Борисов и Ципрас: Показахме как се прави бизнес на Балканите

”Днес е един от най-обичаните празници в България. Ден, в който празнуваме Съединението. С даването на старта на този проект продължаваме съединяването на транспортните и енергийните хъбове, развитието на бизнеса, на движението на хора и капитали”. Това каза премиерът Бойко Борисов в Кавала след подписването на Меморандум за транспортен коридор между България и Гърция.

”И ние гледаме на Председателството като Балканско, имаме реален шанс да покажем, че на Балканите има политически елит. Ще направим така че Балканите да станат проспериращ регион“, заяви той.

”С жп линията, на практика един проект между две държави, автоматично на 2-3 октомври към Варна присъединяваме и приятелите ни от Сърбия и Румъния“, посочи премиерът.

”Имаме голям шанс заедно с Алексис Ципрас пред ЕК да дадем възможност за финансиране по плана „Юнкер“, по европейски фондове. Можем спокойно да го защитим и от лист хартия да се превърне в добро съоръжение в бъдеще“, посочи Бойко Борисов.

Разбрахме се през октомври да поискаме среща с Юнкер, за да представим идеите си за развитието на Балканския регион, и да търсим подкрепа, каза още Борисов. 

"На Жан Клод Юнкер, като на наш стар приятел, ще му кажа, че преди 100-тина години, друга част на Балканите преди 20, сме се били и убивали и нищо позитивно не е произлязло. Историята си е история, всеки държи на националните си ценности, но сега всички сме част от голямото европейско семейство, а други държави искат да влязат в него“, допълни министър-председателят.

"Виждате голямата разлика между България и Румъния и другите балкански страни, само за 10 години членство“, коментира Бойко Борисов.

"Може да не сме идеални, но в пъти сме по-добри отколкото преди 10 години като държава. Надеждна граница сме на ЕС, заедно с Гърция“, посочи премиерът. По думите му, когато Европа е единна там има просперитет, където има проблеми кризата се усеща веднага.

"С Алексис Ципрас можем да играем важна роля за една балканска политика, която да се води в ЕС“, заяви Бойко Борисов.

"Благодаря на гостоприемния град Кавала, че имаме шанс да подпишем този договор“, заключи той.

„Сътрудничеството между България и Гърция е от особено значение, тъй като така постигаме позитивни резултати по редица кардинални въпроси. За това можем да бъдем пример за подражание, заяви от своя страна гръцкият премиер Алексис Ципрас.

”Благодаря особено на Бойко Борисов и пожелавам всичко хубаво по повод националния празник на България - Съединението“, каза още гръцкият премиер.

Според него Меморандумът е важен не само за развитието на двете страни, но и на региона. „В областта на енергетиката отриваме нови хоризонти. Това става ясно от срещите между енергийните министри. Такава среща ще се състои утре в Александруполис“, посочи още Алексис Ципрас. ”Що се отнася до съвместното справяне с кризи, като тази с бежанците, мога да кажа, че имаме сътрудничество и по този начин откриваме нови хоризонти“, обясни Ципрас.

1 Коментари

  1. Avatar
    csacsa 2017-09-07 12:13:21

    \r\nCheap Nike running shoes, let you comfortable exercise,cheap air max\r\n you deserve to have,cheap mens air maxwhat are you waiting for? Nike running shoes, cool super practical!

Напиши коментар