Захариева: Разследването на престъпления е битка за справедливост

"Това е част от борбата за справедливост в България - разследването на престъпления, независимо дали имаш пари или нямаш. Когато няма разследвания - нищо не се прави, когато има - е част от зрелищата." Така вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева коментира ареста и повдигнатите обвинения към семейство Баневи в предавето "Тази сутрин" по бТВ.

На въпроса защо чак сега са им повдигнати обвинения тя каза: „Това, че се говори за някого, не означава, че е имало достатъчно доказателства”.

Захариева припомни, че една от основните критики към страната ни е липсата на достатъчно осъдителни присъди.

Относно условията в арестите Захариева обясни, че "работата по подобряването на условията в местата за лишаване на свобода е от няколко години и имаме прекратени дела заради подобрени условия".

„Софийският затвор и арестите са едни от най-сложните за ремонт сгради. Понякога условията в затворите са по-добри, отколкото в арестите”, коментира Захариева по повод килията, в която лежи бившият кмет на район „Младост” Десислава Иванчева. Тя допълни, че през последните 2 – 3 години много затвори са били ремонтирани и е построен един нов.

 "Едва ли има семейство, в което всеки член има собствен хладилник. В крайна сметка става въпрос и за нашите средства - за парите на българския данъкоплатец", обясни тезата си Захариева. По думите ѝ през последните години е направено не малко за подобряването на състоянието на софийския затвор. "Много хора казват, откъде накъде ще се подобряват условията там с нашите пари", припомни министърът.

Захариева потвърди, че догодина през май се очаква папа Франциск да посети България. По думите ѝ вече се провежда сериозна подготовка, а самата визита се планира за началото на месец май.

„По моя информация визитата ще включва България и Македония. Папата никога не пътува само в една държава – това е част от тяхната протоколна традиция”, уточни Захариева.

На критиките на лидера на „Атака” Волен Сидеров към нейната работа тя отговори, че  няма как да признаем анексията на Крим, защото противоречи на националния ни интерес.

„Надявам се конфликтът между Украйна и Русия да не се задълбочи, много е важно са спазват международните договори по морско право и да се възстанови корабоплаването през Керченския проток”, каза още външният министър.

2 Коментари

  1. Avatar
    uninLoK 2018-12-19 05:08:28

    Согласен, эта великолепная мысль придется как раз кстати\r\n \r\n--- \r\nС ЗДРАВОМ ПО ЖИЗНИ! смотреть порно измены, порно измены смотреть а также pornorotik порно свингеров смотреть

  2. Avatar
    atplexpi 2018-12-19 04:12:52

    Присоединяюсь. И я с этим столкнулся. Давайте обсудим этот вопрос. Здесь или в PM.\r\n \r\n--- \r\nСогласен, эта мысль придется как раз кстати гироскутер лендинг купить, купить часы лендинг пейдж и заказывать копию Landing Page куплю лендинг под ключ

Напиши коментар