Борисов: Кой министър може да се закълне, че при него някой не краде?

Премиерът защити Московски - съдействал за разплитането на корупцията в ДАИ

"Абсурдно е да свършиш работа и да ти искат оставката, че си допуснал да бъде разбита корупционната схема."

С тези думи премиерът Бойко Борисов защити транспортния министър Ивайло Московски, който помогна за разплитането на корупционната схема в изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" (бившата ДАИ). Но най-вече министър-председателят се възмути от факта, че коалиционните партньори на ГЕРБ от Реформаторския блок (в лицето на Радан Кънев) поискаха оставката на съдействалия член на правителството заради аферата.

"Вместо да го поздравим, да му се иска оставката според мен не е коректно", отсече Борисов по време на днешното заседание на Министерски съвет.

И закова министрите си с въпроса: "Кой от вас може да се закълне, че в министерството му днес някой не краде?" "Никой", бързо му отговори икономическият министър Божидар Лукарски. Той и вицепремиерът Меглена Кунева обясниха, че искането за оставката на Московски не е от РБ, а само от една партия в блока и от "определени депутати, които се изявяват като самостоятелни бойни единици". "Уважаеми господин премиер, оставката на министър Московски никога не е стояла на дневен ред в Реформаторския блок. Аз му го казах и на него", увери Лукарски. "Не съм аз човекът, който ще дава оценка кой какъв е в РБ, но ДСБ е част от блока. Може да им предадете, като се събирате на съвет, че да се иска оставката на Московски за това, че сме проявили политическа воля и сме разбили тази корупционна схема, не го приемам", разгорещи се Борисов. И даде пример как тази несправедливост може да застигне всеки министър: "Това означава, че ако утре започне операция в някое от вашите министерства или агенции, вие да не съдействате и да предупредите, едва ли не, екипите си под претекст, че някой ще ви поиска оставката."

Камен Каменов за "Хипотези", 13.04.2016 г.

Напиши коментар