Борисов: 10% увеличение на доходите догодина

Още 10 процента увеличение на доходите на българина. Такова увеличение планира премиерът Бойко Борисов, ако държавата изпълни очакванията си за увеличение на приходите от справянето с контрабандата на горива. Това обяви самият той по време на 10-ия конгрес на КТ „Подкрепа”, който отбеляза юбилейната 30-годишнина на синдикалната организация.

„Трудно е, особено борбата с контрабандата. Сутринта направихме съвещание в ГДБОП по горивата. Очакваме и тук да се увеличат приходите, за да можем догодина с още 10% гарантирано да вдигнем доходите. Затова трябва да има спокойствие. Приходните агенции да събират парите, за да може да има какво да разпределяме“, обяви Борисов.

Премиерът отбеляза, че правителството води борба със сивия сектор, за да се съберат повече пари в бюджета.  В тази връзка изтъкна и че „няма международно представена организация, която да не отчита напредъка по всички сфери, включително и мониторинговия доклад напредъка по Механизма за сътрудничество”. Премиерът отбеляза, че за първи път износът на България към Германия е повече от вноса.

„Сега е моментът тази инерция да се удвои, утрои, за да ги настигаме, защото тези разлики и парадокси в заплащането в различните сфери са факт. Двата синдиката са един много добър коректив не само на правителството, а и на синдикатите. Всички заедно сме убедени, че за да се повишат доходите, трябва да бъдат по-мощни икономиките. Колкото е по-мощна икономиката, толкова по-добре. Затова и ние кандидатстваме за чакалнята на Еврозоната - това гарантира да не сме във втората скорост на Европа”, заяви министър-председателят.

Източник: Канал 3