Епопеята на загубилите

През тази седмица станахме свидетели на първата координирана атака срещу кабинета „Борисов 3“.

Мероприятието стартираха фейсбук обществениците на грантова хранилка от „Америка за България“. Няколко поредни дни те заливаха социалните мрежи със снимки, които успяха да изровят нейде из профилите на част от назначенията на патриотите във втория властови ешелон. Фотосите бяха придружени от драматични коментари, в които призоваваха Брюксел за намеса, защото видите ли у нас във властта участват преродените Хитлер, Химлер и Гьобелс взети заедно.

Вярно е, че гордо позиращите с нацистки поздрав заслужават порицание. Но също толкова вярно е, че всъщност се касае за атака срещу държавата и институциите. Много им дреме, обаче, на платените фейсбук коментатори за нацизъм, фашизъм, Холокост и така нататък.

Важното е да се удря по правителството.

И ударът продължи по добре познатия и описан в стенограмите „Арго“ маниер. Медиите, финансирани от „Америка за България“ взеха парещия казус и мултиплицираха неговото ехо. Моментално темата отиде в Сутрешните блокове където удобни коментатори си разкъсаха ризите, виейки като сирени на втори юни в желание да демонстрират кой от кой по-сериозна загриженост за демокрацията и правата на човека у нас.

В последствие в играта влезе и БСП. Сашо Симов и неговите другари също тръгнаха да борят наречената от тях човеконенавистна идеология. Твърде странно, от една страна са против антихуманния нацизъм, но от друга страна гордо се кичат със символите на също толкова антихуманния комунизъм. Добре ги видяхме на 9-и май, развели сърпове, чукове и знамена с лика на най-масовия убиец на 20-и век – Йосиф Сталин.

След това социалистите даваха трибунки в Народното събрание, четоха декларации от парламентарната трибуна, стартираха лов на фашисти с речник и термини, достойни за най-мракобесните заседания на депутатите в първите години след преврата на 9-и септември в овладяния от съветските комунисти и агентите им у нас законодателен храм.

И така се стигна до няколко уволнения, нескончаеми обяснения на вицепремиер и министри, разклащане на държавата тъкмо когато институциите започнаха да работят. Всичко това е в интерес на няколко недоволни от изборните резултати олигарси. И техните марионетки в политиката. Нека отново повторим участниците в сценария:

Корнелия Нинова и БСП

Финансираните от „Америка за България“ фейсбук общественици. Всички те под контрола на бизнесмена, разпределящ порциите във финансирането - Иво Прокопиев. Всички те те активисти на „Да, България“ – партията, зачената след стенограмите с участието на Прокопиев, и Христо Иванов, където прочетохме как олигархът и неговата марионетка задкулисно обсъждат създаването на нов политически проект.

Участваха и финансираните от „Америка за България“ медии. Всички те също под контрола на бизнесмена Иво Прокопиев.

И тук стигаме до извода:

Нинова и Прокопиев са недоволни от властта и действат заедно. И двамата инвестираха много в неуспешните за тях предсрочни парламентарни избори. БСП на Нинова пак бе победена от ГЕРБ и остана в опозиция. А „Да, България“ на Прокопиев не успя да прескочи четирипроцентовата бариера за участие в 44-то НС.

Днес те отвориха общ фронт на кабинета „Борисов-3“.

Първата им съвместна инициатива бе атаката срещу главния прокурор(както вече написахме), втората – срещу представителите на „Обединени патриоти“ във властта. Коя ли ще е третата?

Иван Иванов за Хипотези

Напиши коментар