Бъзикате се с Тех парка. Бъзикайте и Плевнелиев

„София тех парк" е каузата на бъдещата България. През 1984 г. тук марширувах по плаца, а сега ще се развиват високи технологии...“ Думите са на държавния глава Росен Плевнелиев при откриването на „София тех парк“. Втори ден умните и красиви съпартийци на Спас от Кочериново сочат с пръст „Тех парка“. А ще посочат ли с пръст любимия им президент?

Не, няма да го посочат. Защото е техен. Това е техният маниер на поведение, тяхното верую. Техният опит да избягат от грандиозната измама „Спас“, опит колкото жалък, толкова и комичен.

Да припомним какво се случи  през тази седмица?

В понеделник стана ясно, че активисти на партия „Да, България“ са съдружници във фирмата, през която Спас от Кочериново е прибирал парите от ужилените шарани, копнеещи да пътуват като него по света. Но ако може на доста по-ниска цена. Нещо повече – сред ортаците на Александър-Спас присъстваха участници на ръководни позиции във формацията на Христо Иванов, там видяхме и лидери на „Зелените“. Забелязахме също така доста близки роднини на известни политици. И в крайна сметка – листата на „Да, България“ в Пловдив на последните парламентарни избори се водеше лично от председателя Иванов. Който странно, за иначе смелия му изказ и подход, се покри от темата като Орешарски от протестиращи.

Христо Иванов избяга от темата, но темата не избяга от него. В медиите се появиха редица публикации, които ясно и точно доказваха връзките на измамника Спас с „Да, България“. Изникнаха и въпроси към прокуратурата – ще се самосезирате ли за простичкия факт: Излъганите са превеждали пари на фирма. Тази фирма има съдружници. Кога ще чуем тяхната версия? Може ли някой от тях да е не само медиен ортак, но и реален съучастник на гениалния фалшификатор от Кочериново.

Е, държавното обвинение още не е отговорило на зададените въпроси. Но не закъсня отговорът на умната и красива Прокопиева шпицоманда. Той не бе драматично сложен и интересен. Напротив – плосък и повърхностен като шаран от Да 16, оплетен в Спасовите мрежи. Менталната и творческата импотентност на „Прокопитата“ е явна. Не стреляме по тях, те толкова си могат.

Можаха да измислят подигравката със „София тех парк“.

Знаете случая, става дума за прословутия соларен чадър, с който се похвалила държавната структура, призвана да произвежда иновации и нови технологии. Въпросният чадър се превърна в тема номер 1 за напълнилите гащите след шамара Спас умни и красиви. Втори ден те изработват всевъзможни картинки, за да осмеят „Тех парка“. Пускат колажи, в които участват недолюбваните от тях (защото не им цепят басма) Волен Сидеров и Валери Симеонов, разчитайки че националистите не са харесвани сред активната фейсбук аудитория. Та да клъвне обществото в социалната мрежа на тема атака към „София тех“, за да забрави за Спас. Ето това измислиха Спасовите шарани, ето това направиха.

Тъпо и плоско, но все пак се вдигна тема по медиите. Това е безспорно. Дори се разви в желаната от дабълите посока – удар по неудобния на шефа им Прокопиев икономически министър Караниколов (принципал на „София тех парк“) и респективно лепване на кал по правителството и институциите.

Разбирам ги – останаха извън парламента, техният ментор Прокопиев тепърва ще сяда на подсъдимата скамейка (към момента олигархът клиент на Темида е все още обвиняем). Имат нужда да клатят лодката. А другият им мотив за активното мероприятие „Тех парк“ вече го споменах – изместване на вниманието от скандала „Спас“.

Но не разбирам медиите, които така и не зададоха въпроса:

1.     Защо се подигравате точно на Валери Симеонов и Волен Сидеров?

2.     Каква вина пък има Караниколов за това да е ефективен или не „София тех парк“?

3.     Кога ще кажете нещо за Плевнелиев, уважаем протестариат?

Вашият (както често сте се хвалили) президент лобираше за проекта? Той го нарече „бъдещето на България“. Според Плевнелиев „Тех парка“ е кауза, визия, мисия. Неслучайно офисът, който му се полага след приключване на президентския мандат, се намира именно там.

Защо не питате Плевнелиев за „София тех парк“? Още ли мисли, че става дума за кауза, за бъдеще? Не се подигравайте на Караниколов, на Волен и на Валери. Те вина нямат. Ако има виновен, то това е предишният държавен глава.

Но няма да кажете и дума, нали? Защото ваш гуру е Ивет Добромирова – пиарката на „Америка за България“. А през фондацията вие получавате заплати да лежите по цял ден на дивана, пишейки статуси срещу Цацаров и Борисов.

А Ивет е много близка до Плевнелиев. Тя беше пиар на назначения от него служебен кабинет с премиер Марин Райков (през 2013г.).

Ивет днес ще ви забрани да кажете и дума за Росен Плевнелиев. Но ще ви насъска да плюете по Караниколов. Да удряте по властта, да чистите Христо от скандала „Спас“. Просто защото трябва да си заработите грантаджийските доходи.

И защото Прокопиевата псевдодемократична общност затъва от ден на ден. Защото вече всяка тяхна инициатива или добре повдигната тема е посрещана със залп от упреци в двоен стандарт. Като в случая с „Тех парка“. Безспорно той не работи както ни се иска на всички. Но кажете кой стои в дъното на проблема. Кажете и за Плевнелиев. Или говорим за всички, или не говорим за никого. Но за съжаление тази логика убягва на набедените за умни фейсбук пенкилери на служба при обвиняемия олигарх от кръга „Капитал“.

Иван Иванов за Хипотези

Напиши коментар