Жотева: Реакцията ми беше груба и необмислена

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

„Абсолютно не съм права за реакцията си тогава“, призна членът на СЕМ Бетина Жотева.

Жотева се извинява на Къдринова: „Прекалих! Моята реакция беше несправедлива и груба! Съжалявам!“

++++++++++++

- В неделя вицепрезидентът Илияна Йотова ви призова, г-жо Жотева, да напуснете Съвета за електронни медии. Обмисляте ли да се оттеглите?

-Няма да правя никакви изявления по този въпрос, под никаква форма! Поне засега имам такъв съвет от адвокатите.

- Заведохте ли дело срещу Къдринка Къдринова?

-Имам адвокати, които се занимават с това. Посъветваха ме да не правя никакви изявления по този въпрос и аз правя това. Някой от нас трябва да спре с коментарите по случая и аз спирам. Всъщност, в интерес на истината, много малко медии ме потърсиха, за да чуят и моето мнение.

- Смятаме, че не е нормално да не бъде отразена и вашата позиция...

-И аз не смятам това за нормално, но се случи. През последните дни медиите отразяват само едната страна по казуса. Благодаря ви, че се интересувате и от моето мнение.

- Снощи Къдринка Къдринова бе гост на „Шоуто на Слави“. Тя отново каза, че очаква извинение от вас...

-Така ли? Вижте, това е много хубаво, защото аз действително мисля, че реакцията ми беше груба, прекалено остра и емоционална. Нещо, което абсолютно не се прави така нито към нея, нито колега, нито към когото и да било. Под репликата „Ще видиш какво ще се случи“, аз имах предвид, че ще се разправяме в съда, защото изреченото от нея на заседанието на парламентарната медийна комисия е груба лъжа. Абсолютно не съм права за реакцията си тогава. С ръка на сърцето си казвам това! Аз съм също човек, нормален. Не съм включвала никакви системи за самозащита, реагирах емоционално, прекалено и твърде грубо. Съжалявам за това! Факт! Факт! Абсолютно съжалявам за това и не го крия – казвам ви го. Всичко останало, което е свързано с някакви заговори на определени интереси, всичко, което е свързано с активно мероприятие и т.н. - в никакъв случай няма да го коментирам, защото така съм посъветвана. Относно емоционалната ми реакция - тук няма съвети. Това е мое усещане, казвам ви го направо – прекалих! Не се говори така на никой жив човек!

- Какво имахте предвид под репликата „Ще видиш какво става“?

-Тя ме попита „Това заплаха ли е!“. И когато аз и отговарях, имах предвид че ще потърся правата си в съда. Обаче не съм го артикулирала, но затова ставаше дума, за да не влизаме в дълбоки и тежки разправии. Да, казвам ви отново - не бях права, факт е, защото в такива случаи не се реагира емоционално. Скочих, защото моята чест беше засегната, когато тя ме попита за някакви срещи, които са абсолютна лъжа. Още веднъж ви благодаря, че ми се обадихте и за моята позиция и ви я казвам: реагирах неправилно и емоционално. Реакцията ми беше прекалена, несправедлива и груба. Съгласна съм с това. Но всичко останало – не, защото никога през живота си не съм влизала в никакви завери, под никаква форма!

Източник: epicenter.bg

Напиши коментар