Вън търговците от храма

Политически лицемери трупат политически дивиденти, поругавайки паметта на десетките хиляди избити от Народния съд. Валери Жаблянов=Христо Иванов

За втори път (първият път бе при решението, че „Истанбулската конвенция“ противоречи на Основния ни закон) през тази година Конституционният съд доказа, че може и знае как да защитава българския национален интерес. Става дума за решението на магистратите (в унисон със Закона за обявяване на комунистическия режим за престъпен), според което депутатите правилно са свалили социалиста Валери Жаблянов от зам.-председателския пост в парламента след гафовете му свързани с годишнината от смъртта на българския елит през 1944/1945г.

Как се стигна дотук?

Вече няколко месеца в обществото не спира дискусията, която е свързана с прочита на комунистическия период от нашето близко минало. Крайъгълен камък в дебатите се оказа датата 1-и февруари, когато почитаме паметта на избитите от кървавия червен терор, установен у нас на върха на съветските окупационни щикове след 9-и септември 1944г.

Припомням, че 1-и февруари влезе в новинарските емисии с вулгарната постъпка на зам.-председателя на НС – Валери Жаблянов от БСП. Tой наруши минутата мълчание за жертвите от „Народния съд“ с циничния аргумент, че жертви на политически репресии били и спонсорираните от Москва терористи, които с оръжие в ръка вероломно и в гръб атакуваха легитимните органи на държавната власт преди 9-и септември.

Впрочем – Жаблянов е такъв. Днес нарушава минута в памет на жертви, вчера оправдава „Народния съд“, пишейки отвратителни декларации, че ужасяващите убийства са били „необходимо“ и „неизбежно правосъдие“. Той е ясен, но нека видим поведението на приетите за най-десни от десните, за така наречената антикомунистическа и градска десница. Нейните най-гласовити представители са „Да, България“ и ДСБ. На пръв поглед яки антикомунисти, десни до мозъка на костите си. Видяхме ги и на мемориала на жертвите на комунизма пред НДК на 1-и февруари. Там те застанаха на първата редица, позираха охотно пред репортерските обективи. Нещо повече – близки и роднини на разстреляните от „Народния съд“ на практика не можаха да почетат паметта на своята кръв, просто защото Христо Иванов и Атанас Атанасов бяха решили да провеждат партийно мероприятие пред мемориала. Събитието бе шумно анонсирано в интернет и социалните мрежи, а близките до горепосочените партии медии с фанфари и дитирамби съобщиха, че Иванов и Атанасов организирали поклонение пред жертвите на комунизма.

Да, ама не.

Не го организират неканените, но нахално бутащи се на първия ред Иванов и Атанасов. Става дума за панахида, на която от години се събират деца и внуци на избити от комунистите. Произнася се молитва за упокой на душите, пали се свещичка, казват се на ум или на глас две молитви, разменят си по няколко приказки и до следващата година. Защото на 1-и февруари в градинката на НДК се почита паметта на жертвите. Не се провеждат партийни събирания на ДСБ и „Да, България“.

Трудно е да коментираш бруталната наглост на Иванов и Атанасов, че изобщо присъстват там. Единият номенклатура, рожба на кървавочервен род, а другият – бивш съдия и прокурор от органите на репресивната тоталитарната държава преди 89-та.

Дори не искам да се сещам за декларацията, която в условията на предизборна кампания година по-рано на 1-и февруари разпространи „Да, България“ на Христо Иванов. Ето само част от нея:

„Обективността изисква да приемем, че в България е имало хора, отговорни за политически репресии и убийства в годините преди и по време на Втората световна война. Въпросът за отговорността на тези хора не може да бъде отричан“.

Следователно според Иванов онези които са бранили Родината от платените от Москва агенти на Коминтерна, на практика водещи гражданска война срещу страната ни, трябвало да носят отговорност, да бъдат избити като кучета без съд и присъда или след присъда на незаконния Народен съд. Тоест Христо Иванов де факто повтори 1/1 мракобесните слова на социалиста Жаблянов. Иванов ще е Жаблянов, „Да, България“ ще е БСП. „Кръвта вода не става“, както е казал мъдрият български народ.

Какво да кажем за ДСБ – помним статиите в подкрепа на комунистическия режим от техния създател Костов, помним документалните свидетелства, че драгалевският лаборант е кукувица, лично инсталирана от Луканов в гнездото на СДС.

Но и да не беше така. Няма партия или политик, който да е по-голям от паметта на жертвите. И от скръбта на опечалените им близки. Няма!

Да – политици направиха много за официалното почитане на тази дата. Но не съм чул някой друг да провежда партийни събития по този повод, на това място, на тази дата. Не съм чул други партийни лидери, освен Иванов/Атанасов, да са узурпирали събитието, нагло заставайки на първия ред, за да ги снимат камерите, използвайки трагедията за извличане на лични цели и ползи.

Не съм видял други политически лицемери по подобен начин цинично и недопустимо да търсят трупане на политически дивиденти, възползвайки се от пролятата кръв на жертвите и мъката на близките.

Защо са лицемери ли? Защото ако бяха антикомунисти, щяха да протестират под прозорците на БСП и Жаблянов, че оправдаха покушението, атентата срещу цвета на нацията наречен „Народен съд“. Но те протестираха по това време срещу Нено Димов и лифта в Банско. Важен им беше лифтът, не им е важна поруганата от социалистите памет на жертвите.

Впрочем – важна им е и паметта на жертвите. Но единствено когато трябва да се снимат пред мемориала на НДК, за да ги отразят присъдружните им медии. В останалото време не се сещат да реагират на комунистическите провокации.

Просто, защото не ги интересува. За алчните търгаши няма свян и срам. Има единствено борба за власт.

Но това не значи, че мястото им е на мемориала пред НДК. Там трябва да присъстват истински опечалените, истински достойните. А не политически лицемери, с комунистически произход, които са дошли единствено да се снимат и дават интервюта. Ако не беше така щяха да стачкуват срещу Жаблянов, не срещу Нено.

Вън търговците от храма! Вън политическите лицемери от обществения живот на страната.

Георги Иванов за Хипотези

4 Коментари

 1. Avatar
  buivaDor 2018-11-19 20:50:18

  Вы абстрактный человек\r\n \r\n--- \r\nне супер но и не плохо каштанка порно онлайн, вк порно онлайн и nefig.net порно подростки онлайн

 2. Avatar
  hanhepatt 2018-11-19 19:36:02

  Я конечно, прошу прощения, есть предложение пойти по другому пути.\r\n \r\n--- \r\nЭто просто смешно. досуг в иркутске днем, работа девушки досуг иркутск и зрелые проститутки иркутска досуг в иркутске

 3. Avatar
  xpatriquok 2018-11-19 18:37:40

  В этом что-то есть. Благодарю Вас за помощь в этом вопросе, может я тоже могу чем то помочь?\r\n \r\n--- \r\nПодтверждаю. Я согласен со всем выше сказанным. порно комиксы онлайн, онлайн порно домашние и порно видео порно дойки онлайн

Напиши коментар