ДПС отново поиска оставката на Валери Симеонов

Седмица след като поиска оставката на Валери Симеонов заради изказването му, че проектозаконът за хората с увреждания е опит да се угоди на "група кресливи жени с уж болни деца", днес ДПС обяви мотивира искането си с още едни аргумент - скандала в Държавната агенция за българите в чужбина. Поводът - като вицепремиер Валери Симеонов отговарял и за този ресор.

На 30 октомври стана известно, че председателят на Държавната агенция за българите в чужбина Петър Харалампиев е привлечен към наказателна отговорност в качеството на лидер на организирана престъпна група за подкупи и други престъпления. До момента са повдигнати обвинения на четирима души, сред които председателят Харалампиев и главният секретар Красимир Томов.

Според Четин Казак от ДПС отговорност за това носят управляващите, а именно ресорният вицепремиер. Той каза още, че какъвто и скандал да се разгори, нищо не може да отклони вниманието от думите на Валери Симеонов. От ДПС продължават да настояват за анкетна комисия в Народното събрание, която да разследва даването на българско гражданство на чужденци.

По-рано днес БСП обяви, че няма да участва в регистрацията за кворума в парламента до оставката на Валери Симеонов. Депутатите от ДПС също не се регистрираха за кворум днес, но не отговарят дали ще продължат с бойкота и утре.

Източник: „Дневник“