Защо Гебрев не е отровен заради Дунарит

Вчера след срещата между главния прокурор, министър-председателя Борисов и посланичката на Англия Ема Хопкинс, стана ясно, че всъщност версията „новичок“ при отравянето на Емилиян Гебрев през април 2015г., е пробутана напълно целенасочено не от друг, а от самия оръжеен търговец, и то още през октомври 2018 г.

По думите на Сотир Цацаров, на 12 октомври 2018г. до него е постъпило писмо от Гебрев, написано на бланка на фирмата му „Емко“, в което се заявявало, че тъй като през март във Великобритания било извършено покушение срещу Скрипал, Гебрев „имал основания да счита“, че отровата използвана срещу него също била от семейството на „новичок“. Разбира се, стана ясно от брифинга, че разследването на случая от 2015г. веднага е било възобновено, както и че са били извършени множество процесуално-следствени действия, в тясно сътрудничество с британските служби. В противното обаче, както и че „прокуратурата бездействала“, дни наред се опитваха да ни убеждават медиите под контрола на Василев и тези списвани от подсъдимия Иво Прокопиев.

По-важното обаче е, че вчера пролича кристално ясна поредната манипулация на хората, които се опитват от 3 години да откраднат „Дунарит“ – Цветан Василев и Емилиян Гебрев. Несъмнено в тази манипулация ключова роля играе и бившият министър на отбраната в правителството на Иван Костов Бойко Ноев, който вероятно е и идейният подстрекател за безумната версия, обслужваща интересите на забегнали в Сърбия финансов фараон и съдружника му Гебрев. Припомняме, че именно Бойко Ноев пръв лансира на страниците на „Капитал“ версията, че  „отравянето“ на Гебрев било свързано с желанието му да купи компанията „Дунарит“, тъй като инцидентът бил станал около месец след като той започнал „да работи по сделката“.

Ноев е изключително близък до Гебрев и го придружаваше при срещата му с Бойко Борисов преди две години. Лъжата обаче, че отравянето (ако наистина има такова), е свързано именно с интересите на Гебрев към „Дунарит“, е толкова елементарна, че може да бъде оборена и от първокласник. Както Гебрев, така и убедително приказващите по темата поръчкови „журналисти“ като Атанас Чобанов от рекетьорския сайт „Бивол“ и придворният „анализатор“ на Цветан Василев Мирослав Иванов, мълчат като риби пред фактите.

Мълчат и медиите на Прокопиев, иначе твърде словоохотливи, когато трябва да дадат трибуна за поредното омаскаряване. Как Гебрев ще е отровен през април 2015г. точно заради интереса му към „Дунарит“, след като същият влиза в схемите на Цветан Василев едва през 2016г.? Та нали точно в началото на  2015г. самият Василев подари за 1 евро БТК, Дунарит, Авионамс, ГАРБ и Фърст диджитъл за 1 евро на белгиеца с руски паспорт Пиер Луврие, оказал се подставено лице на православния олигарх Константин Малофеев? Пресконференцията на Луврие, на която шумно обяви „покупката“ си от Василев на „Дунарит“, беше на 24 март 2015г., тоест точно един месец преди прословутото „отравяне“.

Така че как по-точно според Гебрев и Ноев, оръжейният търговец бил започнал „да работи“ по тази сделка „около месец“ преди отравянето, което в случая съвпада точно с пресконференцията на Луврие?! Значи излиза, че „работиш“ по сделка за „Дунарит“, след като такава тъкмо вече е станала?

Разбира се, тази опашата лъжа на Гебрев не кореспондира и със собствените му думи, които очевидно е забравил през годините и които усилено тиражираше – че бил поканен да „спасява“ „Дунарит“ от Асен Бабански, който по това време бил представител на „Кемира“ – дружеството собственик на военния завод. Бърза справка в Търговския регистър обаче показва, че Бабански (също подставено лице на Цветан Василев) влиза в управлението на „Кемира“ на 20.05.2015г., а след като Луврие напуска на 16.07.2015г., едва тогава става едноличен управител. Излиза, че Бабански, който през март 2015г. няма общо с „Кемира“, и не само че няма, ами точно тогава е приключена и сделката с Пиер Луврие (Константин Малофеев), вече работел по „спасяването“ на „Дунарит“ с Гебрев.

Какво му е спасявал, след като менторът му Василев тъкмо го е харизал! Разбира се, за Цветан Василев, Емилиян Гебрев и Бойко Ноев, както и за поръчковите им говорители по темата, месеците и годините, фактите и събитията, нямат никакво значение. Облъчването на обществото с подобни небивалици обаче, цели само едно – да отклони вниманието от истинската ситуация с „Дунарит“ и да позволи на престъпния тандем Василев-Гебрев, да го отмъкне окончателно. Така че не „новичок“, ами сигурно и ядрено оръжие са готови да вкарат като интрига и инсинуация, само и само да мине схемата им и до ощетят държавата – да скъсат връзката с близо 200-те милиона лева, които групата „Дунарит“ дължи на КТБ, за да могат после безпрепятствено да „усвоят“ военния завод, без да платят и лев. Както те си знаят.