нов политически проект, обявиха война на всички фронтове на правителството с червен мандат.

С което обявиха война на Корнелия, на БСП и на близо милион червени гласоподаватели.

Днес Корнелия Нинова поиска и получи оставката на съпартиеца си Гергов, защото счита, че срещата между него Сашо Дончев и Сотир Цацаров уронвала престижа на партията. Тя, разбира се, има право и възможност, но не трябваше ли преди това да свика заседание на ръководството, да даде думата на обвинения, да чуе мнението на всички други отговорни фактори в левицата. Вместо това Нинова реши да екзекутира Гергов от телевизионния екран. След което свика пленум, който просто да отрази триумфа на нейната председателска воля.

Според нея той е направил нещо лошо. Теза която напълно импонира на Прокопиевата медийна машина.

Тоест Корнелия влезе в отбора на Иво Прокопиев. Това се очакваше донякъде предвид отношенията на близкия до Нинова евродепутат Курумбашев с лидера на кръга „Капитал“. (Прокопиев е негов кум).

Същият добър олигарх водеше война срещу БСП преди четири години. За нея явно елементарният популизъм е по-важен от партийната гордост, от честта. Как днес сядаш рамо до рамо с онзи сатанизирал твоята партия и твоите хора? С едрия капиталист от „Агнешките главички“, станал символ на грабежа и бандитската приватизация през управлението на Иван Костов(1997-2001). На човека лапнал без пари „Каолин“, „Дамяница“ и ред други едри и апетитни хапки от българската икономика. Но тогава и Корнелия беше на предни позиции в държавата, вероятно в онези времена се крие поредната топла връзка между двамата.

Но най-вероятно Нинова му подава ръка просто защото добре помни уменията на Прокопиев и героите от стенограмата да клатят държавата чрез вещо изфабрикувани активни мероприятия. Помним и всички ние – записи на двете каки, есемеси на Лозан Панов, видеа от Лондон, фалшиви новини в „Медиапул“, че ЕК искала оставка на Цацаров...

Днес Корнелия Нинова иска да помогне на Прокопиев в разклащането на държавата. Защото целта е да подлее вода на третото правителство на ГЕРБ. Защото за нея не е важно на държавата да е добре, а на Борисов да му е зле. Всичко това на фона на закъснялата подготовка за българското председателство, на проблемите в Европа, бежанската криза, нестабилността в Турция, войни и атентати.

Жалко, че най-старата партия е загубила прословутото си държавническо поведение и отговорна позиция в името на националния интерес.

Жалко, че символът на държавническо мислене – Николай Добрев – навярно се обръща в гроба като вижда какви ги вършат наследниците му на „Позитано 20“.

Жалко.

Иван Иванов за Хипотези

4 Коментари

 1. Avatar
  Иван 2017-04-25 00:04:30

  Ами според мен спонсорите и олигарсите, които стоят зад тях са еднакви. Сашо Дончев налива пари на Иванов. Дончев е шеф на Овъргаз, а тя е на Русия, които пък плащат на БСП.

 2. Avatar
  Вики 2017-04-24 21:25:12

  Защото е същата като него - политически провал. а те краставите магарета се надушват отдалеч.

 3. Avatar
  Атанас Чобанов 2017-04-24 21:09:44

  Явно и Корнелия Нинова, както и банкрутиралия олигарх Иво Прокопиев, са готови на всичко само и само да се докопат до властта! Което е анти-държавническо поведение!

 4. Avatar
  Христо 2017-04-24 17:51:21

  Врагът на моя враг е мой приятел. Ей такова е положението и там, важното е да клатим държавата и да обслужваме олигарси.

Напиши коментар