Делян Добрев: Ще пуснем сигнал в МВР, ГДБОП и ДАНС за далавера при покупката на газ

"Нашата информация е, че "Булгаргаз" купува от този посредник на 102 евро и една част от него му го продаваме обратно за 82 евро. Ще пуснем сигнал в МВР, ГДБОП и ДАНС във връзка с тази далавера.

Надявам се временната парламентарна комисия да установи защо ние вече в продължение на месец купуваме отново руски газ, само че над 30 процента по-скъп, което струва на българския потребител над 100 милиона лева", коментира в "Денят започва" Делян Добрев от ГЕРБ.

Той изрази надежда да не се засекрети комисията, тъй като, ако това стане, обществото няма да разбере безобразията, които са направени през последните месеци.

"Ако е вярно за договорката за втечнен газ със САЩ, трябва да стане ясно каква цена е договорена и откъде ще се вкара този газ. За май и юни нямаме цена, но се казва какво да очакваме през юли. Манипулация е, защото се сравняват цени в бъдещето с цени от миналото", допълни Делян Добрев.

Той попита кои са посредниците и как са избрани и защо изобщо е трябвало да бъдат вкарани.

"Поляците започнаха да купуват по-евтин газ, само че от Германия, където цената по руския договор е по-ниска. Руската цена за Гърция е по-висока, после гърците си слагат надценка. Ако ние участвахме в управлението, още февруари щяхме да преговаряме за алтернативни доставки", добави Делян Добрев.